Προσφορά αγάπης από τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

Από τον κ. Γαβριήλ, που συνοδευόταν από κληρικούς, εθελοντές και ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, δόθηκαν δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πάνω από 500 οικογένειες

«Δέματα αγάπης» σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται οικονομικά προσέφερε για ακόμα μία φορά -εν όψει της μεγάλης εορτής του Πάσχα- η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Συγκεκριμένα, η τοπική Εκκλησία, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και την έμπρακτη αλληλεγγύη της, προσέφερε μεγάλη ποσότητα «δεμάτων αγάπης» σε συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Η πρωτοβουλία αυτή, ιδιαιτέρως συγκινητική, αποτυπώνει την ουσία της φιλανθρωπίας και τον συνεχή αγώνα της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα στον συνάνθρωπο με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα και αγάπη.

Προχθές, Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, και χθες, Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2025, ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς, εθελοντές του κοινωνικού έργου της Μητροπόλεως, καθώς και από αντιπροσωπία ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ, πραγματοποίησε επισκέψεις σε δύο ενοριακούς ναούς της περιοχής: τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας και τον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνος. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων προσφέρθηκαν τρόφιμα και βασικά είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερες από 500 οικογένειες, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της Μητροπόλεως για την έμπρακτη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. Η παρουσία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ -η οποία σημειώνεται ως η πρώτη στην κοινωνική διακονία της Μητροπόλεως- προσέδωσε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό και ενίσχυσε το αίσθημα αλληλεγγύης εν όψει της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου.

Μια πρωτοβουλία με έντονο ανθρωπιστικό και πνευματικό αποτύπωμα, που αναδεικνύει τη δύναμη της συλλογικότητας και της προσφοράς. Εκπρόσωποι της ομάδας ήταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές Μάκης Αγγελόπουλος, Χάρης Γκολφίνος και Βασίλης Μαρούτσης, οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή των «δεμάτων αγάπης». Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας εξέφρασε δημοσίως τις θερμές και ευγνώμονες ευχαριστίες της προς όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής δράσης αγάπης, τους χορηγούς, τους κληρικούς, τους εθελοντές και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την ευαισθησία και τη στήριξή της.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Ποτέ δέν θεώρησα νεκρούς ὅσους ἔφερε στό φῶς ἡ ἀρχαιολογική σκαπάνη»

Εφημερίς Εστία
ΕΦΗ ΣΑΠΟΥΝΑ-ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗ: Ἐπί ἕξι δεκαετίες ὑπηρετεῖ τήν ἐπιστήμη τῆς Ἀρχαιολογίας

Ὁ Τάφος τῆς Κρίσεως: Ἐκεῖ ὅπου οἱ ψυχές λογοδοτοῦν

Εφημερίς Εστία
H ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στό ἐρώτημα «ἄν ἀνηφορίζει κανείς τήν Ἀκρόπολη, γιά νά τήν δεῖ, πεζῇ ἤ μέ αὐτοκίνητο, ἀπαντῶ: μέ τά γόνατα!»

Εφημερίς Εστία
Ὁ κορυφαῖος νεωτεριστής ἀρχιτέκτων Λέ Κορμπυζιέ, μέγας γνώστης τῶν μυστικῶν τῆς Ἀκροπόλεως, ἀναφερόμενος στόν Παρθενῶνα, εἶχε δηλώσει: «Παραμένω ἀνίκανος νά καταλάβω τό μεγαλεῖο αὐτοῦ τοῦ πράγματος. Ἕνας ἄγριος καί ἀπελπισμένος ἀγῶνας...»

Περί ὀλιγαρχῶν, συμφερόντων καί λοιπῶν δαιμονίων

Δημήτρης Καπράνος
Συνηθίζεται, οἱ Πρόεδροι καί οἱ Πρωθυπουργοί, ὅταν πηγαίνουν στό ἐξωτερικό γιά ἐπίσημες συναντήσεις, νά παίρνουν μαζί τους ἐπιχειρηματίες ἀπό τήν πατρίδα τους, μέ σκοπό τήν σύναψη συμφωνιῶν μέ ἐπιχειρηματίες τοῦ κράτους πού ἐπισκέπτονται ἤ μέ τό ἴδιο τό κράτος.

Ταξίδι στον νυχτερινό ουρανό παρέα με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση

Εφημερίς Εστία
Η Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση αποδεικνύει ότι το Σύμπαν δεν είναι μόνο για τους επιστήμονες, αλλά για όλους όσοι συνεχίζουν να υψώνουν το βλέμμα στον νυχτερινό ουρανό