Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» επανεκλέχθηκε ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Με υποδειγματική τάξη και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών οδηγιών πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον «Σύλλογο των Αθηναίων», ο οποίος συμπληρώνει φέτος 125 διαρκούς λειτουργίας και προσφοράς στην πρωτεύουσα αφού ιδρύθηκε το έτος 1895.

Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων και Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς και Αντιπρόεδρος ο κ. Ναπολέων Νέζερ.

Βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ως θεματοφύλακα της Αθηναϊκής Ιστορίας, η διάθεση του πλούσιου υλικού των βιβλιοθηκών, των αρχείων και πάσης φύσεως συλλογών του στο κοινό και την έρευνα. Επίσης η διαρκής προσφορά του «Κοινωνικού Παραρτήματος» του Συλλόγου που εξυπηρετεί τα τελευταία χρόνια τις ανάγκες περισσότερων από τριακόσιες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος επισήμανε ότι περισσότερο από ποτέ η ελληνική πρωτεύουσα έχει ανάγκη από συνοχή και αναζωογόνηση. Το τρίπτυχο Πολιτισμός – Ιστορία – Αισθητική πρέπει να οδηγήσει τους νέους σχεδιασμούς. Το αύριο της πόλης απαιτεί την ανύψωσή της και γενναία βήματα. Είναι απαραίτητο οι νέες γενιές να αφουγκραστούν τα μηνύματα. Το καθήκον αυτό υποχρεούνται να αναλάβουν οι φορείς της πόλης. Διότι «ο έρως διά τας Αθήνας είναι ανάγκη ζωής» όπως έλεγε ο Κωστής Παλαμάς.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου των Αθηναίων» εξελέγησαν επίσης οι: Μαρία Αθανασιάδου, Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος, Παναγιώτης Γυφτόπουλος, Εμμανουήλ Καρανίκας, Μαρία (Μίκα) Κυπαρίσση, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, Ερρίκος Στάγγελ, Δημήτριος Τούκας, Χρυσούλα Τσίγκρη και Γεώργιος Τσούτσος.

Ειδήσεις / Άρθρα

Δῶρο Τράμπ σέ Ἐρντογάν τά F-35 μέ τήν ἀνοχή Νετανυάχου

Εφημερίς Εστία
Διεβεβαίωσε ὅτι δέν θά ἀποτελοῦν ἀπειλή γιά τό Ἰσραήλ, ἀλλά δέν εἶπε λέξη γιά τό ἐνδεχόμενο νά χρησιμοποιηθοῦν κατά τῆς Ἑλλάδος

Πόλεμος στόν ὁρίζοντα: Οἱ ἄξονες ἀναβιώνουν

Μανώλης Κοττάκης
Oλα Oσα συμβαίνουν στό τέλος τοῦ 2025 δέν προοιωνίζονται ἕνα ἀνέφελο 2026.

Μέ ἀπειλές προστίμων προσπαθεῖ ἡ Κυβέρνησις νά κάμψει τούς ἀγρότες

Εφημερίς Εστία
Θά Aλλάξει στάση ἡ Κυβέρνησις γιά τά μπλόκα μετά τίς ἑορτές καί ἤδη ἐξετάζουν τήν ἐπιβολή προστίμου γιά τά τρακτέρ στίς ἐθνικές ὁδούς.

Ἐμεῖς θά σχεδιάζουμε καί θά ἐλπίζουμε

Δημήτρης Καπράνος
«Ἀρχιμηνιά κι ἀρχιχρονιά».

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΑΛΑΝΔΑ