ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

PRODEA: Κυρίαρχη στην MHV, με έλεγχο του 80%

Πήρε 55% από Yoda PLC αντί 254.000.000 ευρώ

Σε 600.000.000 ευρώ, περιλαμβάνοντας 1.800 κλίνες, διαμορφώθηκε το μέγεθος του χαρτοφυλακίου της PRODEA Investments στον ξενοδοχειακό κλάδο, μετά την απόκτηση επιπρόσθετου ποσοστού 55% στη Mediterranean Hospitality Venture PLC (MHV) από τον κυπριακό όμιλο εταιριών Yoda PLC, ανεβάζοντας πλέον το συνολικό ποσοστό συμμετοχής της στη MHV στο 80%. Το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 254.000.000 ευρώ.

Εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και εξειδίκευση της MHV στον ξενοδοχειακό κλάδο και τις συνέργειες που θα προκύψουν στις υφιστάμενες και μελλοντικές ξενοδοχειακές μονάδες της, η Prodea φιλοδοξεί να καταστήσει την MHV την κορυφαία εταιρία φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών στη νότια Ευρώπη. Οι μετοχές της MHV είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου, στην κατηγορία Emerging Companies Market.

«Οι κλάδοι της φιλοξενίας και του τουρισμού συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ των χωρών της νότιας Ευρώπης. Η Prodea επενδύει στον τομέα αυτό εδώ και χρόνια και -άμεσα ή έμμεσα- έχει αποκτήσει μια σειρά από ακίνητα-ορόσημο και μεγάλη εμπειρία. Ηρθε η ώρα η παρουσία και η εμπειρία μας στον κλάδο να αναβαθμιστούν σε ένα νέο επίπεδο» δήλωσε σχετικά ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Prodea και πρόεδρος της επενδυτικής επιτροπής Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διακεκριμένο χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της, η MHV διαθέτει το «Parklane», «a Luxury Collection Resort & Spa», «Limassol», το «Nammos Limassol», το «LPM Restaurant & Bar», το «Park Tower Residences» και το «The Landmark Nicosia» στην Κύπρο. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο επεκτείνεται στην Ελλάδα, με το «Nikki Beach Resort», το «Porto Heli» και το «Porto Paros».

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για διεύρυνση και διαφοροποίηση της μετοχικής βάσης της εταιρίας, η Prodea ανακοίνωσε, επίσης, ότι την 24η Ιανουαρίου 2024 η Yoda PLC, επιφανής κυπριακός όμιλος εταιριών, απέκτησε ποσοστό 5,22% στην Prodea. Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση η οποία επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη που έμπειροι διεθνείς επενδυτές, όπως η Yoda, δείχνουν στις προοπτικές ανάπτυξης της Prodea και στην ομάδα της, η οποία συνδυάζει την εξαιρετική γνώση της τοπικής αγοράς με τη διεθνή τεχνογνωσία.

«Η επένδυση της Yoda PLC στην Prodea αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα, στη στρατηγική και στις ικανότητες όλων των μελών της ομάδας μας» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Prodea Αρις Καρυτινός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Yoda Alon Bar δήλωσε: «Σε συνεργασία με την Prodea και την Invel είμαστε υπερήφανοι που αναδείξαμε την MHV τα τελευταία τρία χρόνια ως μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες φιλοξενίας στη Μεσόγειο, και είμαστε βέβαιοι ότι η Prodea διαθέτει τα κατάλληλα εχέγγυα για να συνεχίσει περαιτέρω αυτή την αναπτυξιακή πορεία. Ο τομέας των ακινήτων παραμένει ακρογωνιαίος λίθος του ομίλου Yoda και παραμένουμε επικεντρωμένοι στην αξιοποίηση ευκαιριών ανάπτυξης σε αυτόν τον στρατηγικής σημασίας κλάδο. Αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην Prodea, καθώς είναι η μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη από πλευράς επενδυτικού προϊόντος εταιρία επενδύσεων σε ακίνητη
περιουσία στην Ελλάδα, άριστα τοποθετημένη σε διαφορετικούς κλάδους ακινήτων, και πιστεύουμε στην ικανότητα και τη δέσμευσή της να δημιουργήσει περαιτέρω αξία στο χαρτοφυλάκιό της».

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ Ἑλλάδα ἀξίζει καλύτερα ὑποδείγματα

Μανώλης Κοττάκης
«ΠΟΙΑ εἶναι τά πρῶτα συμπεράσματα πού προκύπτουν ἀπό τά ἐρωτηματολόγια πού στείλατε στά μέλη σας;» ρώτησε ὁ Γιῶργος Κουβαρᾶς τόν Πρόεδρο τοῦ ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στήν προχθεσινή συνέντευξή του στήν ΕΡΤ.

Μηνύσεις πολιτῶν κατά ΕΦΚΑ γιά λάθος ὑπολογισμό συντάξεων

Εφημερίς Εστία
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ἀναφορά στόν Εἰσαγγελέα, εἰς βάρος τοῦ e-ΕΦΚΑ, κατέθεσε τό Ἑνιαῖο Δίκτυο Συνταξιούχων, γιά μή ἐφαρμογή τοῦ νόμου, καθώς ἐνετόπισε σειρά λαθῶν στόν ἐπανυπολογισμό τῶν συντάξεων.

Ἐκεῖνα πού χάσαμε γιά πάντα…

Δημήτρης Καπράνος
Ἔλαβα ἕνα μήνυμα στό κινητό μου τηλέφωνο ἀπό τήν τράπεζά μου.

Ἐτρώθη τό κῦρος τοῦ Ἀρείου Πάγου

Εφημερίς Εστία
Τελικῶς «συνεμορφώθη πρός τάς ὑποδείξεις» τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Κοινοβουλίου – Τώρα δέχεται τίς συστάσεις του, καί παρατείνει τήν ἔρευνα γιά τά αἴτια τῆς ἐκρήξεως στήν ἐμπορική ἁμαξοστοιχία στά Τέμπη – Τήν προηγουμένη ἑβδομάδα ἡ Ὁλομέλειά του τό κατήγγειλε γιά παρέμβαση στά ἐσωτερικά τῆς Δικαιοσύνης

«Ἤμουν ὁδηγός τοῦ Κυριάκου στήν Νέα Ὑόρκη…»

Μανώλης Κοττάκης
ΠΡΩΤΑ ἡ πληροφορία: Ὅσο περνοῦν οἱ μέρες τόσο περισσότερο ἀνοίγουν τά στόματα γιά τήν συνεδρίαση τῆς περίφημης «Μπίλντεμπεργκ» τῶν Βορείων Προαστίων, μέ ἐπίτιμο προσκεκλημένο τόν κύριο Κασσελάκη καί ἀκροατήριο μεταξύ ἄλλων Ὑπουργούς τοῦ κυρίου Μητσοτάκη καί ἀξιωματούχους τοῦ μισοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ.