Πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Έκπτωσις τον Ιούνιο μόνο σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές

BΑΣΕΙ συγκεκριμένων συντελεστών θα υπολογίζεται η έκπτωσις φόρου που θα δικαιούνται όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχασαν εισοδήματα από το «κούρεμα» των ενοικίων. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμά το οικονομικό επιτελείο ότι θα υπάρξει δίκαιη κατανομή των απωλειών μεταξύ του κράτους και των ιδιοκτητών. Το μέτρο του κουρέματος των ενοικίων κατά 40% θα παραταθεί και για τον Ιούνιο μόνο για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και εργαζομένων οι οποίοι θα παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής και τον επόμενο μήνα.

«Τη μείωση κατά 40% των ενοικίων πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το καθεστώς για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί έως το τέλος του 2020″ ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος προανήγγειλε και παρέμβαση για την στήριξη των ιδιοκτητών ακινήτων που εδέχθησαν πλήγμα “ώστε να μειώσουμε την επιβάρυνση του ιδιοκτήτη στην τρέχουσα φορολογική χρήση”.

Σε αυτό το πλαίσιο θα τεθεί σε λειτουργία ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να δηλώσουν τα εισοδήματα που έχουν χάσει, ενώ θα πρέπει να γίνεται ταυτοποίηση και με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια που έχουν κατατεθεί στο Taxis. Αν το πραγματικό ενοίκιο δεν προκύπτει από το μισθωτήριο που έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ, δεν θα γίνεται έκπτωσις φόρου καθώς θα τεκμαίρεται προσπάθεια αποκρύψεως φορολογητέας ύλης. Με την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων στην πλατφόρμα, το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλέον πλήρη εικόνα για την πραγματική απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η έκπτωσις που θα υπολογίζεται, θα συμψηφίζεται με τον φόρο εισοδήματος που έχει καταλογισθεί, ενώ αν δεν προκύπτει χρεωστικό εκκαθαριστικό για τον ιδιοκτήτη ακινήτου τότε το ποσό της εκπτώσεως θα μεταφέρεται για να συμψηφισθεί με τον ΕΝΦΙΑ όπου η έκδοσις χρεωστικού εκκαθαριστικού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Προϋπόθεσις για να γίνει δεκτή η δήλωσις και να κατοχυρωθεί η έκπτωσις φόρου θα είναι να αποδειχθεί ότι η μη είσπραξις των ποσών που θα έχουν δηλωθεί αντιστοιχούν στο 40% των συμφωνηθέντων μισθωμάτων.

Το ποσό της εκπτώσεως που θα δικαιούται κάθε ιδιοκτήτης συμφώνως προς πληροφορίες θα προσδιορίζεται με την εφαρμογή συντελεστών κλιμακούμενων από 10% έως 30% επί του δηλωθέντος ποσού εισοδηματικής απώλειας. Η κλιμάκωσις θα είναι αντιστρόφως ανάλογη του δηλωθέντος ποσού, θα ξεκινά από 30% για χαμηλά ποσά και θα περιορίζεται στο 10% για υψηλά.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὑπό ἀμφισβήτηση τό εὐρώ στόν εὐρωπαϊκό Βορρᾶ

Εφημερίς Εστία
Γιά πρώτη φορά μετά τήν κυκλοφορία του τό 2001 καί τό Brexit τοῦ 2016 προελαύνουν σέ Γερμανία καί Γαλλία δυνάμεις πού ἐπιθυμοῦν τήν ἐπιστροφή στά ἐθνικά νομίσματα

Ἡ νέα διαίρεση

Μανώλης Κοττάκης
Δέν θά Αναφέρω ὀνόματα

Πέμπτη, 25 Αὐγούστου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων

Ἀναθεωρητική Τουρκία καί ΝΑΤΟ

Εφημερίς Εστία
Ἡ σιωπή τῆς Ἀμερικῆς καί τοῦ ΝΑΤΟ στά ἐπεκτατικά σχέδια τῆς Τουρκίας (ἀναθεωρητισμός) εἶναι εὔγλωττη

Ἡ Ἑλλάς ἀνακτᾶ τούς «Πάτριοτ» ἀπό τήν Σ. Ἀραβία τό φθινόπωρο

Εφημερίς Εστία
Αἴτημα ἀποζημιώσεως στήν ἀραβική χώρα – Δικαίωσις τῆς «Ἑστίας» – Ἡ μεταφορά τους στήν Κρήτη ἀπό Κάρπαθο, λόγῳ στοχοποιήσεως βάσεων