Ποινές για τους εκδρομείς του Σαββατοκύριακου

Έλεγχος σε όσους πέρασαν χθες τα διόδια

ΕΝΤΟΝΩΣ ενοχλημένη είναι η Κυβέρνησις από την απόφαση χιλιάδων Αθηναίων να φύγουν με τα αυτοκίνητά τους προς την επαρχία προκαλώντας ουρές στα διόδια. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτου Δημήτρης Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «ξέρουμε ποιοι και πότε περνούν τα διόδια» και δεν απέκλεισε την επιβολή προστίμων, και δη αυστηρών, εάν μεταδώσουν τον κορωνοϊό στις μικρές κοινωνίες των χωριών που μέχρι τώρα έχουν προφυλαχθεί από την πανδημία. Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε στους χιλιάδες που έφυγαν συνωστιζόμενοι στα αυτοκίνητα χωρίς να γνωρίζουν καν εάν είναι ασυμπτωματικοί, να μείνουν μέσα στα εξοχικά και στα σπίτια που διαμένουν για όλο το επόμενο διάστημα για να μην μολύνουν τον τοπικό πληθυσμό και όσοι σχεδιάζουν να εκδράμουν σήμερα να το αποφύγουν. «Κάποιοι συμπολίτες μας δεν το τηρούν και νομίζουν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή το εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν συμβεί στην Αττική αντιλαμβάνονται τις συνέπειες θα έχει αυτό στις περιοχές που πηγαίνουν. H πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Θα τονίσω ότι από εμάς και την συμπεριφορά μας θα εξαρτηθεί αν η κυβέρνηση θα πάρει πιο δραστικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά. Η ενσυνείδητη αμέλεια τιμωρείται βάσει των νέων μέτρων της Κυνερνήσεως, ενώ η κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε την αυστηροποίηση προστίμων και ποινών.

Εξ ίσου αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε και για τους ιδιοκτήτες σκαφών που απέπλευσαν σήμερα με προορισμό τα νησιά. Τους προειδοποίησε να γυρίσουν πίσω ή να καταπλεύσουν σε κάποιο λιμάνι έως αύριο τα μεσάνυκτα αλλιώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξ ίσου αυστηρές ποινές.

Επανειλημμένως ο υφυπουργός είπε ότι σε περίπτωση που μερίδα πολιτών συνεχίσει να επιδεικνύει αντικοινωνική συμπεριφορά τότε θα επιβληθεί ένα ακόμη μέτρο εννοώντας προφανώς την απαγόρευση κυκλοφορίας. «Δεν πρόκειται για άσκηση ετοιμότητας αλλά για πραγματικό πόλεμο», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Από σήμερα σταματά η μαζική μετακίνησις προς τα νησιά. Σε αυτά θα μπορούν να μεταβούν όσοι θα μπορούν να αποδείξουν μέσω taxisnet ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας έφερε ως παράδειγμα νησί των Δωδεκανήσων όπου ήδη κατεγράφη το πρώτο κρούσμα από γυναίκα που ταξίδεψε στο νησί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την Κάλυμνο. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε ότι οι επιβάτες θα επιδίδουν την φορολογική τους δήλωση για να επιβιβασθούν.

Σήμερα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν λαϊκές αγορές ενώ από την Δευτέρα θα μειωθούν κατά το ήμισυ οι παραγωγοί, οι πάγκοι των οποίων θα πρέπει να έχουν απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλον. Στην συνέχεια εκ περιτροπής θα εναλλάσσονται οι παραγωγοί. Στα σούπερ μάρκετς σε κάθε πελάτη θα αντιστοιχούν 15τ.μ. από 10τ.μ. που ίσχυε μέχρι χθες.

Από σήμερα κλείνουν και όλα τα πάρκα και άλση της Αττικής, καθώς οι δρόμοι που οδηγούν στο Λυκαβηττό και άλλους λόφους. Την σχετική απόφαση έλαβε η Περιφέρεια Αττικής «προκειμένου να περιορίσει την συνάθροιση κοινού ως πρόσθετο μέτρο προφύλαξης κατά της μετάδοσης του ιού».

Από χθες έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικής κατ’ οίκον καραντίνας όσων έρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς από χώρες του εξωτερικού. Τον ρόλο για την διασφάλιση αυτής της υποχρεώσεως έχει αναλάβει η Αστυνομία. Χθες ο κ. Τσιόδρας ανεκοίνωσε ότι έχασαν την ζωή τους τρία άτομα μεγάλης ηλικίας που η υγεία τους ήταν βεβαρημένη. Επίσης κατεγράφησαν άλλα 31 κρούσματα, ενώ τα άτομα που είναι διασωληνομένα είναι 20.

Ειδήσεις / Άρθρα

Η «ΔΙΑΣ Α.Ε.» επεκτείνεται στον χώρο των εκτυπώσεων εφημερίδων

Εφημερίς Εστία
Η «ΔΙΑΣ Α.Ε.»  – Eκτυπωτικές Επιχειρήσεις ανακοινώνει την απόκτηση των παραγωγικών εγκαταστάσεων της  «NEWS PRESS HOLD – Γ. ΤΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ – Κ. ΜΠΑΡΛΑΣ & ΣΙΑ». Η «ΔΙΑΣ Α.Ε.»  δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον χώρο των εκτυπώσεων εφημερίδων τον Σεπτέμβριο του 2021. Τον Απρίλιο του 2024 εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις της πρώην Ναυτεμπορικής. Σήμερα μετά τη νέα εξαγορά έχει δύο εργοστάσια παραγωγής στο Κορωπί και αποτελεί την μεγαλύτερη επιχείρηση εκτυπώσεως εφημερίδων στην Ελλάδα ενώ διαθέτει και μεγάλη μονάδα συσκευασίας εντύπων.

Μέ τήν ἀνοχή τῶν ΗΠΑ ἡ φυλάκισις Ἰμάμογλου

Εφημερίς Εστία
Ἐνήμερη ἡ ἀμερικανική πρεσβεία στήν Ἄγκυρα γιά τήν σύλληψη, τόν ἐγκλεισμό καί τόν ἀποκλεισμό τοῦ βασικοῦ ὑποψηφίου ἀντιπάλου τοῦ Ἐρντογάν ἀπό τίς ἐκλογές

Σκίζουν τό Σύνταγμα σελίδα σελίδα

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ τῆς Κυβερνήσεως ἀνακάλυψε τήν ἀξία τοῦ «φυσικοῦ δικαστῆ» καί ἐπικρότησε τήν «ἀπόφαση» τοῦ Χρήστου Τριαντόπουλου νά προσφύγει σέ αὐτόν συμπτωματικῶς μόλις ἡ προανακριτική πλησίασε στήν αὐλή του!

Βουλευτές τῆς ΝΔ ἐπιτίθενται στόν Νῖκο Τσάφο

Εφημερίς Εστία
Αρχικῶς ἦταν ὁ κ. Θᾶνος Πλεύρης, ὁ ὁποῖος ἀπό τήν πρώτη στιγμή κατεφέρθη ἐναντίον τοῦ νέου ὑφυπουργοῦ Ἐνέργειας κ. Νίκου Τσάφου γιά τίς ἄκρως προκλητικές δηλώσεις γιά τά Κατεχόμενα.

Μαθήματα δημοκρατίας ἀπό κατά φαντασίαν σουλτάνο

Δημήτρης Καπράνος
Ἕνα ἀκόμη μάθημα δημοκρατίας προσέφερε στήν παγκόσμια κοινωνία ὁ Ταγίπ Ἐρντογάν.