ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025

Περιφρούρησις με tablets στους δρόμους

ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οι έλεγχοι στις εθνικές οδούς αλλά εντός του Λεκανοπεδίου…

… προκειμένου να εντοπισθούν εκείνοι που αρνούνται να υπακούσουν στα μέτρα. Πλέον οι αστυνομικοί, ακόμη και εκείνοι της ομάδος ΔΙΑΣ, έχουν μαζί τους tablets προκειμένου να διασταυρώσουν τα στοιχεία των πολιτών, όπως η εταιρεία που εργάζονται εάν επικαλούνται μετακίνηση λόγω εργασίας και η τοποθεσία κατοικίας προκειμένου να αποφευχθούν «ταξίδια» πολλών χιλιομέτρων εντός του νομού. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε αποκαλύψει ότι κάποιοι «έξυπνοι» είχαν λάβει άδεια από εταιρείες για να μετακινούνται χωρίς να είναι όμως καταγεγραμμένοι υπάλληλοι. Με την χρήση της τεχνολογίας γίνεται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά ο έλεγχος εκείνων που παραβιάζουν τα αυστηρά μέτρα.

Στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνος κάθε όχημα ελέγχεται ήδη και είναι εκατοντάδες οι κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί. Μάλιστα από χθες νωρίς το απόγευμα, οπότε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η σχετική εγκύκλιος, οι παραβάτες πληρώνουν 300 αντί 150 ευρώ. Οι περισσότεροι που «πιάστηκαν» στους ελέγχους επικαλούνται ότι πρέπει να μεταβούν στο χωριό γιατί υπάρχουν άρρωστοι ηλικιωμένοι συγγενείς. Μέσα όμως στο όχημα επιβαίνουν συνήθως τρεις ή τέσσερεις επιβάτες και μόνο ο ένας μπορεί να δικαιολογήσει την «έξοδο» από την Αθήνα. Από χθες το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας βεβαιώθησαν 128 παραβάσεις σε σύνολο 4.300 ελέγχων (περίπου 3%). Οι περισσότερες, συμφώνως προς πληροφορίες, θα καταγραφούν τις απογευματινές και βραδυνές ώρες καθώς υπάρχουν πολίτες που πιστεύουν ότι μπορούν να φύγουν για το Πάσχα μέσα στο σκοτάδι. Όμως ήδη πετούν drones επάνω από τις δύο εθνικές οδούς και έχουν στηθεί μπλόκα ακόμη και σε μικρούς περιφερειακούς δρόμους που συνήθως δεν τους προτιμούν οι οδηγοί. Από σήμερα οι έλεγχοι γίνονται ακόμη πιο εντατικοί καθώς πλησιάζουμε προς το Πάσχα.

Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι ο καλός καιρός έχει αρχίσει να επιδρά στην συμπεριφορά των Ελλήνων. Μόνο την Πέμπτη εντοπίσθησαν 2.286 παραβάτες! Μέχρι και το Λιμενικό εκλήθη για να απομακρύνει λουομένους στην παραλία του Φαλήρου, οι οποίοι τιμωρήθηκαν με 150 ευρώ, αφού το κολύμπι απαγορεύεται ρητώς.

Ειδήσεις / Άρθρα

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος. Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00, παρουσίασαν μια βραδιά ζωγραφικής και ποίησης στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου με έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη. Παράλληλα με το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, ασχολήθηκαν ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αρβανίτης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κωνσταντίνος -Κάρολος Αρμένης ,διευθυντής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Σώζος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Πέτρος Ιωάννου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην Ελευθερία Ζαπαντιώτη, ο ηθοποιός και εικαστικός Γιάννης Γούνας, οι εικαστικοί Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη και Κατερίνα Μωυσή. Φυσικα δεν έλειπε η πρώην Βουλευτής και Υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

Ν. Φιλαδέλφεια: Τα παιδιά πρωταγωνιστές στο άναμμα του δέντρου

Εφημερίς Εστία
Με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (στις 19.00) το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων!

«Ἄν ποῦμε στά μπλόκα ὅσα μᾶς λές, δέν θά προλάβουμε νά ἀρθρώσουμε λέξη!»

Εφημερίς Εστία
Ἐξέγερσις τῆς Κοινοβουλευτικῆς Ὁμάδoς κατά τοῦ ὑπουργοῦ Ἀγροτικῆς Ἀναπτύξεως – «Ἄν ἴσχυαν ὅσα ὑποστήριξες γιά τήν τεχνική λύση, ὁ Βορίδης θά εἶχε παραπεμφθεῖ στήν Προανακριτική» – «Πότε θά ἔρθει νά μᾶς ἐνημερώσει ὁ Πρόεδρος τοῦ ΟΠΕΚΕΠΕ;» – «Δέν ἔχουμε στρατηγική ἐκτόνωσης» – Σέ ὑποχώρηση τό Μαξίμου

«Ἀκυρώνονται τά Χριστούγεννα!»…

Μανώλης Κοττάκης
ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κλισέ, τό ὁποῖο εἴθισται νά χρησιμοποιεῖται καμμιά φορά καθ’ ὑπερβολήν γιά νά δοθεῖ ἔμφαση σέ ἕνα θέμα, ἀλλά ἐδῶ, στήν προκειμένη περίπτωση, ἰσχύει κυριολεκτικῶς: ἡ Κυβέρνηση εἶναι σέ πραγματικό πανικό ἀπό τήν ἔκταση πού ἔχουν λάβει στήν ἐπικράτεια οἱ πανελλαδικές κινητοποιήσεις τῶν ἀγροτῶν, φοβᾶται τήν μετεξέλιξή τους σέ παλλαϊκά συλλαλητήρια τύπου Τεμπῶν καί κάνει σπασμωδικές κινήσεις γιά νά τίς περιορίσει.