ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026

Παπαγγελόπουλος κατά Μιωνή

«Απεγνωσμένη προσπάθεια να ξεπλύνει τις θηριώδεις μίζες»

Η ΧΘΕΣΙΝΗκατάθεσις του επιχειρηματία ΣάμπυΜιωνή στην ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση Novartis προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου καθώς και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Μιωνής, όπως έπραξε προχθές και ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου στην δική του κατάθεση, συνεχίζουν «την απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες στα εξοπλιστικά και την τεράστια φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και να τις εμφανίσουν ως δήθεν σκευωρίες του Παπαγγελόπουλου, όπως και το σκάνδαλο της Novartis».

Η κ. Παπαδάκου υπενθύμισε ότι ο κ. Μιωνής, τον οποίο έχει μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο επικαλούμενος την παραμονή του στο εξωτερικό. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωσις της δημοσιογράφου: «Ο ελεγχόμενος από την Ελληνική Δικαιοσύνη για διάπραξη υποκλοπών και παράνομη χρήση των πρακτικών της Βουλής, σε βαθμό κακουργήματος, ΣάμπυΜιωνής, έχει ήδη μηνυθεί από εμένα για συκοφαντική δυσφήμιση και παραβίαση Προσωπικών δεδομένων.

«Όταν τον αναζητούν οι ανακριτές για να δώσει εξηγήσεις κρύβεται πίσω από την διαμονή του στο εξωτερικό. Επιλέγει εκείνος, πότε θα εμφανιστεί δήθεν ως μάρτυρας για να καταθέσει τις συκοφαντίες και τα ψεύδη του. Χωρίς κανένα στοιχείο και χωρίς να φοβάται τις συνέπειες από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι»!, ανέφερε η ίδια.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἰδού ἡ συγκυριαρχία!

Εφημερίς Εστία
Ἡ Τουρκία θεωρεῖ παράνομη μονομερῆ ἐνέργεια τίς ἔρευνες τῆς Chevron νοτίως τῆς Κρήτης, ἄν καί ἀναγνωρίζει ὅτι δέν θίγουν τήν θαλάσσια δικαιοδοσία της – Διακηρύσσει ὅτι θά στηρίξει τήν Λιβύη νά στραφεῖ κατά τῆς Ἑλλάδος γιά παραβίαση τοῦ τουρκολιβυκοῦ μνημονίου

Παπασταύρου: Πέταξε «χαρταετό» πρίν τήν Καθαρά Δευτέρα!

Μανώλης Κοττάκης
Εμεῖς καί τά γράψαμε τόν Δεκέμβριο καί τά εἴπαμε χθές, ἀλλά, ὡς συνήθως, φωνή βοῶντος…

Τόν ὑπουργό Παπαστεργίου ἐμπλέκει ὁ ἰδιοκτήτης τῆς «Βιολάντα»

Εφημερίς Εστία
O Κωνσταντῖνος Τζιωρτζιώτης, ἰδιοκτήτης τοῦ ἐργοστασίου «Βιολάντα», «ἔδειξε» ὡς κύριο ὑπεύθυνο γιά τήν ἐγκατάσταση τῶν σωληνώσεων προπανίου πού ὁδήγησαν στήν τραγωδία τόν νῦν ὑπουργό Ψηφιακῆς Διακυβερνήσεως Δημήτρη Παπαστεργίου.

Δέν εἶναι ἀρένες ταυρομαχίας τά νοσοκομεῖα

Δημήτρης Καπράνος
Μέ τό Γενικό Κρατικό Νοσοκομεῖο Νικαίας, τό «Κρατικό» ὅπως τό λέγαμε τότε, μέ συνδέουν τά χρόνια τῆς παιδικῆς μου ἡλικίας.

Σάββατον, 19 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ