Παναγιώτης Λιάκος: Πρόσκληση στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Παναγιώτης Λιάκος και η «ΑΜΜΩΝ» εκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Το βιβλίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στον χρηματισμό του Ελευθέριου Βενιζέλου από τους Αγγλογάλλους, στα «δωράκια» από τον μεγαλέμπορο όπλων Ζαχάρωφ και στο αίτημα του Ελευθέριου Βενιζέλου προς την Ανταντ να κάνει τους Έλληνες να πεινάσουν για να εκθρονίσουν τον Βασιλιά.

Συγκλονιστικές είναι και οι αποκαλύψεις ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος πληρώθηκε από τους Τούρκους προκειμένου να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μαντινάδα που γράφτηκε το 1893, την περίοδο που το νησί συγκλονιζόταν από την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεση δύο Ελλήνων χριστιανών.

«Πάρε φτερά του Κόρακα, καρδία του Δογκισώτη
Ιπποτισμό του Γιαχουντή φιλί του Ισκαριώτη
Του Λορεντζάκι το σχοινί, του Παπαδάκη πόνο
Το αίμα που πλημμύρισε το φετεινό το χρόνο
Της όχεντρας το λύγισμα, της αλεπούς το μάτι
Και της πατρίδος έρωτα από τον Εφιάλτη
Του λιακονιού την αμορφία, τη ζέστη του χειμώνα
Του Βενιζέλου της ψυχής να έχης την εικόνα».

Μαντινάδα που τραγουδήθηκε στην Κρήτη το 1893 την περίοδο που το νησί συγκλονιζόταν από την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεση δύο Ελλήνων χριστιανών, του Αντώνιου Λαρεντζάκη και του Γεώργιου Παπαδάκη. Οι Λαρεντζάκης και Παπαδάκης το 1893 κατηγορήθηκαν άδικα για τον φόνο ενός μουσουλμάνου, του Τουρκοκρητικού Τεφίκ Βέη Μπάντρη ή Μπαντράκη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος όχι μόνο ήταν δικηγόρος της πολιτικής αγωγής αλλά αγωνίστηκε με φανατισμό για να εκτελεστεί γρήγορα η θανατική ποινή των δύο νέων ώστε να μην υπάρξει χρόνος για να δοθεί σουλτανική χάρη ή να γίνει αναψηλάφηση της δίκης και να προσκομιστούν στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αθωότητά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δρ. Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς, τ. Διευθυντής Ερευνών Ε.Ι.Ε., τ. καθηγητής πανεπιστημίου

Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α., Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ.

Στέργιος Καλόγηρος, δημοσιογράφος, Βεργίνα TV

Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τό Ὑπουργεῖο Πολιτισμοῦ «ἔσβησε» τό ἐμβληματικό θρησκευτικό τοπόσημο τῆς Λέσβου

Εφημερίς Εστία
Ἐρωτήματα γιά τόν τρόπο καί τίς διαδικασίες ἀνακατασκευῆς τοῦ ἱστορικοῦ τρούλου τῆς ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Θεράποντα

Ὅταν ὁ πολιτισμός γίνεται ἡ πιό ἰσχυρή γλῶσσα τῶν λαῶν

Εφημερίς Εστία
Σέ ἕναν κόσμο ὅπου οἱ ἰσορροπίες μεταβάλλονται διαρκῶς καί οἱ διεθνεῖς σχέσεις δοκιμάζονται ἀπό κρίσεις, συγκρούσεις καί ἀνταγωνισμούς, ἡ ἰσχύς μιᾶς χώρας δέν μετριέται μόνον ἀπό τήν οἰκονομία ἤ τήν στρατιωτική της δύναμη.

Ἡ ἐπιστροφή τῆς λογικῆς

Μύρνα Νικολαΐδου
Ἐπί χρόνια παρακολουθοῦμε, σχεδόν ναρκωμένοι, τήν ἐπικράτηση μιᾶς ἰδιοτύπου ψηφιακῆς φεουδαρχίας

Ἡ πολιτική τῆς εὐθείας γραμμῆς

Μανώλης Κοττάκης
Ὁ πατριωτισμός εἶναι ὁ καλύτερος ρεαλισμός

Ἡ Ἐπίδαυρος ὡς λαϊκό δικαστήριο, μέ ἀντιδράσεις καί καταγγελτικά δημοσιεύματα!

Εφημερίς Εστία
Ἀπό τήν ἐπέμβαση τοῦ Κωνσταντίνου Τσάτσου κατά τῶν «Ὀρνίθων» τοῦ Κούν ἕως τίς συγχρόνους ἀποδοκιμασίες γιά ἄναμμα τσιγάρου, ἐμφάνιση ἀλόγου, ἐρωτικῆς ἀναπαραστάσεως, σφαγίων ἐπί σκηνῆς, τό Ἀρχαῖο Θέατρο τοῦ Πολυκλείτου ἔχει καταστεῖ συχνότατα χῶρος ἀποδοκιμασιῶν, προπηλακισμῶν καί ἐντόνων ἀντιπαραθέσεων