Παναγιώτης Λιάκος: Πρόσκληση στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Παναγιώτης Λιάκος και η «ΑΜΜΩΝ» εκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Το βιβλίο αναφέρεται μεταξύ άλλων στον χρηματισμό του Ελευθέριου Βενιζέλου από τους Αγγλογάλλους, στα «δωράκια» από τον μεγαλέμπορο όπλων Ζαχάρωφ και στο αίτημα του Ελευθέριου Βενιζέλου προς την Ανταντ να κάνει τους Έλληνες να πεινάσουν για να εκθρονίσουν τον Βασιλιά.

Συγκλονιστικές είναι και οι αποκαλύψεις ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος πληρώθηκε από τους Τούρκους προκειμένου να καταδίδει Έλληνες επαναστάτες στην Κρήτη και να οδηγεί αθώους στην κρεμάλα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μαντινάδα που γράφτηκε το 1893, την περίοδο που το νησί συγκλονιζόταν από την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεση δύο Ελλήνων χριστιανών.

«Πάρε φτερά του Κόρακα, καρδία του Δογκισώτη
Ιπποτισμό του Γιαχουντή φιλί του Ισκαριώτη
Του Λορεντζάκι το σχοινί, του Παπαδάκη πόνο
Το αίμα που πλημμύρισε το φετεινό το χρόνο
Της όχεντρας το λύγισμα, της αλεπούς το μάτι
Και της πατρίδος έρωτα από τον Εφιάλτη
Του λιακονιού την αμορφία, τη ζέστη του χειμώνα
Του Βενιζέλου της ψυχής να έχης την εικόνα».

Μαντινάδα που τραγουδήθηκε στην Κρήτη το 1893 την περίοδο που το νησί συγκλονιζόταν από την καταδίκη σε θάνατο και την εκτέλεση δύο Ελλήνων χριστιανών, του Αντώνιου Λαρεντζάκη και του Γεώργιου Παπαδάκη. Οι Λαρεντζάκης και Παπαδάκης το 1893 κατηγορήθηκαν άδικα για τον φόνο ενός μουσουλμάνου, του Τουρκοκρητικού Τεφίκ Βέη Μπάντρη ή Μπαντράκη. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος όχι μόνο ήταν δικηγόρος της πολιτικής αγωγής αλλά αγωνίστηκε με φανατισμό για να εκτελεστεί γρήγορα η θανατική ποινή των δύο νέων ώστε να μην υπάρξει χρόνος για να δοθεί σουλτανική χάρη ή να γίνει αναψηλάφηση της δίκης και να προσκομιστούν στοιχεία που θα αποδείκνυαν την αθωότητά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, Γενναδίου 8, Αθήνα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δρ. Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς, τ. Διευθυντής Ερευνών Ε.Ι.Ε., τ. καθηγητής πανεπιστημίου

Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α., Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ.

Στέργιος Καλόγηρος, δημοσιογράφος, Βεργίνα TV

Απόσπασμα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀνησυχία στήν ἑλληνική ναυτιλία ἀπό τά «ρεσάλτα» Τράμπ στήν ἀνοικτή θάλασσα

Εφημερίς Εστία
Ὁ Κώστας Κόλμερ γράφει γιά τόν «σκιώδη στόλο», τήν ἐλευθερία τῶν θαλασσῶν καί τόν κίνδυνο νά γίνουν ναυτικές δυνάμεις ἡ Κίνα καί ἡ Ρωσσία μέ τά ναυπηγεῖα τους

Πολιτίκ καί ἀπολιτίκ

Μανώλης Κοττάκης
Ποιοί μέ ποιούς μέ συμμετοχή-ρεκόρ πού θά ἀλλάξει τά ποσοστά τῶν μετρήσεων στίς προσεχεῖς ἐκλογές

Ἡ Ἄγκυρα ἐπαναφέρει τά περί «τουρκικῆς μειονότητος» στήν Θράκη

Εφημερίς Εστία
Τήν προκλητική ρητορική της περί «τουρκικῆς» μειονότητος στήν Θράκη ἐπαναφέρει ἡ Τουρκία, μέ ἀφορμή φθορές πού ἐσημειώθησαν σέ μειονοτικό σχολεῖο στόν Ἄρατο Ροδόπης, τό ὁποῖο ὅμως δέν εὑρίσκεται σέ λειτουργία ἀπό τό σχολικό ἔτος 2021-2022.

Ἡ ὑπόθεση Ἔμιλυ Τόμπσον καί τί ἔγινε πρίν πέντε χρόνια…

Δημήτρης Καπράνος
Πόσο «τυχαία» μπορεῖ νά εἶναι ἡ «ἀποκάλυψη» ἑνός βίντεο στό ὁποῖο παρουσιάζονται συνομιλίες πολιτικῶν, οἱ ὁποῖες πλήττουν τό κῦρος καί τήν ἀξιοπιστία τῆς Κυβερνήσεως τῆς Κύπρου, τήν ἑπομένη, σχεδόν, τῆς ἀναλήψεως τῆς Προεδρίας τῆς ΕΕ ἀπό τήν Κυπριακή Δημοκρατία;

Τετάρτη, 12 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΙ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑΝ