ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026

Παγκρήτια Τράπεζα και Quant υπογράφουν συμφωνία διαχείρισης του χαρτοφυλακίου Kastor

Συμφωνία για τη διαχείριση μέρους του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων («ΜΕΑ») υπέγραψε η Παγκρήτια Τράπεζα με την Qquant Master Servicer («Quant»).

Η Quant προκρίθηκε ως προτιμητέος διαχειριστής κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας την οποία πραγματοποίησε η Τράπεζα με συμμετοχή άνω των 10 εταιριών διαχείρισης.

Το ύψος του χαρτοφυλακίου με την κωδική ονομασία Kastor, ανέρχεται σε περίπου 670 εκατ. ευρώ, σε όρους λογιστικής αξίας και περιλαμβάνει, σε ποσοστό 90% περίπου, επιχειρηματικά δάνεια σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία εξασφαλίζονται με ακίνητα που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην γεωγραφική περιφέρεια της Κρήτης.

Οι στρατηγικές διαχείρισης που θα εφαρμοστούν θα είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου και θα αξιοποιούν το πλήρες εύρος των λύσεων του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ενώ έμφαση έχει δοθεί σε λύσεις αναδιάρθρωσης, με στόχο την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συναλλαγής αποτελεί μέρος της στρατηγικής μετασχηματισμού της Παγκρήτιας Τράπεζας, μετά τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εξυγίανση του ισολογισμού της και η διαμόρφωση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την αναπτυξιακή της πορεία.

H Quant, μέλος του Ομίλου Qualco, είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις στην Ελλάδα. Με υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερα από 12 δισ. ευρώ είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων που απέκτησε διεθνή πιστοποίηση Εταιρείας Διαχείρισης (Servicer) από τον οίκο Fitch, με rating 2-, που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα της κλίμακας FitchRatings.

Με έδρα την Αθήνα και παρουσία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρο, ο όμιλος Qualco εξυπηρετεί πάνω από 70 οργανισμούς, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, ενώ έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων PIMCO. Σήμερα, ο Όμιλος Qualco απασχολεί πάνω από 500 εργαζόμενους και συνεργάτες, οι οποίοι καλύπτουν ένα σημαντικό εύρος εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Η διεθνής ανεξάρτητη τέχνη δίνει «ραντεβού» στην Αθήνα

Εφημερίς Εστία
Περισσότεροι από 1.100 καλλιτέχνες, 66 ανεξάρτητες πλατφόρμες και 22 χώρες χωρούν για τέσσερις ημέρες κάτω από την ίδια στέγη

Μητσοτάκης – Μακρόν: Πολιτικοί βίοι παράλληλοι

Εφημερίς Εστία
Ὁ Πρόεδρος τῆς Γαλλίας Ἐμμ. Μακρόν καί ὁ Κυριάκος Μητσοτάκης ἔχουν σέ πολλά σημεῖα βίους παράλληλους

Ἑστία, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΕΣ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟΝ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ»

Τό ἀνάθεμα στήν «ἀνεπίληπτο Δημοκρατία»

Μανώλης Κοττάκης
Eφθασε λοιπόν ἡ ὥρα νά λύσει τό πολιτικό σύστημα τίς ἀντιφάσεις του ἀπέναντι στό φαινόμενο τῆς Ἀκροδεξιᾶς

Μετάλλαξις τῆς ΝΔ μέ… πλασμαφαίρεση: Ὁ κ. Φλωρίδης στήν Α΄ Θεσσαλονίκης

Εφημερίς Εστία
Νέο αἷμα – Στά ψηφοδέλτια τοῦ κόμματος μέ ἀπόφαση Μητσοτάκη ἕνας ἀκόμη ὑπουργός τοῦ Σημίτη – Σκέψεις γιά μεταφορά τοῦ Ὑπουργικοῦ Συμβουλίου στήν Χαριλάου Τρικούπη