ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Η Παγκρήτια Τράπεζα στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Mε στόχο τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, η Παγκρήτια Τράπεζα συμμετέχει δυναμικά στον Γ΄ κύκλο του Προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ΄ Οίκον ΙΙ, «Εξοικονομώ-Αυτονομώ».

Ο κύκλος αυτός είναι προσαρμοσμένος στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία, στοχεύει δε στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αφορά σε καίριες για την εξοικονόμηση ενέργειας παρεμβάσεις και σε οικονομική ενίσχυση δαπανών αυτονόμησης στον οικιακό κτηριακό τομέα, στο πλαίσιο της σταδιακής μετάβασης σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολύ ευρύτερο κοινό καθώς αναμένεται από αυτό να επωφεληθούν περί τις 60.000 κατοικίες ανά έτος. Κάθε φυσικό πρόσωπο δύναται να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις για διαφορετικές επιλέξιμες κατοικίες, με την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό της ενίσχυσης δεν υπερβαίνει τις €100.000 στο σύνολο των αιτήσεών του.

Η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει έως και 85% του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού των παρεμβάσεων, το δε υπόλοιπο ποσό για κάθε επιλέξιμη κατοικία μπορεί να χρηματοδοτηθεί άτοκα από την τράπεζα, με δυνατότητα προκαταβολής έως και 70% του ποσού. Το ύψος του δανείου είναι συνάρτηση του ποσοστού επιχορήγησης που προκύπτει για τον ωφελούμενο και διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία κινήτρων στην οποία αυτός εντάσσεται.

Το επιτόκιο διαμορφώνεται σε 4,08% συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς του Ν.178/75, η οποία υπολογίζεται μόνο στο ποσό του κεφαλαίου που καλύπτεται από την Τράπεζα και επιβαρύνει τον ωφελούμενο. Οι τόκοι του δανείου είναι κατά 100% επιδοτούμενοι για όλη τη διάρκεια του δανείου, ενώ παρέχεται η δυνατότητα ολικής ή μερικής προεξόφλησης χωρίς επιβαρύνσεις. Δεν υπάρχουν έξοδα δανείου ούτε εμπράγματες διασφαλίσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα, αλλά και των αιτημάτων δανειοδότησης από τους ενδιαφερομένους, γίνεται μέσω της διαδικτυακής πύλης του προγράμματος https://exoikonomo2020.gov.gr, οι δε υποβολές θα ξεκινήσουν διαδοχικά ανά ομάδα Περιφερειών από τις 11/12/2020.

Ειδήσεις / Άρθρα

Στο εικαστικό σύμπαν της Λεώνης Γιαγδζόγλου

Εφημερίς Εστία
Με επίκεντρο την παιδική φαντασία και τη διαρκή αλλαγή, η νέα έκθεση της Λεώνης Γιαγδζόγλου εξερευνά τη σχέση της ύλης με τη μνήμη, μέσα από έργα που αρνούνται να παραμείνουν στατικά ή να ενταχθούν σε μία μόνο κατηγορία.

«Σπάει» τό ἀπόστημα τῆς διαφθορᾶς

Εφημερίς Εστία
Ξηλώνεται τό πουλόβερ τοῦ κυβερνητικοῦ συνδικαλισμοῦ τῆς ΓΣΕΕ πού, ἀντί νά μάχεται γιά τόν κόσμο τῆς ἐργασίας, αὐξάνει τίς τραπεζικές του καταθέσεις μέσῳ ΙΕΚ – Ἀποκαλύπτεται ἡ διάβρωσις στίς Ἔνοπλες Δυνάμεις μέ τήν σύλληψη ἀξιωματικοῦ τῆς ΠΑ γιά κατασκοπεία πρός Ἀνατολάς – «Ξεσκεπάζεται» ἡ διαπλοκή κράτους – ἑταιρειῶν δημοσκοπήσεων – 2,5 ἑκατ. σέ ἑταιρεία ἀπό φορέα τοῦ Δημοσίου

«Οὐαί τοῖς ἡττημένοις!»

Εφημερίς Εστία
Καλές οἱ ΗΠΑ καί ἡ Ρωσσία, ἀλλά ἔχω τό δρᾶμα μου καί ἐγώ 

«Κεραυνοί» Λαβρώφ γιά τήν ἀποξένωση τῆς Ἑλλάδος ἀπό τήν Ρωσσία

Εφημερίς Εστία
Δριμεῖα ἐπίθεση ἐξαπέλυσε ὁ ὑπουργός Ἐξωτερικῶν τῆς Ρωσσίας Σεργκέι Λαβρώφ κατά τῆς Ἀθήνας μέ δηλώσεις του, τονίζοντας ὅτι ἡ Ἑλλάς διέκοψε τήν συνεργασία δεκαετιῶν μέ τήν Μόσχα.

Περί πολιτικῆς, ἰσορροπιῶν καί ἀμφισβητήσεων

Δημήτρης Καπράνος
«Μά, τί γίνεται στήν Νέα Δημοκρατία; Γιατί, ἐνῷ παραμένει σταθερά πρώτη, ἡ ἡγεσία της ἀμφισβητεῖται ἐκ τῶν ἔσω;» μέ ρώτησε φίλος, πού ἀγωνιᾶ γιά τήν παράταξη, τήν ὁποία στηρίζει ἀνελλιπῶς ἀπό τήν ἡμέρα τῆς ἱδρύσεώς της.