Ομόφωνη υπερψήφιση των θεμάτων της ΕΓΣ των μετόχων

Στην ισχυροποίηση της θέσης της Intrakat μέσω των τεσσάρων πυλώνων ανάπτυξης όπως έχουν διαμορφωθεί στις αντίστοιχες Γενικές Διευθύνσεις της, αναφέρθηκε κατά την σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία, πέραν της κατασκευαστικής δραστηριότητας και των έργων ΣΔΙΤ, εστιάζει σε ενεργειακά έργα (ΑΠΕ, storage κλπ), ενώ το real estate του Ομίλου θα αναπτύσσεται μέσω της Intrakat. Τέλος ο τεχνολογικός τομέας της επικεντρώνεται σε έργα περιβάλλοντος, καινοτομίας και smart technologies.

Η Γενική Συνέλευση, με ποσοστό απαρτίας άνω του 88% εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να αποφασίσει εφάπαξ για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως ποσού 3 φορές μεγαλύτερου του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με δυνατότητα παραίτησης ή περιορισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζεται, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Α’ τριμήνου του 2022.

Ο Αντιπρόεδρος της Intrakat κ. Δημήτρης Κούτρας, μετά από σχετική ερώτηση απάντησε για τον κατασκευαστικό τομέα ότι: «Η Intrakat διαγράφει μια δυναμική πορεία που την κατατάσσει στις ισχυρές εταιρείες του κλάδου. Με αυξανόμενο ανεκτέλεστο έργων που ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 800 εκατ. ευρώ, κλείνει την ψαλίδα με τους ανταγωνιστές της»

Επίσης συνοψίζοντας τις εργασίες της Γ.Σ. όπου υπερψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα σημείωσε: « Άρα, όλοι συμφωνούμε πως σε αυτή την καμπή της οικονομικής εξέλιξης της χώρας, που τα πάντα αλλάζουν, πρέπει να ετοιμάσουμε την Εταιρεία μας να συμμετάσχει και να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον μετασχηματισμό με μια ευρεία κεφαλαιουχική και μετοχική διάρθρωση για να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἐκλογές μέ δίλημμα «ἀσφάλεια ἤ ἀναρχία»

Εφημερίς Εστία
Τό γεγονός ὅτι τρία στελέχη τῆς ΝΔ στήν Θεσσαλονίκη ἐστοχοποιήθησαν ἀπό βομβιστές μέ «γκαζάκια» πυροδότησε πολιτικό ζήτημα, παρ’ ὅτι ἡ καταδίκη τῆς πράξεως αὐτῆς ὑπῆρξε ὁμόθυμος ἀπό τήν Κυβέρνηση καί τά κόμματα τῆς ἀντιπολιτεύσεως.

Ἡ θεωρία τοῦ ἐσωτερικοῦ ἐχθροῦ

Μανώλης Κοττάκης
Ἀκριβέστερα, τά πολιτικά γραφεῖα τους.

«Ἀθωώνει» τόν Ἀττίλα ἡ Κάγια Κάλλας

Εφημερίς Εστία
Ἄγκυρα.- Τοὐλάχιστον προκλητική μπορεῖ νά χαρακτηρισθεῖ ἡ ἕως τώρα παρουσία τῆς ΕΕ –σέ ἀνώτατο ἐπίπεδο– στήν Τουρκία ἐν ὄψει τῆς Συνόδου Κορυφῆς τοῦ ΝΑΤΟ τήν ἑπομένη ἑβδομάδα στήν Ἄγκυρα.

Ἀρχαῖο πνεῦμα ἀθάνατο, ἀλλά ἡμεῖς ἄδομεν…

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ Ἰαπωνία ἔχει χάσει 1-2 ἀπό τήν Βραζιλία καί ἀποκλείεται ἀπό τήν συνέχεια τῶν ἀγώνων τοῦ Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Σάββατον, 2 Ἰουλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑΙ