ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Οι Τούρκοι συνέλαβαν αστυνομικό και την φίλη του στα σύνορα του Έβρου

Στην σύλληψη ενός αστυνομικού και μιας φίλης του προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, με τον ισχυρισμό ότι περπατούσαν σε απαγορευμένη περιοχή κοντά στην Ανδριανούπολη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απελευθερωθούν.

Ο 41χρονος αστυνομικός από την Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, ενώ από την ίδια πόλη κατάγεται και η φίλη του. Οι δύο Έλληνες είχαν πάει την Κυριακή εκδρομή στην Τουρκία. Χθες όμως οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανουπόλεως, τους συνέλαβαν διότι, όπως είπαν, κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Το προξενείο στην Ανδριανούπολη, η πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υποθέσεως και τις επαφές με τις τουρκικές Αρχές. Οι δικοί τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αφού τα κινητά τηλέφωνά τους δεν λειτουργούν. Ο αστυνομικός είχε λάβει την σχετική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως οφείλουν να κάνουν όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Ειδήσεις / Άρθρα

ΚΚΕ: Ἤθελε νά καταλάβει τήν B. Ἑλλάδα μέ «δανεικά» ὅπλα ἀπό τούς ναζί

Εφημερίς Εστία
Νέα στοιχεῖα γιά τόν Ἐμφύλιο – Στό φῶς ἀπόρρητα ἔγγραφα τῆς ΕΣΣΔ ἀπό τόν καθηγητή Ἱστορίας τοῦ «Τζών Χόπκινς» Σεργκέι Ραντσένκο

Ἄρρητα ρήματα

Μανώλης Κοττάκης
Ἀξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ὁ Ζερεφός προειδοποιεῖ γιά συχνές χιονοκαταιγίδες

Εφημερίς Εστία
«Κτυποῦσαν» κάθε 40 χρόνια, ἀλλά ἡ κλιματική ἀλλαγή τά ἀλλάζει ὅλα

Ἡ μόνη «ἐλπίδα» στόν χιονιᾶ ἦταν τό ρεπορτάζ

Δημήτρης Καπράνος
Ἐκεῖνο πού μέ ἐκνευρίζει στίς περιπτώσεις πού…

Σάββατον, 27 Ἰανουαρίου 1962

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ