Οι Τούρκοι συνέλαβαν αστυνομικό και την φίλη του στα σύνορα του Έβρου

Στην σύλληψη ενός αστυνομικού και μιας φίλης του προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, με τον ισχυρισμό ότι περπατούσαν σε απαγορευμένη περιοχή κοντά στην Ανδριανούπολη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απελευθερωθούν.

Ο 41χρονος αστυνομικός από την Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, ενώ από την ίδια πόλη κατάγεται και η φίλη του. Οι δύο Έλληνες είχαν πάει την Κυριακή εκδρομή στην Τουρκία. Χθες όμως οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανουπόλεως, τους συνέλαβαν διότι, όπως είπαν, κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Το προξενείο στην Ανδριανούπολη, η πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υποθέσεως και τις επαφές με τις τουρκικές Αρχές. Οι δικοί τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αφού τα κινητά τηλέφωνά τους δεν λειτουργούν. Ο αστυνομικός είχε λάβει την σχετική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως οφείλουν να κάνουν όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀπίστευτης ἰσχύος μήνυμα γιά τό ἐλεύθερο φρόνημα καί τήν ἀνεξαρτησία τῶν δικαστῶν ἀπό τίς ἐξουσίες

Εφημερίς Εστία
Ἡ Δικαιοσύνη βγαίνει πιό δυνατή μετά τήν ἀπόφαση τοῦ πενταμελοῦς δικαστικοῦ συμβουλίου γιά τήν ὑπόθεση τῆς Novartis

«Ἄν μᾶς δώσεις τόν Παπαγγελόπουλο…»

Μανώλης Κοττάκης
ΠΑΝΤΟΤΕ πίστευα ὅτι ἕνα ἀπό τά χαρακτηριστικά πού…

Φρένο στήν πρόωρη συνταξιοδότηση στό Δημόσιο

Εφημερίς Εστία
Στό Ὑπουργεῖο Ἐργασίας ἡ εὐθύνη τῆς τελικῆς ἀποφάσεως

Ἄς μήν ἀναμασᾶμε κάθε τουρκική «μπαλαφάρα»

Δημήτρης Καπράνος
Πόσο στά σοβαρά μπορεῖ νά παίρνει κανείς –ἄς ποῦμε– τόν Κιλιτσντάρογλου ἤ τόν Μπαχτσελί;

Τετάρτη, 4 Ἰουλίου 1962

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ