Οι Τούρκοι συνέλαβαν αστυνομικό και την φίλη του στα σύνορα του Έβρου

Στην σύλληψη ενός αστυνομικού και μιας φίλης του προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, με τον ισχυρισμό ότι περπατούσαν σε απαγορευμένη περιοχή κοντά στην Ανδριανούπολη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απελευθερωθούν.

Ο 41χρονος αστυνομικός από την Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, ενώ από την ίδια πόλη κατάγεται και η φίλη του. Οι δύο Έλληνες είχαν πάει την Κυριακή εκδρομή στην Τουρκία. Χθες όμως οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανουπόλεως, τους συνέλαβαν διότι, όπως είπαν, κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Το προξενείο στην Ανδριανούπολη, η πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υποθέσεως και τις επαφές με τις τουρκικές Αρχές. Οι δικοί τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αφού τα κινητά τηλέφωνά τους δεν λειτουργούν. Ο αστυνομικός είχε λάβει την σχετική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως οφείλουν να κάνουν όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀπό τό ναυάγιο τοῦ East Med στό φιάσκο τοῦ ἐνεργειακοῦ κόμβου

Εφημερίς Εστία
Τώρα ἀποκαλύπτεται ἡ ἀλήθεια: Οἱ ΗΠΑ δέν ἐπένδυσαν οὔτε ἕνα δολλάριο στόν «Κάθετο Διάδρομο», ἡ Εὐρώπη διαφωνοῦσε – Ἔκθετος ὁ κ. Παπασταύρου

Ἰδού ὁ ἀληθινός Μεσαίων: Τό ἀναίσθητο κράτος

Μανώλης Κοττάκης
Τήν περασμένη ἑβδομάδα ἔχασαν τήν ζωή τους λόγῳ τῆς κακοκαιρίας μιά πενηνταπεντάχρονη ἐκπαιδευτικός στήν Γλυφάδα καί ἕνας πενηντάρης λιμενικός στήν Ἀργολίδα.

Ὁ πρόεδρος τοῦ ΙΟΒΕ προειδοποιεῖ ὅτι «ἔρχεται θύελλα»

Εφημερίς Εστία
Τήν ἀνάγκη νά συνεχισθοῦν οἱ μεταρρυθμίσεις στήν οἰκονομία, τήν Δημόσια Διοίκηση καί τήν Δικαιοσύνη, ὥστε ἡ χώρα νά ἀντεπεξέλθει σέ ἕνα ἐντόνως ἀσταθές περιβάλλον, ὑπεγράμμισε ὁ πρόεδρος τοῦ ΙΟΒΕ Γιάννης Ρέτσος κατά τήν παρουσίαση τῆς τριμηνιαίας ἐκθέσεως γιά τήν οἰκονομία.

Ἀπό τήν γιορτή στόν θρῆνο, μιά λάμψη δρόμος

Δημήτρης Καπράνος
Ἄς ἐλπίσουμε ὅτι θά ἐντοπισθοῦν οἱ ὑπεύθυνοι γιά τά αἴτια τῆς τραγωδίας των Τρικάλων.

Παρασκευή, 28 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ