Οι Τούρκοι συνέλαβαν αστυνομικό και την φίλη του στα σύνορα του Έβρου

Στην σύλληψη ενός αστυνομικού και μιας φίλης του προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές, με τον ισχυρισμό ότι περπατούσαν σε απαγορευμένη περιοχή κοντά στην Ανδριανούπολη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να απελευθερωθούν.

Ο 41χρονος αστυνομικός από την Αλεξανδρούπολη υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών, ενώ από την ίδια πόλη κατάγεται και η φίλη του. Οι δύο Έλληνες είχαν πάει την Κυριακή εκδρομή στην Τουρκία. Χθες όμως οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανουπόλεως, τους συνέλαβαν διότι, όπως είπαν, κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή. Το προξενείο στην Ανδριανούπολη, η πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν αναλάβει τον χειρισμό της υποθέσεως και τις επαφές με τις τουρκικές Αρχές. Οι δικοί τους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αφού τα κινητά τηλέφωνά τους δεν λειτουργούν. Ο αστυνομικός είχε λάβει την σχετική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως οφείλουν να κάνουν όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Ειδήσεις / Άρθρα

Σκάνδαλο ΓΣΕΕ: Τό λυκόφως τοῦ κυβερνητικοῦ συνδικαλισμοῦ

Εφημερίς Εστία
Βαριά τραυματισμένο τό ΠΑΣΟΚ, πολλαπλά ἐκτεθειμένη ἡ ΝΔ τῆς ὁποίας οἱ ἀντιπρόεδροι κ.κ. Χατζηδάκης καί Γεωργιάδης ἐπιχειρηματολογοῦσαν ὑπέρ τοῦ τεκμηρίου ἀθωότητος – Τίμημα καί γιά τήν «πασοκοποίηση» τῆς παρατάξεως

Ἐθνικό κριτήριο ψήφου: Πῶς ὁρίζεται, τί ἐξυπηρετεῖ

Μανώλης Κοττάκης
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ τῆς Δημοκρατίας δίνουν σπανίως συνεντεύξεις πολιτικοῦ περιεχομένου καί μάλιστα ἀναγόμενες στόν σκληρό πυρῆνα τῶν ἁρμοδιοτήτων τους ὡς ρυθμιστῶν τοῦ πολιτεύματος.

Ποιοί δέν εἶδαν ἐλάφρυνση στό ἐκκαθαριστικό τοῦ ΕΝΦΙΑ

Εφημερίς Εστία
ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ἐνεργοποιήθηκε ἡ ἐφαρμογή τοῦ «μηδενικοῦ ΕΝΦΙΑ» γιά ὅλες τίς περιοχές μέ πληθυσμό κάτω τῶν 1.500 ἤ 1.700 κατ’ οἶκον.

Παροῦσα καί στά «Ὄσκαρ» ἡ Ἑλληνική Ναυτιλία

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ Κασσάνδρα Κουλουκουντῆ, μέ καταγωγή ἀπό τήν Κάσο, ἔφερε στά βραβεῖα Ὄσκαρ τήν αὔρα τῆς ἑλληνικῆς θάλασσας!

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΑΙ