ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ο κορωνοϊός επιστρέφει δριμύτερος

Ο ΕΟΔΥ προειδοποιεί για νέα lock down

ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ νέα κρούσματα κορωνοϊού σε συνδυασμό με τα ξέφρενα πάρτυ στις παραλίες της Μυκόνου, στα σοκάκια του Ναυπλίου αλλά και σε άλλα τουριστικά θέρετρα, καθώς και η διασπορά των κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια, ανάγκασαν τον ΕΟΔΥ να επαναφέρει από χθες σε καθημερινή βάση –από εβδομαδιαία- την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, όπως είχαμε συνηθίσει το προηγούμενο διάστημα. Κάθε απόγευμα στις 6 θα δίδεται στην δημοσιότητα δελτίο με όλες τις ειδήσεις, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ενημέρωση οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς είχαν πεί ότι η καθημερινή ενημέρωσις θα επιστρέψει εφ’ όσον αλλάξει κάτι και προκύψουν νέα δεδομένα. Συμφώνως προς την χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ από την περασμένη Παρασκευή έως και χθες κατεγράφησαν 97 κρούσματα, εκ των οποίων τα 30 ήταν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και οι άλλα 39 από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης! Επίσης ο ΕΟΔΥ τόνισε με έμφαση ότι «η Κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειασθεί».

Με τους Έλληνες να έχουν αρχίσει να ξεχνούν τους νέους κανόνες υγιεινής και αρκετοί να επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά, οι κορυφαίοι λοιμοξιωλόγοι της χώρας αλλά και κυβερνητικά στελέχη μιλούν ανοικτά για την επιβολή, όπου χρειασθεί, τοπικών lock down, εάν συνεχισθεί ο απίστευτος συνωστισμός στα κέντρα διασκεδάσεως.

Χωρίς καμμία προφύλαξη εκατοντάδες Έλληνες διασκέδασαν επί ώρες, ο ένας “επάνω στον άλλον”, στο γνωστό μπαρ της Μυκόνου Alemagou. Η ίδια ατμόσφαιρα επεκράτησε και σε άλλα μπαρ στην πόλη της Μυκόνου, όπου μετά από αυστηρές συστάσεις που τους έγιναν ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις και γλύτωσαν πρόστιμο ανάλογο με εκείνο του Alemagou. Στο τελευταίο επεβλήθη «λουκέτο» δύο μηνών και 20.000 ευρώ πρόστιμο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κόσμο της Μυκόνου. Πρόστιμα, πολύ πιο μικρά, επεβλήθησαν από τα αρμόδια κλιμάκια και σε χώρους διασκεδάσεως σε Ψυχικό, Φιλοθέη, Αγία Παρασκευή και Γλυφάδα.

Η περίπτωσις του Alemagou σχολιάσθηκε εκτενώς από κυβερνητικά στελέχη. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διεμήνυσε πως η Κυβέρνησις είχε εγκαίρως καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί το άνοιγμα της αγοράς αλλά αυτό να γίνει με κανόνες «αδιαπραγμάτευτους» χωρίς καμμία εξαίρεση. «Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικώτερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός. Ο υπουργός Αναπτύξεως Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι το ”λουκέτο” δεν έχει επιβληθεί σε καμμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόση εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». «Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Ήταν σαν να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμμία απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Αναπτύξεως.

Ειδήσεις / Άρθρα

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Εφημερίς Εστία
Λαμπάδες και δώρα για καλό σκοπό & πολλές εκπλήξεις!

Κτύπημα ἀπό τό Σταίητ Ντηπάρτμεντ γιά διαφθορά καί ἐλευθερία τοῦ Τύπου

Εφημερίς Εστία
Κατηγορεῖται εὐθέως ἡ Κυβέρνησις – Ἐνόχλησις στό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν ἀπό τήν ἀρνητική γιά τήν Ἑλλάδα ἔκθεση ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων τῶν ΗΠΑ

Ἡ μυστική συνάντησις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου μέ τήν «Νίκη»

Μανώλης Κοττάκης
«Ἔχει καί ἀλλοῦ πορτοκαλιές», τό μήνυμά του πρός τά κατεστημένα κόμματα γιά τό μονοπώλιο τῆς Ὀρθοδοξίας

Ἡ γεωπολιτική ἀστάθεια ἀπειλεῖ τήν ἑλληνική οἰκονομία

Εφημερίς Εστία
Πιό χαμηλές πτήσεις θά πραγματοποιήσει ἡ ἑλληνική οἰκονομία τό 2024 συμφώνως πρός τό Ἵδρυμα Οἰκονομικῶν καί Βιομηχανικῶν Ἐρευνῶν πού ἐκτιμᾶ ὅτι ἡ ἀνάπτυξις θά τρέξει μέ ρυθμό 2,1% ἔναντι τοῦ 2,4% πού ἦταν ἡ προηγουμένη του πρόβλεψις.

Λές καί ἦταν (πού νά μήν ἦταν) χθές

Δημήτρης Καπράνος
Σάν χθές, 23 Ἀπριλίου τοῦ 2010, ὁ Γιῶργος Παπανδρέου, ὁ ὁποῖος εἶχε ἐκλεγεῖ μέ μεγάλο ποσοστό ψήφων πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας τούς πολῖτες ὅτι «λεφτά ὑπάρχουν», μᾶς ἔβαλε στό πρῶτο «μνημόνιο».