Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας

Υπερηφάνεια & κατάνυξη

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, με την ευλογημένη λειτουργική ευκαιρία της υποδοχής των ιερών λειψάνων του αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, τέλεσαν δοξολογία μετά των εγκωμίων του αγίου Νικολάου και το ιερό μνημόσυνο πάντων των υπέρ πίστεως και πατρίδος ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τη τελέσει του καθήκοντος ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού και των λοιπών στρατιωτικών δυνάμεων, στο Ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου δήμου Αττικής.

  • Από τον Δ. Λυμπερόπουλο

Στη λειτουργική σύναξη προσφέρθηκε ως ευλογία η ιερά εικόνα του αγίου Νικολάου για όλες τις φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τιμήθηκε ο εντιμότατος Ιωάννης Καραγεώργης, πρόεδρος της Times Navigation Inc, για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας.

Ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος τίμησε με ασημένιο σταυρό τον Ιωάννη Καραγεώργη για την προσφορά του στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας

Στη διάρκεια της τελετής βράβευσής του ο ευαισθητοποιημένος εφοπλιστής Ιωάννης Καραγεώργης έλαβε με ταπεινότητα τον ασημένιο σταυρό και ανακοίνωσε τη λειτουργία του Iδρύματος Γεωργίου και Bασιλείας Καραγεώργη -φόρο τιμής στους γονείς του- που, όπως δεσμεύτηκε, θα ενισχύει διαχρονικά την Αποστολική Διακονία, με σκοπό να δώσει κίνητρο και σε άλλους ανθρώπους να προσφέρουν και να ακολουθήσουν το έργο της φιλανθρωπίας, στην Εκκλησία και την Παιδεία. Συγκινημένη και περήφανη στο πλευρό του γιου της Ιωάννη Καραγεώργη έστεκε η αγαπημένη μητέρα του Βασιλεία με τη σύζυγό του Σοφία Καραγεώργη.

Ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος με τη Σοφία και τον Ιωάννη Καραγεώργη

Ο πανιερότατος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συναχθήκαμε απόψε εδώ για να τιμήσουμε τον άγιο Νικόλαο, εκείνον που έμαθε στη ζωή του να είναι και να ενεργεί ως άνθρωπος του Θεού, του Θεού Πατέρα, του Θεού της αγάπης και της καταλλαγής, του Θεού της ειρήνης και της συγγνώμης, του Θεού που είναι φίλος και υπερασπιστής του ανθρώπου. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά την κοίμηση του αγίου Νικολάου, κυριαρχούν στον κόσμο άλλες συνθήκες: ο χριστιανισμός φαίνεται να έχει απομακρυνθεί οριστικά από τη δημόσια ζωή, από τις θεσμικές διακηρύξεις των κρατών, από τον αξιακό πυρήνα των κοινωνιών. Ο ευρωπαϊκός κόσμος ζει σήμερα μια κατάσταση χωρισμού από τη θεανθρωπότητα, μορφοποιεί μια ανθρωπότητα χωρίς Θεό. Η πίστη δεν είναι πια πηγή της ζωής. Εγινε από δωρεά αναγκαστική θρησκεία. Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει μέσα στην απουσία. Είναι βυθισμένος μέσα στη γήινη διάρκεια…»

Συγκινημένη η μητέρα του εφοπλιστή Βασιλεία Καραγεώργη με τους dr Vaidya Asvin Barot, δρα Νίκο Κωστόπουλο, Χριστιάνα Καίσαρη, Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε γεύμα στο Πνευματικό Κέντρο του Προσκυνήματος, παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αλεξάνδρας Πάλλη, του Γιάννη Λοβέρδου, του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Γιώργου και της Βάσως Φειδάκη, του Χάρη Βαφειά, της Χριστιάνας Καίσαρη, του δρα Νίκου Κωστόπουλου, του Ανδρέα Λοβέρδου, της Μελίνας Δασκαλάκη, του Αρη Μυλωνά, του Ανδρέα Βορίλα και πλήθους πιστών.

Ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος με το ζεύγος Καραγεώργη, το ζεύγος Φειδάκη, τον Σωτήρη Πολύζο και εκπροσώπους
των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη δοξολογία η Χριστιάνα Καίσαρη, ο Χάρης Βαφειάς, ο Γιώργος Κωνσταντέλης, η Θεοδώρα Μιχαλολιάκου, ο Νίκος Βουρλιώτης

Η Σοφία Καραγεώργη

Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νίκος Βουρλιώτης, Γιάννης Παυλάκης

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ ΝΔ «προστάτης» τοῦ κ. Τσίπρα: Ἀπαγορεύει συγκέντρωση κατά τῶν Πρεσπῶν

Εφημερίς Εστία
Ἡ «φιλελεύθερη» Kυβέρνησις δέν ἐπιτρέπει μέ ἀπόφαση τῆς ΕΛ.ΑΣ. διαδήλωση κατά τῆς Συμφωνίας στήν ὁδό Ρηγίλλης καί γλυτώνει ἀπό τίς ἀποδοκιμασίες τῶν Παμμακεδονικῶν ὀργανώσεων τήν συνδιάσκεψη τοῦ τέως Προέδρου τοῦ ΣΥΡΙΖΑ μέ τόν Ζάεφ στό Ὠδεῖο Ἀθηνῶν – Τί ἀπέγινε ἡ ἐλευθερία τοῦ συνέρχεσθαι;

Ἀρνητής ἀποτελέσματος – Δέν ἀκούει τήν βοή τῆς σιωπῆς!

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε στό ὑπουργικό συμβούλιο τοῦ Σαββάτου ὑποκρισία τήν «δεξιά στροφή» πού τοῦ προτάθηκε ὡς ἀντίδοτο, μετά τό ποσοστό πού ἔλαβε ἡ Νέα Δημοκρατία στίς εὐρωεκλογές τῆς 9ης Ἰουνίου, καί προσέφυγε σέ μία παλαιά ἀδημοσίευτη συνέντευξη τοῦ Κωνσταντίνου Καραμανλῆ στόν Βάσο Βασιλείου (καί ὄχι Βασίλη Βασιλικό, ὅπως λανθασμένα τόν ἐνημέρωσαν νά πεῖ οἱ ἄσχετοι μέ τήν παράταξη ἐκσυγχρονιστές συνεργάτες του) γιά νά ἀπαξιώσει τίς ἔννοιες δεξιός-ἀριστερός κ.λπ.

Στό Συμβούλιο Ἐπικρατείας οἱ ἐπαγγελματίες γιά τό φορολογικό

Εφημερίς Εστία
ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ γιά τήν ἀκύρωση τοῦ νέου συστήματος φορολογήσεως τῶν ἐλεύθερων ἐπαγγελματιῶν παίρνουν ὅλοι οἱ ἐκπρόσωποι τῶν πληττομένων κλάδων, καθώς σήμερα κατατίθεται προσφυγή στό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας ἐνῷ θά πραγματοποιηθεῖ συγκέντρωσις ἔξω ἀπό τό ἀνώτατο δικαστήριο.

Τριάντα χρόνια χωρίς τόν Μᾶνο Χατζιδάκι

Δημήτρης Καπράνος
Πέρασαν τριάντα χρόνια ἀπό τήν ἡμέρα πού ὁ Μᾶνος Χατζιδάκις πέταξε, γιά νά ἀνταμώσει τήν ἀπίθανη ἐκείνη παρέα τῆς ἀνεπανάληπτης γενιᾶς τοῦ «τριάντα».

Τετάρτη, 17 Ἰουνίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ