Ο Ιάσων μάς χρειάζεται για να μπορέσει να σηκωθεί από το αναπηρικό του αμαξίδιο

Ο Ιάσων είναι ένα γενναίο παιδί. Είναι χαρούμενος, κοινωνικός, έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και είναι πολύ πολύ δυνατός. Εδώ και 13 χρόνια έχει μάθει να ονειρεύεται, αλλά και να κάνει όλα τα πράγματα «αλλιώς». Το πρωί παρακολουθεί ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τα απογεύματα κάνει φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.

Ο Ιάσονας έχει σπαστική τετραπληγία, εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης που προέκυψε ως επιπλοκή από την πρόωρη γέννησή του στις 28 εβδομάδες κύησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σημαίνει επίσης ότι πονάει σε συγκεκριμένες αρθρώσεις, δεν έχει καλή ισορροπία ακόμη και στην καθιστή θέση και έχει υποβληθεί σε ουκ ολίγες επεμβάσεις χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Τον Ιάσονα τον ξέρω προσωπικά, το ίδιο και τη μητέρα του. Τη γνώρισα λόγω της πρόωρης γέννησης των παιδιών μας και μου διηγήθηκε την ιστορία τους. Οι γονείς των γενναίων παιδιών είναι γενναίοι κι εκείνοι – δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς -, πλην όμως έχουν μια τεράστια ανησυχία: Πόσο αυτόνομα θα είναι τα παιδιά τους, όταν χρειαστεί να μείνουν μόνα τους.

Ο τρόπος για να βελτιωθεί η αυτονόμηση του Ιάσονα, το ίδιο και η ποιότητα της ζωής του έχει βρεθεί. Πρόκειται για την πρωτοποριακή, επεμβατική μέθοδο της επιλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής (SelectedDorsalRizotomy) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, εξελίχθηκε και πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο StLouis στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Είναι μια επέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή του.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση ο Ιάσων θα απαλλαγεί από την έντονη σπαστικότητα των κάτω άκρων, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η καθιστή και η όρθια (υπό στήριξη) θέση, θα απαλλαγεί από τους έντονους πόνους, θα κινείται πιο εύκολα με το καροτσάκι και θα μπορέσει να περπατήσει με τον ειδικό περιπατήρα.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 100.000 €. Οι γονείς του Ιάσονα, ο Κώστας και η Φλώρα, χρειάζονται τη βοήθειά μας για να υποστηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του να ζήσει μερικώς αυτόνομο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί στην AlphaBank είναι: GR3601401530153002310055151

Δικαιούχοι:
Ιάσων Δημήτριος Σιαμπάνης του Κωνσταντίνου
Φλώρα Μαρία Ιωάννα Στεφάνου Κυργιώρη του Γάσπαρη

Ο λογαριασμός είναι ερανικός και έχει αδειοδοτηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με κρατική απόφαση η οποία έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀλλάξτε τόν νόμο γιά τήν ἀσυλία πολιτικῶν γιά νά φθάσουμε στήν ἀλήθεια γιά τά Τέμπη

Εφημερίς Εστία
Παρέμβασις-σόκ τῆς Εὐρωπαίας Eἰσαγγελέως κατά τῆς Διαφθορᾶς κ. Κοβέτσι ἐκθέτει τό πολιτικό καί δικαστικό μας σύστημα! – «Μᾶς μπλοκάρουν, μᾶς ἀπαγορεύουν νά κάνουμε ἔρευνα!»

Ὅ,τι κάνατε, μαζί τό κάνατε

Μανώλης Κοττάκης
Πῶς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι καί δυνάμεις ΠΑΣΟΚ συνέπραξαν τό θέρος τοῦ 2019 γιά τόν Ποινικό Κώδικα

Διαξιφισμοί Φλωρίδη-Τζανακόπουλου γιά τόν Μίχο

Εφημερίς Εστία
Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ τῆς εἰσαγγελέως νά ἀπαλλάξει τόν Ἠλία Μίχο ἀπό τήν κατηγορία τοῦ βιασμοῦ καί τῆς μαστροπείας τῆς 12χρονης στόν Κολωνό πού ἔχει συγκλονίσει τό πανελλήνιον, ἔχει προκαλέσει ἐκτός τῶν ἄλλων καί πολιτική ἀντιπαράθεση, μέ τά κόμματα τῆς ἀντιπολιτεύσεως νά ἐπιτίθενται στήν Κυβέρνηση καί ἐκείνη νά θυμίζει τόν παλαιότερο Ποινικό Κώδικα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ.

Οἱ τσαρλατᾶνοι ὑπῆρχαν καί θά ὑπάρχουν πάντα

Δημήτρης Καπράνος
Εἶναι φρικώδη αὐτά πού ἀπεκαλύφθησαν γιά τήν δῆθεν θαυματουργή εἰκόνα σέ Μοναστήρι τῆς Κύπρου.

Σάββατον, 14 Μαρτίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ