Ο Ιάσων μάς χρειάζεται για να μπορέσει να σηκωθεί από το αναπηρικό του αμαξίδιο

Ο Ιάσων είναι ένα γενναίο παιδί. Είναι χαρούμενος, κοινωνικός, έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και είναι πολύ πολύ δυνατός. Εδώ και 13 χρόνια έχει μάθει να ονειρεύεται, αλλά και να κάνει όλα τα πράγματα «αλλιώς». Το πρωί παρακολουθεί ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τα απογεύματα κάνει φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.

Ο Ιάσονας έχει σπαστική τετραπληγία, εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης που προέκυψε ως επιπλοκή από την πρόωρη γέννησή του στις 28 εβδομάδες κύησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σημαίνει επίσης ότι πονάει σε συγκεκριμένες αρθρώσεις, δεν έχει καλή ισορροπία ακόμη και στην καθιστή θέση και έχει υποβληθεί σε ουκ ολίγες επεμβάσεις χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Τον Ιάσονα τον ξέρω προσωπικά, το ίδιο και τη μητέρα του. Τη γνώρισα λόγω της πρόωρης γέννησης των παιδιών μας και μου διηγήθηκε την ιστορία τους. Οι γονείς των γενναίων παιδιών είναι γενναίοι κι εκείνοι – δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς -, πλην όμως έχουν μια τεράστια ανησυχία: Πόσο αυτόνομα θα είναι τα παιδιά τους, όταν χρειαστεί να μείνουν μόνα τους.

Ο τρόπος για να βελτιωθεί η αυτονόμηση του Ιάσονα, το ίδιο και η ποιότητα της ζωής του έχει βρεθεί. Πρόκειται για την πρωτοποριακή, επεμβατική μέθοδο της επιλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής (SelectedDorsalRizotomy) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, εξελίχθηκε και πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο StLouis στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Είναι μια επέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή του.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση ο Ιάσων θα απαλλαγεί από την έντονη σπαστικότητα των κάτω άκρων, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η καθιστή και η όρθια (υπό στήριξη) θέση, θα απαλλαγεί από τους έντονους πόνους, θα κινείται πιο εύκολα με το καροτσάκι και θα μπορέσει να περπατήσει με τον ειδικό περιπατήρα.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 100.000 €. Οι γονείς του Ιάσονα, ο Κώστας και η Φλώρα, χρειάζονται τη βοήθειά μας για να υποστηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του να ζήσει μερικώς αυτόνομο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί στην AlphaBank είναι: GR3601401530153002310055151

Δικαιούχοι:
Ιάσων Δημήτριος Σιαμπάνης του Κωνσταντίνου
Φλώρα Μαρία Ιωάννα Στεφάνου Κυργιώρη του Γάσπαρη

Ο λογαριασμός είναι ερανικός και έχει αδειοδοτηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με κρατική απόφαση η οποία έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἐκλογές καλύτερα τό 2027, προτείνει ὁ Διοικητής τῆς Τραπέζης τῆς Ἑλλάδος

Εφημερίς Εστία
Τί ἐξομολογήθηκε σέ πολιτειακό παράγοντα ὅταν τοῦ παρέδωσε τήν ἐνδιάμεση ἔκθεση γιά τό νόμισμα – Προειδοποιεῖ γιά τό ὑπέρογκο δημόσιο χρέος καί γιά τό ἔλλειμμα στό ἐμπορικό ἰσοζύγιο

Χάσαμε τό Σινᾶ λόγῳ ἤρεμων νερῶν

Μανώλης Κοττάκης
Ο Πρόεδρος Ἐρντογάν καμάρωνε προχθές μιλῶντας σέ βουλευτές του ὅτι κατά τήν ὑποδοχή τῶν ἡγετῶν τῶν χωρῶν-μελῶν τοῦ ΝΑΤΟ στό «Λευκό Παλάτι» στήν Ἄγκυρα ἀκούστηκε ἀπό τήν μπάντα «Μεντέρ»… «ὁ ἦχος τῶν ὀθωμανικῶν σπαθιῶν στό πεδίο τῶν μαχῶν».

Ἡ «ὁμολογία» Ντίλιαν γκρεμίζει τό κυβερνητικό ἀφήγημα

Εφημερίς Εστία
Νέα διάσταση προσλαμβάνει ἡ ὑπόθεσις τῶν ὑποκλοπῶν, κατόπιν τῆς αἰτήσεως τοῦ δικηγόρου Ζαχαρία Κεσσέ πρός τήν Εἰσαγγελία τοῦ Ἀρείου Πάγου περί ἀνασύρσεως τῆς σχετικῆς δικογραφίας.

Ἀναμνήσεις ἀπό τίς ἡμέρες τῆς «ἀποστασίας» τοῦ ’65

Δημήτρης Καπράνος
Ὁ πατέρας, ἰατρός, μέ ἐνεργό ἀνάμειξη στά κοινά, στέλεχος τῆς Ἑνώσεως Κέντρου, παλαιός ἀριστερός, μετέπειτα «βενιζελικός» καί τότε «μέ τόν Γέρο τῆς Δημοκρατίας».

Παρασκευή 15 Ἰουλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΗΔΕΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ