Ο Ιάσων μάς χρειάζεται για να μπορέσει να σηκωθεί από το αναπηρικό του αμαξίδιο

Ο Ιάσων είναι ένα γενναίο παιδί. Είναι χαρούμενος, κοινωνικός, έχει φοβερή αίσθηση του χιούμορ και είναι πολύ πολύ δυνατός. Εδώ και 13 χρόνια έχει μάθει να ονειρεύεται, αλλά και να κάνει όλα τα πράγματα «αλλιώς». Το πρωί παρακολουθεί ειδικό δημοτικό σχολείο για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και τα απογεύματα κάνει φυσιοθεραπεία, εργοθεραπεία και λογοθεραπεία.

Ο Ιάσονας έχει σπαστική τετραπληγία, εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης που προέκυψε ως επιπλοκή από την πρόωρη γέννησή του στις 28 εβδομάδες κύησης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Σημαίνει επίσης ότι πονάει σε συγκεκριμένες αρθρώσεις, δεν έχει καλή ισορροπία ακόμη και στην καθιστή θέση και έχει υποβληθεί σε ουκ ολίγες επεμβάσεις χωρίς θεαματικά αποτελέσματα.

Τον Ιάσονα τον ξέρω προσωπικά, το ίδιο και τη μητέρα του. Τη γνώρισα λόγω της πρόωρης γέννησης των παιδιών μας και μου διηγήθηκε την ιστορία τους. Οι γονείς των γενναίων παιδιών είναι γενναίοι κι εκείνοι – δεν θα μπορούσε να συμβαίνει αλλιώς -, πλην όμως έχουν μια τεράστια ανησυχία: Πόσο αυτόνομα θα είναι τα παιδιά τους, όταν χρειαστεί να μείνουν μόνα τους.

Ο τρόπος για να βελτιωθεί η αυτονόμηση του Ιάσονα, το ίδιο και η ποιότητα της ζωής του έχει βρεθεί. Πρόκειται για την πρωτοποριακή, επεμβατική μέθοδο της επιλεκτικής ραχιαίας ριζοτομής (SelectedDorsalRizotomy) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, εξελίχθηκε και πραγματοποιείται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο StLouis στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Είναι μια επέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή του.

Με τη συγκεκριμένη επέμβαση ο Ιάσων θα απαλλαγεί από την έντονη σπαστικότητα των κάτω άκρων, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι θα βελτιωθεί η καθιστή και η όρθια (υπό στήριξη) θέση, θα απαλλαγεί από τους έντονους πόνους, θα κινείται πιο εύκολα με το καροτσάκι και θα μπορέσει να περπατήσει με τον ειδικό περιπατήρα.

Η διαμονή στην Αμερική θα είναι για 30 ημέρες. Το κόστος του συνολικού εγχειρήματος πλησιάζει το ποσό των 100.000 €. Οι γονείς του Ιάσονα, ο Κώστας και η Φλώρα, χρειάζονται τη βοήθειά μας για να υποστηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του να ζήσει μερικώς αυτόνομο.

Ο τραπεζικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί στην AlphaBank είναι: GR3601401530153002310055151

Δικαιούχοι:
Ιάσων Δημήτριος Σιαμπάνης του Κωνσταντίνου
Φλώρα Μαρία Ιωάννα Στεφάνου Κυργιώρη του Γάσπαρη

Ο λογαριασμός είναι ερανικός και έχει αδειοδοτηθεί με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με κρατική απόφαση η οποία έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ Σημαία ἀγκαλιάζει ὅλα τά παιδιά της

Εφημερίς Εστία
Ἡ συντηρητική προσέγγιση ἀπέναντι στόν αὐτισμό

Ἐάν ζοῦσε ὁ Σπαθάρης σήμερα, θά σατίριζε τόν… λαγοκέφαλο!

Εφημερίς Εστία
Ἡ Μένια Σπαθάρη ἀναφέρει: «Κάθε χρόνο, στήν Διεθνῆ Ἡμέρα Μουσείων, προβάλλουμε ἕνα νέο ταλέντο ἡλικίας 16 ἕως 22 ἐτῶν καί, πιστέψτε με, περιμένουν πολλά παιδιά στήν οὐρά»

Σάββατον, 30 Ἰουλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΤΣ ΤΩΝ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ

Δουλικό «ναί» Γεραπετρίτη στήν ἄρση ἀπομονώσεως τῶν Κατεχομένων

Εφημερίς Εστία
Τό Ελληνικό Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν ἔσπευσε νά χαιρετίσει τήν νέα, ἀλλά κενή περιεχομένου, πρωτοβουλία τοῦ Γενικοῦ Γραμματέως τοῦ ΟΗΕ γιά τό Κυπριακό, τήν ὁποία ἤδη εἶχε ἀπορρίψει ἡ τουρκική πλευρά, παρ’ ὅτι ἡ πρότασις τοῦ κ. Γκουτέρες παρεξέκλινε σοβαρά ἀπό τήν παγία γραμμή τοῦ διεθνοῦς ὀργανισμοῦ καί ἀπεδέχετο σέ μεγάλο βαθμό τίς τουρκικές ἀξιώσεις.

Ὁ φόβος τοῦ πρέσβεως Μολυβιάτη

Μανώλης Κοττάκης
Πρῶτον, ὁ Πρόεδρος Ἐρντογάν ἔχει διαμηνύσει στόν διεθνῆ παράγοντα, ἀλλά καί σέ Ἕλληνες συνομιλητές του, ὅτι προϋπόθεση γιά τήν ἐπίλυση τῶν ἑλληνοτουρκικῶν εἶναι ἡ προηγούμενη ἐπίλυση τοῦ Κυπριακοῦ, καθώς διαφορετικά «ὅλα εἶναι στόν ἀέρα».