Νόμος είναι το δίκαιο του βουλευτή

Πρωταγωνιστής επεισοδίου κατά την μετάβασή του στην Αίγινα ήταν ο επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης

Μετά την ολοκλήρωση της συζητήσεως στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης επιβιβάσθηκε στο πλοίο της γραμμής για την Αίγινα. Όταν άνδρες του Λιμενικού του ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα εκείνος αρνήθηκε να συνεργασθεί μαζί τους ευρισκόμενος μέσα στο όχημά του, επικαλέσθηκε την βουλευτική ιδιότητα και απεχώρησε αμέσως με προορισμό την κατοικία που διαθέτει στο νησί. Μετά το επεισόδιο η Λιμενική Αρχή συνέταξε δικογραφία εις βάρος του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός. Ο δήμαρχος Αιγίνης, Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος ήταν παρών στο επεισόδιο, δήλωσε ότι κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε να προβεί σε έλεγχο και ότι είπε στον λιμενικό «δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Προσέθεσε ότι επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25 μόλις αντελήφθη το νόημα του λιμενικού, ελάττωσε ταχύτητα αλλά δεν σταμάτησε όταν του ζητήθηκαν τα σχετικά έγγραφα και κατευθύνθηκε προς την έξοδο. Όταν το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίσθηκε ότι «ζούμε στην Αίγινα με την Δανάη πάνω από το μισό μέρος του χρόνου. Είχα πάει στη Βουλή για την συζήτηση σχετικά με το Eurogroup. Γύρισα το βράδυ στην Αίγινα και δεν έχω βγει από το σπίτι έκτοτε. Αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν πρόστιμο». Παρεδέχθη ότι δεν είναι μόνιμος κάτοικος Αιγίνης αλλά ότι διέμενε εκεί πριν από την απαγόρευση. Επικαλέσθηκε δε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, όπως είπε, «εξαιρεί τους βουλευτές για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Ήμουν καθόλα νόμιμος γιατί ήρθα πριν την απαγόρευση στην Αίγινα».

Η Κυβέρνησις άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Βαρουφάκη, με τον εκπρόσωπό της Στέλιο Πέτσα να λέει ότι κατ’ αρχάς οφείλει να ζητήσει συγνώμη που δεν σταμάτησε στον έλεγχο όπως κάνουν χιλιάδες πολίτες. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25, ο κ. Πέτσας του ζήτησε να αποδείξει ότι η Αίγινα είναι μόνιμη κατοικία. «Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσει ό,τι προβλέπεται » προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν δίδει το καλό παράδειγμα στους πολίτες.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀπό τήν ἕδρα τοῦ Ἀρείου Πάγου ἀπ’ εὐθείας στό κόμμα Τσίπρα

Εφημερίς Εστία
Κατέθεσε χθές μαζί μέ τόν πρώην Πρωθυπουργό τήν ἱδρυτική διακήρυξη στό Ἀνώτατο Δικαστήριο – Ἦταν πρόεδρος τοῦ δικαστηρίου στήν δίκη τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς – Ἀπαράδεκτο φαινόμενο ἡ κομματικοποίησις τῶν δικαστῶν

Οἱ ζῶνες πολιτικῆς ψυχαγωγίας

Μανώλης Κοττάκης
O Eπικοινωνιακός σχεδιασμός τῆς Κυβερνήσεως καί τῶν ἐμπροσθοφυλακῶν της ἔχει καταστεῖ πλέον προβλέψιμος.

Ἀπαξιωτικοί χαρακτηρισμοί Μαρινάκη γιά Δημητριάδη

Εφημερίς Εστία
«Eδῶ εIμαι γιά νά ἐκπροσωπῶ τόν Πρωθυπουργό καί τήν Κυβέρνηση καί ὄχι ἕναν ἰδιώτη πού ἀπό τό 2022 δέν βρίσκεται στήν Κυβέρνηση» ἐδήλωσε ὁ κυβερνητικός ἐκπρόσωπος Παῦλος Μαρινάκης ἀναφερόμενος στόν Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ἡ Ἑλλάς στό κέντρο τοῦ ναυτιλιακοῦ ἐνδιαφέροντος

Δημήτρης Καπράνος
Hταν ἐκεῖ σχεδόν ὅλοι.

Ἑστία, Σάββατον 28 Μαΐου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ