Νέες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου σχεδιάζουν ΑΔΜΗΕ και Telecom Egypt

Νέα έργα διεθνών τηλεπικοινωνιακών υποδομών που θα αυξήσουν τη διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, σχεδιάζουν από κοινού ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Grid Telecom κ. Γιώργο Ψυρρή και στελέχη του Ομίλου, συζήτησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Telecom Egypt κ. Mohamed Nasr τα εναλλακτικά σενάρια για νέες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, με βασικούς κόμβους την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Στρατηγική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΑΔΜΗΕ αποτελεί η ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων στην Aνατολική Mεσόγειο σε συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ταυτόχρονα, για την παγκόσμια αγορά μεταφοράς δεδομένων, η Ελλάδα και τα Βαλκάνια αποτελούν τη νέα αναγκαία είσοδο προς την Ευρώπη.

Μέσω της θυγατρικής του Grid Telecom, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου, έχουν ήδη συνάψει ισχυρή στρατηγική συνεργασία για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου, με τη διακλάδωση του 2AFRICA, του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου συστήματος οπτικών ινών στον κόσμο που θα συνδέσει την Αφρική με τη χώρα μας μέσω της Κρήτης.

Μέχρι τα μέσα 2024 η διακλάδωση του 2AFRICA στην Κρήτη

Μέχρι τα μέσα του 2024 αναμένεται να έχει προσαιγιαλωθεί στη νότια πλευρά της Κρήτης η διακλάδωση του μεγαλύτερου στον κόσμο καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών 2AFRICA για την υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου, που κατασκευάζεται ήδη με τη συμμετοχή του Ομίλου ΑΔΜΗΕ και της Telecom Egypt.

Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα της Αφρικής 2AFRICA θα έχει συνολικό μήκος άνω των 45.000 χλμ. και η διακλάδωσή του προς την Ελλάδα θα διασυνδέσει την Κρήτη ανατολικά με το Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο και δυτικά με τη Γένοβα στην Ιταλία και τη Μασσαλία στη Γαλλία.

Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την αυξανόμενη κίνηση δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς θα αποτελέσει τη συντομότερη διαδρομή με τη χαμηλότερη υστέρηση μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας που θα επεκτείνεται βόρεια προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και νότια προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στην Ασία και την Αφρική.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἐθνική ἀλλοτρίωσις χωρίς ὅρια

Εφημερίς Εστία
Σιωπή στήν Ἀθήνα γιά τήν παράταση τῆς προφυλακίσεως Μπελέρη στά Τίρανα –  Παρουσιαστές τηλεοράσεως μέ τόν Μουσταφᾶ Κεμάλ στίς μπλοῦζες τους – Συνοριοφύλακες σέ κύκλωμα διακινήσεως παράνομων μεταναστῶν

Οἱ… φιλομαθεῖς κατάδικοι

Εφημερίς Εστία
ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ σέ ἰσόβιο κάθειρξη γιά φονική ἐπίθεση μέ τσεκούρι. Ἀπολογισμός, ἕνας νεκρός καί τρεῖς τραυματίες.

Στά ὕψη οἱ τιμές τῶν τροφίμων παρά τό φρένο στόν πληθωρισμό

Εφημερίς Εστία
ΦΡΕΝΟ τίθεται στόν πληθωρισμό, καθώς καί τόν Μάιο ἐσυνεχίσθη ἡ ἀποκλιμάκωσίς του τόσο στήν Ἑλλάδα ὅσο καί στήν Εὐρωζώνη, βάσει τῆς ἐκτιμήσεως γιά τόν Ἐναρμονισμένο Δείκτη Τιμῶν Καταναλωτοῦ πού δημοσιοποίησε ἡ Eurostat.

Κάτι δείχνει νά ἀλλάζει στό «κοσμοπολίτικο» Αἰγαῖο…

Δημήτρης Καπράνος
Διαβάσαμε ὅτι ἡ Μύκονος καί ἡ Σαντορίνη τόν Μάιο εἶχαν κατά 15-20% λιγώτερη κίνηση ἀπ’ ὅ,τι τόν ἀντίστοιχο περυσινό μῆνα.

Σάββατον, 1 Ἰουνίου 1963

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΠΑΘΗΜΑ