Νέες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου σχεδιάζουν ΑΔΜΗΕ και Telecom Egypt

Νέα έργα διεθνών τηλεπικοινωνιακών υποδομών που θα αυξήσουν τη διασυνδεσιμότητα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, σχεδιάζουν από κοινού ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Grid Telecom κ. Γιώργο Ψυρρή και στελέχη του Ομίλου, συζήτησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Telecom Egypt κ. Mohamed Nasr τα εναλλακτικά σενάρια για νέες τηλεπικοινωνιακές διασυνδέσεις ώστε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων ανάμεσα στην Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία, με βασικούς κόμβους την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Στρατηγική προτεραιότητα για τον Όμιλο ΑΔΜΗΕ αποτελεί η ανάπτυξη νέων τηλεπικοινωνιακών διασυνδέσεων στην Aνατολική Mεσόγειο σε συνεργασία με σημαντικούς διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Ταυτόχρονα, για την παγκόσμια αγορά μεταφοράς δεδομένων, η Ελλάδα και τα Βαλκάνια αποτελούν τη νέα αναγκαία είσοδο προς την Ευρώπη.

Μέσω της θυγατρικής του Grid Telecom, ο Όμιλος ΑΔΜΗΕ και η Telecom Egypt, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου, έχουν ήδη συνάψει ισχυρή στρατηγική συνεργασία για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου, με τη διακλάδωση του 2AFRICA, του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου συστήματος οπτικών ινών στον κόσμο που θα συνδέσει την Αφρική με τη χώρα μας μέσω της Κρήτης.

Μέχρι τα μέσα 2024 η διακλάδωση του 2AFRICA στην Κρήτη

Μέχρι τα μέσα του 2024 αναμένεται να έχει προσαιγιαλωθεί στη νότια πλευρά της Κρήτης η διακλάδωση του μεγαλύτερου στον κόσμο καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών 2AFRICA για την υποθαλάσσια τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου, που κατασκευάζεται ήδη με τη συμμετοχή του Ομίλου ΑΔΜΗΕ και της Telecom Egypt.

Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα της Αφρικής 2AFRICA θα έχει συνολικό μήκος άνω των 45.000 χλμ. και η διακλάδωσή του προς την Ελλάδα θα διασυνδέσει την Κρήτη ανατολικά με το Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο και δυτικά με τη Γένοβα στην Ιταλία και τη Μασσαλία στη Γαλλία.

Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την αυξανόμενη κίνηση δεδομένων μεταξύ τριών ηπείρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς θα αποτελέσει τη συντομότερη διαδρομή με τη χαμηλότερη υστέρηση μεταφοράς δεδομένων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας που θα επεκτείνεται βόρεια προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και νότια προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς στην Ασία και την Αφρική.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ Μεγάλη Ἀποκαθήλωσις: Ὅταν ἡ πολιτική ὕβρις προσκρούει στήν δικαιοσύνη

Μύρνα Νικολαΐδου
Ἄλλος ἕνας ἔνοικος τῆς Ντάουνινγκ Στρήτ ἀποχωρεῖ ἀπό τό προσκήνιο κακήν-κακῶς, ἐπιβεβαιώνοντας πώς ἡ ἀπόστασις μεταξύ τῶν μεγαλοστόμων προεκλογικῶν ὑποσχέσεων καί τῆς πολιτικῆς ἀνυποληψίας εἶναι πλέον ἀπελπιστικῶς μικρή.

Τά σκάνδαλα τῆς ἐμπορευματοποίησης καί τῆς χλιδῆς τοῦ Ζαππείου

Μανώλης Κοττάκης
Τό ἰλιγγιῶδες ποσό τῶν 22,5 ἑκατ. εὐρώ γιά τήν ἀνακαίνισή του σέ νέο Μαξίμου γιά τίς ἀνάγκες τῆς Προεδρίας τῆς ΕΕ – Τά 2 ἑκατ. εὐρώ γιά τό νέο «ντιζάιν» – Ὁ ἐκλεκτός τῆς ἐξουσίας Πρόεδρος καί ἡ σύγκρουση μέ τό ΥΠΠΟ

Ἀπρέπεια Μητσοτάκη σέ Ξαρχάκο

Μανώλης Κοττάκης
Ἡ ἀκατανόητη ἐνέργεια τοῦ Πρωθυπουργοῦ ἐσκίασε τήν λαμπρή πρωτοβουλία τοῦ Προέδρου τῆς Βουλῆς Νικήτα Κακλαμάνη νά τιμήσει τόν «μεγάλο αἱρετικό» καί νά ἀνοίξει τό Κοινοβούλιο στόν Πολιτισμό

Οἱ ὕποπτες συναλλαγές HΠΑ-Ἀγκύρας

Εφημερίς Εστία
«Δῶρο» χαρακτηρίσθηκε ἡ ἀπόφασις νά πωληθοῦν στήν Τουρκία ἀμερικανικοί ἀεροπορικοί κινητῆρες ἀξίας 700 ἑκατ. δολλαρίων προκειμένου νά χρησιμοποιηθοῦν στά μαχητικά τύπου Kaan πού ἀναπτύσσει ἡ γείτων. Τό ἐρώτημα εἶναι, «δῶρο» ἀπό ποιόν καί πρός ποιόν;

Ὑπόσχεσις Τράμπ στήν Τουρκία γιά F-35

Εφημερίς Εστία
Οὐάσιγκτων.- Μιά ἡμέρα μετά τήν εἴδηση ὅτι ἡ ἀμερικανική General Electic θά ἐξοπλίσει μέ ὑπερσύγχρονους κινητῆρες τά μαχητικά ἀεροσκάφη Kaan πού σχεδιάζει ἡ Τουρκία, ὁ Ἀμερικανός Πρόεδρος προανήγγειλε ἕνα δῶρο στόν φίλο του Ἐρντογάν.