ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Μόνο στη «δημοκρατία»: Ετήσιο αφιέρωμα 1821 – 200 χρόνια

Η εφημερίδα «δημοκρατία» τιμά την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με ένα ετήσιο αφιέρωμα στους ήρωες και τα γεγονότα της εποχής.

Προσαρμόζει μάλιστα και το λογότυπό της, αφιερώνοντάς το στην ελληνική επανάσταση. Το μέγα αφιέρωμα της «δημοκρατίας» περιλαμβάνει άρθρα για την Εθνεγερσία, τις ανεξερεύνητες πτυχές αλλά και τα διδάγματά της.

Θα κυκλοφορήσουν ειδικές εκδόσεις, ένθετα και ο επιτυχημένος διαγωνισμός διηγήματος με κεντρικό θέμα την «Ελληνική Επανάσταση», καθώς και συνεντεύξεις με πρόσωπα που μπορούν να εισφέρουν στην κατανόηση του πολιτικού, κοινωνικού και στρατιωτικού θαύματος.

Επιπλέον η καθημερινή στήλη «Λες και ήταν χθες», εορτάζοντας την εθνική Παλιγγενεσία, τιμά τους ήρωες και τους μάρτυρές της και καταγράφει γνωστά και άγνωστα γεγονότα, στιγμές αυτοθυσίας και φιλελληνικές συμβολές.

Η «δημοκρατία» με στόχο να ξετυλίξει όλο το μεγαλείο της Επανάστασης και να αναζωπυρώσει την ελληνική φλόγα που κατάφερε να κατατροπώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καταθέτει καθημερινά ιστορικά στεφάνια μνήμης, ευγνωμοσύνης και τιμής στους ελληνικούς αγώνες του 1821.

Ειδήσεις / Άρθρα

Λένα Νίτσου-Ψαθά: «Οι κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά έχουν κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο»

Εφημερίς Εστία
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά ανοίγει το πολύτιμο οικογενειακό αρχείο, θυμάται τον παππού της και αποκαλύπτει τα επόμενα θεατρικά και εκδοτικά της σχέδια.

Στήν Δυτική Ἀφρική οἱ «σπόροι» μιᾶς νέας 11ης Σεπτεμβρίου

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἐπιρροή τοῦ Ἰσλαμικοῦ Κράτους καί τῆς Ἀλ Κάιντα συνεχίζει νά ὑφίσταται ἀλλά καί ἐνισχύεται μέ χρήση ὅλων τῶν νέων τεχνολογιῶν

Ἀκρωτήριο Κανάβεραλ γίνεται τό… Π. Φάληρο, μέ ἀστροναῦτες, ἀστροπαρατηρητές καί καλλιτέχνες!

Εφημερίς Εστία
Πρόγραμμα διαστημικῆς προσομοιώσεως καί ἔργα γνωστῶν ὀνομάτων τῆς ζωγραφικῆς καί τῆς ποιήσεως συνδυάζονται, σέ ἕνα «φαντασιακό» ταξίδι στό Διάστημα, ὅπου οἱ συμμετέχοντες θά δύνανται νά ἀνακαλύψουν ἀκόμη καί δικούς τους... ἀστερισμούς

Παίγνια καί ὀφθαλμαπάτες

Εφημερίς Εστία
Στήν θεωρία παιγνίων «ὀρθολογικός» δέν σημαίνει ἐγκρατής, δίκαιος ἤ σώφρων

«Δέν ἔπρεπε νά ἐκλεγεῖ ἡ Ἑλλάς μέλος τοῦ Συμβουλίου Ἀσφαλείας»

Εφημερίς Εστία
Πρωτοφανής γκάφα τοῦ Γιώργου Γεραπετρίτη στό Πανεπιστήμιο τοῦ Τορόντο: «Ἄν γνώριζα ὅτι θά βρισκόμασταν σέ μία τόσο ταραχώδη περίοδο, προφανῶς δέν θά εἴχαμε θέσει ὑποψηφιότητα»