Μόνο στη «δημοκρατία»: Ετήσιο αφιέρωμα 1821 – 200 χρόνια

Η εφημερίδα «δημοκρατία» τιμά την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με ένα ετήσιο αφιέρωμα στους ήρωες και τα γεγονότα της εποχής.

Προσαρμόζει μάλιστα και το λογότυπό της, αφιερώνοντάς το στην ελληνική επανάσταση. Το μέγα αφιέρωμα της «δημοκρατίας» περιλαμβάνει άρθρα για την Εθνεγερσία, τις ανεξερεύνητες πτυχές αλλά και τα διδάγματά της.

Θα κυκλοφορήσουν ειδικές εκδόσεις, ένθετα και ο επιτυχημένος διαγωνισμός διηγήματος με κεντρικό θέμα την «Ελληνική Επανάσταση», καθώς και συνεντεύξεις με πρόσωπα που μπορούν να εισφέρουν στην κατανόηση του πολιτικού, κοινωνικού και στρατιωτικού θαύματος.

Επιπλέον η καθημερινή στήλη «Λες και ήταν χθες», εορτάζοντας την εθνική Παλιγγενεσία, τιμά τους ήρωες και τους μάρτυρές της και καταγράφει γνωστά και άγνωστα γεγονότα, στιγμές αυτοθυσίας και φιλελληνικές συμβολές.

Η «δημοκρατία» με στόχο να ξετυλίξει όλο το μεγαλείο της Επανάστασης και να αναζωπυρώσει την ελληνική φλόγα που κατάφερε να κατατροπώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καταθέτει καθημερινά ιστορικά στεφάνια μνήμης, ευγνωμοσύνης και τιμής στους ελληνικούς αγώνες του 1821.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ Εὐρώπη «ξυπνᾶ» καί… κλείνει τήν πόρτα στό πολιτικό Ἰσλάμ

Εφημερίς Εστία
Τό «κατηγορῶ» τῆς Κεντρικῆς Εὐρώπης πρός τήν Δυτική: «Ἐσεῖς ἀνοίξατε τήν πόρτα στήν ἰσλαμιστική διείσδυση»

Τό μῖσος στήν πολιτική

Μανώλης Κοττάκης
Ἄσκηση στήν ψυχραιμία ἤ ἐπιδότηση στόν διχασμό;

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΡΙΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΣ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥΕ»

«Βόμβες» Θάνου κατά Φλωρίδη γιά παρεμβάσεις σέ Τέμπη – Ὑποκλοπές

Εφημερίς Εστία
Ἡ πρώην Πρόεδρος τοῦ Ἀρείου Πάγου καί πρώην ὑπηρεσιακή Πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου μιλᾶ στήν «ΕτΚ», σέ μία συνέντευξη-καταπέλτης, γιά τίς παρεμβάσεις στήν Δικαιοσύνη, τίς ὑποκλοπές, τά Τέμπη καί τά ἐθνικά θέματα

Ἡ Δημοκρατία καί ὁ Φασισμός: Μιά ἄγνωστη ἐξομολόγηση

Εφημερίς Εστία
Γιά νά καταλάβει κανείς τί συμβαίνει σήμερα στό Παρίσι καί στό Βερολῖνο, πού συγκλονίζονται ἀπό τίς διαδηλώσεις, τά βίαια ἐπεισόδια καί τήν ἐκρηκτική ἄνοδο τῆς ὑπερ-Δεξιᾶς, θά πρέπει νά μελετήσει τήν νεώτερη οἰκονομική ἱστορία τῆς Ἑλλάδος καί εἰδικῶς τήν περίοδο τῶν μνημονίων καί τῆς χρεωκοπίας