ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026

Μόνο στη «δημοκρατία»: Ετήσιο αφιέρωμα 1821 – 200 χρόνια

Η εφημερίδα «δημοκρατία» τιμά την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με ένα ετήσιο αφιέρωμα στους ήρωες και τα γεγονότα της εποχής.

Προσαρμόζει μάλιστα και το λογότυπό της, αφιερώνοντάς το στην ελληνική επανάσταση. Το μέγα αφιέρωμα της «δημοκρατίας» περιλαμβάνει άρθρα για την Εθνεγερσία, τις ανεξερεύνητες πτυχές αλλά και τα διδάγματά της.

Θα κυκλοφορήσουν ειδικές εκδόσεις, ένθετα και ο επιτυχημένος διαγωνισμός διηγήματος με κεντρικό θέμα την «Ελληνική Επανάσταση», καθώς και συνεντεύξεις με πρόσωπα που μπορούν να εισφέρουν στην κατανόηση του πολιτικού, κοινωνικού και στρατιωτικού θαύματος.

Επιπλέον η καθημερινή στήλη «Λες και ήταν χθες», εορτάζοντας την εθνική Παλιγγενεσία, τιμά τους ήρωες και τους μάρτυρές της και καταγράφει γνωστά και άγνωστα γεγονότα, στιγμές αυτοθυσίας και φιλελληνικές συμβολές.

Η «δημοκρατία» με στόχο να ξετυλίξει όλο το μεγαλείο της Επανάστασης και να αναζωπυρώσει την ελληνική φλόγα που κατάφερε να κατατροπώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καταθέτει καθημερινά ιστορικά στεφάνια μνήμης, ευγνωμοσύνης και τιμής στους ελληνικούς αγώνες του 1821.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὅταν ὁ Λέοναρντ Κοέν ἐμάχετο μέ τόν δικό του τρόπο, ὡς ἐθελοντής, στόν πόλεμο τοῦ Γιόμ Κιπούρ!

Εφημερίς Εστία
Ὁ τροβαδοῦρος τῶν βαθέων μελαγχολικῶν αἰσθημάτων καί τῆς ἀγάπης θά τιμηθεῖ, στίς 12 Σεπτεμβρίου, στό Κέντρο Πολιτισμοῦ Ἵδρυμα Σταῦρος Νιάρχος,

Μνημεῖο τῆς ΕΕ γιά τά θύματα τῆς εἰσβολῆς τοῦ 1974 ἐξοργίζει τήν Τουρκία

Εφημερίς Εστία
∆ριμεῖα ἐπθεσις τῆς Ἀγκυρας κατά τοῦ Εὐρωκοινοβουλίου

Θυρίδες, κοσμήματα καί… go back, γενικῶς…

Δημήτρης Καπράνος
Παλαιότερα, τότε πού δέν ὑπῆρχαν τά «ἐργομετρικά», οἱ «διάδρομοι» καί οἱ ἰατροί πού παρακολουθοῦσαν τούς ἀθλητές, οἱ «πρωτάρηδες», στίς προπονήσεις, ἔκαναν ὅ,τι μποροῦσαν προκειμένου νά ἐντυπωσιάσουν τόν προπονητή

Περί στρατηγικοῦ βάθους

Εφημερίς Εστία
O Aχμέτ Νταβούτογλου προσδιόρισε τούς στόχους τῆς Τουρκίας στούς ὁποίους μέ θρησκευτική εὐλάβεια εἶναι προσηλωμένος ὁ Ἐρντογάν

ΦΡΑΝΣΙΣ ΦΟΡΝΤ ΚΟΠΠΟΛΑ: Ἡ… Τέχνη χρόνια δέν κοιτᾶ!

Εφημερίς Εστία
Ὁ 87ετής κορυφαῖος σκηνοθέτης ἐδήλωσε ὅτι «τώρα, τό Χόλλυγουντ δέν μέ θέλει πιά