Κυνήγι τρούφας με άλογα στα επιβλητικά Μετέωρα

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών σάς προσφέρει μία αυθεντική επαφή με τη φύση, τη γαστρονομία και τον πολιτισμό

Κάτω από τους σμιλεμένους βράχους των Μετεώρων, εκεί όπου ο ουρανός αγγίζει τη γη, γεννιέται μια εμπειρία μοναδική. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών προσκαλεί τον ταξιδιώτη σε ένα ταξίδι όχι μόνο στον χώρο, αλλά και στις αισθήσεις μέσα από μία νέα δραστηριότητα, που συνδυάζει περιπέτεια, γεύση και πολιτισμό: Πρόκειται για το κυνήγι τρούφας με άλογα, έναν μοναδικό περίπατο μέσα στη φύση, μαγειρεμένο με τα «δώρα» που οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν στο δάσος. 

  • Από τη Γιώτα Βαζούρα

Η εμπειρία ξεκινά με μια ιππική διαδρομή μέσα σε δασικά μονοπάτια, μια διαδρομή εύκολη και κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για οικογένειες. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, οι συμμετέχοντες αναζητούν τρούφες στο δάσος ζώντας από κοντά τη διαδικασία που συνδέει τον άνθρωπο με τη γη. 

Αμέσως μετά ακολουθεί γευσιγνωσία μανιταριών με προϊόντα που το μουσείο έχει δημιουργήσει, ενώ κατόπιν οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια μοναδική μακαρονάδα με φρέσκια τρούφα και άγρια μανιτάρια μαγειρεμένη επιτόπου στο δάσος. Το καλό κρασί, τα αναψυκτικά και το δροσερό νερό συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ στο τέλος οι επισκέπτες ξεναγούνται στις συλλογές του μουσείου, εμπλουτίζοντας τη μοναδική εμπειρία που έχουν βιώσει με παραπάνω γνώσεις. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 3,5-4 ώρες και οργανώνεται όλον τον χρόνο για ομάδες έως 10 ατόμων, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για prive συμμετοχή. Οι επόμενες ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί για τους μεμονωμένους επισκέπτες είναι στις 12 Οκτωβρίου και στις 2 Νοεμβρίου.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή με 350 είδη πτηνών και θηλαστικών και 250 από τα κυριότερα είδη μανιταριών. Τα εκθέματα παρουσιάζονται μέσα από διοράματα, που αναπαριστούν πιστά τα οικοσυστήματα όπου ζουν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Στην ενότητα των μανιταριών η παρουσίαση γίνεται με τρεις φάσεις ανάπτυξης, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αυτά εξελίσσονται στη φύση. Η προσέγγιση αυτή καθιστά το μουσείο όχι μόνο τόπο μάθησης αλλά και βιωματικής εμπειρίας, όπου η επιστήμη και η αισθητική συνδυάζονται.

Η ποιότητα του μουσείου και των προϊόντων του έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, αφού πολυάριθμα βραβεία έχουν απονεμηθεί στα προϊόντα μανιταριών και τρούφας του μουσείου, καθιστώντας τα τα πιο πολυβραβευμένα του είδους στη χώρα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι για έβδομη συνεχόμενη χρονιά (2025) τα προϊόντα κέρδισαν το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στα Best Greek Food Awards ενώ το Μουσείο και το Κυνήγι Τρούφας διακρίθηκαν με το Travelers’ Choice Award 2025 από το Tripadvisor, κατατάσσοντάς τα στο 10% των κορυφαίων παγκόσμιων εμπειριών.

Ακόμη, η ίδια ταξιδιωτική πλατφόρμα ανέδειξε το ίδιο το μουσείο ως έναν από τους κορυφαίους πολιτιστικούς και θεματικούς προορισμούς της Ευρώπης, μέσα από τις αξιολογήσεις χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο. Μάλιστα, με βάση την κατάταξη των ταξιδιωτών, βρίσκεται στην 6η θέση της Ευρώπης μεταξύ 1.365 ομοειδών μουσείων και στην πρώτη θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Μουσείων Φυσικής Ιστορίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε εδώ: www.meteoramuseum.gr και www.trufflehunting.net

Ειδήσεις / Άρθρα

«Χρῖσμα» Κίμπερλυ στόν Νῖκο Δένδια

Εφημερίς Εστία
Ὁ πρῶτος Ἕλλην ὑπουργός πού φωτογραφίζεται μέ τήν Ἀμερικανίδα πρέσβυ – Καί ὁ Β. Κικίλιας στό πλευρό της – Ἀνοίγει θέμα γιά τό λιμάνι τοῦ Πειραιᾶ καί τήν COSCO – «Κεραυνοβόλος» ἐπικοινωνιακή προέλασις τῆς κ. Γκίλφοϋλ

Ἐκρηκτικό κλῖμα

Μανώλης Κοττάκης
Εδῶ καί καιρό εἶναι σαφές, εἰδικῶς μετά τήν ὀπισθοχώρησή της στήν ὑπόθεση τῆς ἐκταφῇς τῶν θυμάτων τῶν Τεμπῶν, ὅτι ἡ Κυβέρνηση ἔχει χάσει τήν πρωτοβουλία τῶν κινήσεων.

Ὄπισθεν ὁλοταχῶς τῆς Κυβερνήσεως λόγῳ τῶν ἐντόνων ἀντιδράσεων γιά τά ΕΛΤΑ

Εφημερίς Εστία
Υπό τό βάρος τῶν σφοδρῶν ἀντιδράσεων ἀπό πολῖτες, τοπικούς φορεῖς, ἀκόμα καί στελέχη τῆς Νέας Δημοκρατίας, τά ΕΛΤΑ ἔκαναν ἕνα βῆμα πίσω, ἀναθεωρῶντας τό σχέδιο μαζικῶν ἀναστολῶν λειτουργίας.

Νά τήν βράσω ἐγώ τέτοια πρόοδο

Δημήτρης Καπράνος
«Βγῆκα λίγο ἔξω νά περπατήσω στό Πασαλιμάνι, ἀκουγόταν ἀπό ἕνα διαμέρισμα στόν πρῶτο ἡ τηλεόραση, ἔπαιζε εἰδήσεις, περνάω ἀπό δίπλα, ἀκούω τή φωνή μιᾶς ἡλικιωμένης γυναίκας νά λέει: “Σᾶς παρακαλῶ πάρα πολύ, μήν κλείνετε τό ταχυδρομεῖο μας, ποῦ θά πηγαίνω ἐγώ τώρα νά πληρώνω τά τηλέφωνά μου, τά ἠλεκτρικά μου, τά νερά μου;”.

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΟΝ!