Κλείνει το Κέντρο για τα αυτοκίνητα

Από τα μέτρα για τον κορωνοϊό στον «Μεγάλο Περίπατο»

ΑΛΛΑΖΕΙ για πάντα η ζωή στο Κέντρο των Αθηνών, καθώς το επόμενο διάστημα θα απαγορευθεί αυστηρώς η κυκλοφορία σε κεντρικούς οδικούς άξονες. Βάσει της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα στο ιστορικό Κέντρο της πόλεως επιβάλλονται «λόγω αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και οι οποίοι επιβάλλουν, ως μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, τον περιορισμό κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την αύξηση του χώρου για τη μετακίνηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπια μέσα μετακίνησης στην περιοχή του Κέντρου της Αθήνας». Η απόφασις, ωστόσο, συνδυάζεται με την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για απαγορεύση κυκλοφορίας που ουσιαστικά είναι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Μεγάλος Περίπατος» του Δήμου με συνολικό μήκος διαδρομής 6,8 χιλιόμετρα και ο οποίος περιλαμβάνει την ενοποίηση του ιστορικού Κέντρου. Οι δρόμοι που αφορούν στην ΚΥΑ είναι οι εξής: Στην Πλάκα, στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς, Μητροπόλεως – Ερμού – Αθηνάς – Σταδίου – Μητροπόλεως και στο τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς ως την οδό Αγίων Ασωμάτων. Η οδός Σταδίου παραμένει σε κυκλοφορία στο σύνολό της. Ελευθέρας θα έχουν μέλη της Κυβερνήσεως, βουλευτές, Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και περιφερειάρχες. Επίσης εκείνοι που κινούνται για άσκηση των καθηκόντων τους και υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων προστασίας και παροχής υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, πάντα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Η απαγόρευσις θα αρχίσει το επόμενο διάστημα και το πλήρες χρονοδιάγραμμα θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουνίου. Η διάρκειά του θα είναι 3+3 μήνες, ενώ στους παραβάτες οδηγούς θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, όπως ακριβώς και στην περίοδο του lockdown.

Παραλλήλως θα ξεκινήσουν τα έργα για την πεζοδρόμηση πολλών οδικών αρτηριών. Βάσει του σχεδιασμού που έχει κάνει ο Δήμος θα απαγορευθεί η κυκλοφορία σε μεγάλος μέρος του εμπορικού τριγώνου και της Πλάκας. Εντός αυτών θα κινούνται μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι και όσοι έχουν ειδική άδεια. Οι οδοί Μητροπόλεως, Ηρώδου Αττικού, Ερμού (το υπόλοιπο) και Αθηνάς θα είναι ελεύθερες από αυτοκίνητα. Επίσης θα περιορισθεί αρκετά η κίνησις οχημάτων επί της οδού Πανεπιστημίου και θα πεζοδρομηθεί η Λεωφόρος Όλγας.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡγετικό στέλεχος τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ ὁ νέος Συνήγορος τοῦ Πολίτη

Εφημερίς Εστία
Ἰσχυρές πιέσεις κοινοβουλευτικῶν παραγόντων σέ ἀρχηγούς κομμάτων, προκειμένου νά ψηφισθεῖ ὁ κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος στήν σημερινή διάσκεψη τῶν προέδρων καί νά ἐξασφαλίσει πλειοψηφία τριῶν πέμπτων

Ζήτημα ἁρμοδιοτήτων τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας ἄνοιξε ἡ κ. Σακελλαροπούλου

Μανώλης Κοττάκης
ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ πού εἶδα προχθές τό βράδυ, στήν ἐκπομπή «Ἐπίλογος» τῆς ΕΡΤ, τήν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου νά παραχωρεῖ συνέντευξη στόν ἀξιόλογο συνάδελφο Ἀπόστολο Μαγγηριάδη.

Περί τηλε-μαγειρικῆς καί πραγματικότητος…

Δημήτρης Καπράνος
Προχθές ἔγινε πρῶτο θέμα σέ κάποιες ἐφημερίδες ἡ αἰφνίδια ἀπώλεια μιᾶς νέας γυναίκας.

Σάββατον, 25 Ἰουλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΩΖΑΝ ΚΑΧΡΑΜΑΝΙ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Εφημερίς Εστία
Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.