ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Προκλητική κατάχρηση ανταγωνισμού από την Α.Ε. Αργος

Οι εκδοτικές εταιρείες που εκδίδουν τις ημερήσιες εφημερίδες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ESPRESSO, ΕΣΤΙΑ, LIVE SPORT, την εβδομαδιαία εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και την δισεβδομαδιαία έκδοση ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, κατήγγειλαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, την Α.Ε. ΑΡΓΟΣ για την συνεχιζόμενη προκλητική κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της μέσω των εξής τριών νέων παραβιάσεων του  ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα:

  1. Για την μονομερή, ακραίως δυσμενή και συναλλακτικά καταχρηστική μεταβολή των μεταξύ τους συμβάσεων. Η αλλαγή αυτή αντίκειται και στα ασφαλιστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την υπ´αριθμόν 687/2019 απόφασή της.
  2. Για την αυθαίρετη και παράνομη παρακράτηση ποσοστού 0,85% το οποίο αποτελεί εισφορά (πόρο) προς ασφαλιστικά ταμεία. Η πράξη αυτή αποτελεί επίσης υπεξαίρεση κατ´ εξακολούθηση.
  3. Την συνεχιζόμενη ανακοίνωση κυκλοφοριών των εφημερίδων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική πώληση στα περίπτερα. Με την αλλοίωση αυτή δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στον κλάδο των εφημερίδων  καθώς μεταξύ άλλων  επηρεάζεται και η κατανομή διαφημιστικών κονδυλίων.

Στις τρεις ανωτέρω καταγγελίες, προστίθεται και η αυξανόμενη καθυστέρηση πληρωμών, παρακρατώντας τις εισπράξεις από τους χιλιάδες αναγνώστες μας. Γεγονός παράνομο, το οποίο επίσης αποτελεί παραβίαση των σχετικών συμβατικών υποχρεώσεων.

Όλα τα ανωτέρω έχουν ως αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό των επιχειρήσεών μας και θέτουν σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ίδια την βιωσιμότητα των εφημερίδων μας.

Εκτός από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην οποία υποβλήθηκαν οι καταγγελίες, καλούμε την Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα, να υπερασπισθούν την πολυφωνία στον Τύπο και την Ανεξαρτησία της Ενημέρωσης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἄς μελετήσουν λίγο τόν Γιάννη Διακογιάννη

Δημήτρης Καπράνος
Παρακολουθῶντας προσφάτως ἕναν ποδοσφαιρικό ἀγῶνα ἑλληνικῆς ὁμάδας σέ διεθνῆ διοργάνωση, στενοχωρήθηκα, ὄχι γιά τό ἀποτέλεσμα, ἀλλά γιά τήν κάκιστη ἀπόδοση τῶν σχολιαστῶν, οἱ ὁποῖοι μᾶλλον νομίζουν ὅτι βρίσκονται παρέα μέ φίλους τους καί «κουτσομπολεύουν» τό παιγνίδι

Τό διεθνές περιβάλλον τοῦ 2030: Ἡ Ἑλλάδα ἀπέναντι στήν νέα γεωοικονομική πραγματικότητα

Εφημερίς Εστία
Ἡ γεωγραφική θέση τῆς χώρας, στό σταυροδρόμι τῆς Ἀνατολικῆς Μεσογείου, τῶν Βαλκανίων καί τῆς Εὐρώπης, τῆς ἐπιτρέπει νά ἐξελιχθεῖ σέ κόμβο ἐνέργειας, δεδομένων, τεχνολογίας καί ἀσφάλειας

Σάββατον, 27 Αὐγούστου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων

Τό τέλος τοῦ φθηνοῦ χρήματος: Γιατί αὐξάνονται οἱ ἀποδόσεις τῶν ὁμολόγων

Εφημερίς Εστία
Πόσο ἀκριβή γίνεται ἡ χρηματοδότησις κρατῶν καί ἐπιχειρήσεων

Τό ἀκατοίκητο Κίεβο, μέσον πιέσεως γιά τήν λήξη τοῦ πολέμου

Εφημερίς Εστία
Ο πόλεμος τῆς Οὐκρανίας ἔχει ξεπεράσει σέ διάρκεια τόν Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ἀλλά προοπτικές συντόμου τερματισμοῦ δέν διαφαίνονται