Καταιγίδα απολύσεων

Εκκλησις Βρούτση να σταματήσουν

ΦΟΒΟΥΣ για δραματική αύξηση της ανεργίας τους επόμενους μήνες εκφράζει το οικονομικό επιτελείο, αναλόγως προς την διάρκεια της εντάσεως και της διαρκείας της πανδημίας και του κινδύνου πτωχεύσεων σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας. Ήδη πριν από το πλήρες κλείσιμο των καταστημάτων την περασμένη Τετάρτη είχαν χαθεί περίπου 41000 θέσεις εργασίας, δηλαδή απολύονταν περίπου 2.300 εργαζόμενοι την ημέρα. Μεγάλη ανησυχία εκφράζεται για κύμα ανέργων από τον τουριστικό κλάδο, που πλήττεται, καθώς για κάθε 1 δισ. ευρώ απώλεια από τον τουρισμό χάνονται 26.000 θέσεις εργασίας.

Συμφώνως προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ προκύπτει ότι από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας. O υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μηνός, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε». Ο ίδιος επεσήμανε ότι απαγορεύονται οι απολύσεις στους κλάδους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας- το μέτρο δεν έχει αναδρομική ισχύ- ενώ υπεγράμμισε ότι όλα τα ευνοϊκά μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατηρήσεως των θέσεων εργασίας.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι απολύσεις: «Δείχνει ότι υπάρχει ένας πανικός, ότι οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις, τις οποίες εγώ θεωρώ άδικες, αδικαιολόγητες. Δεν έπρεπε να υπάρξει πανικός, διότι αυτή η κρίσις είναι προσωρινού χαρακτήρος ούτε λουκέτο μπαίνει στις επιχειρήσεις. Ένα διοικητικό μέτρο αναστολής της λειτουργίας τους είναι. Και κάνω έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο, κάνω έκκληση δια βήματος Βουλής να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες. Για αυτό πήραμε το έκτακτο μέτρο αναστολής απολύσεων.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡγετικό στέλεχος τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ ὁ νέος Συνήγορος τοῦ Πολίτη

Εφημερίς Εστία
Ἰσχυρές πιέσεις κοινοβουλευτικῶν παραγόντων σέ ἀρχηγούς κομμάτων, προκειμένου νά ψηφισθεῖ ὁ κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος στήν σημερινή διάσκεψη τῶν προέδρων καί νά ἐξασφαλίσει πλειοψηφία τριῶν πέμπτων

Ζήτημα ἁρμοδιοτήτων τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας ἄνοιξε ἡ κ. Σακελλαροπούλου

Μανώλης Κοττάκης
ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ πού εἶδα προχθές τό βράδυ, στήν ἐκπομπή «Ἐπίλογος» τῆς ΕΡΤ, τήν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου νά παραχωρεῖ συνέντευξη στόν ἀξιόλογο συνάδελφο Ἀπόστολο Μαγγηριάδη.

Περί τηλε-μαγειρικῆς καί πραγματικότητος…

Δημήτρης Καπράνος
Προχθές ἔγινε πρῶτο θέμα σέ κάποιες ἐφημερίδες ἡ αἰφνίδια ἀπώλεια μιᾶς νέας γυναίκας.

Σάββατον, 25 Ἰουλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΩΖΑΝ ΚΑΧΡΑΜΑΝΙ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Εφημερίς Εστία
Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.