Κανονικά Θείες Λειτουργίες θέλει ο Ιερώνυμος

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ η απόφασις που έλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να…

… επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν την Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ζητούν με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος. «Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…», τονίζει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι παραμένουν «σιωπηλοί».

Το ίδιο θέλει ο Αρχιεπίσκοπος να ισχύσει και στα μοναστήρια, με το σκεπτικό ότι οι μοναχοί ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο. Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη να επιτραπεί η τέλεσις κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων, αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς. Επίσης η Ιερά Σύνοδος ζητεί να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, η «ατομική προσευχή», όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

Εν τω μεταξύ, στην Εισαγγελία Πατρών ευρίσκεται η υπόθεσις ενός ιερέως που τέλεσε Θεία Λειτουργία ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε κεντρική εκκλησία της πόλεως παρουσία περίπου 30 πιστών. Η Αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία και διεξάγει έρευνες.

Ειδήσεις / Άρθρα

Στό φῶς ἡ παρέμβασις τῶν ΗΠΑ γιά τόν διαμοιρασμό τοῦ Αἰγαίου

Μανώλης Κοττάκης
Ὁ ρόλος τοῦ Ἀμερικανοῦ προεδρικοῦ ἀπεσταλμένου Ρίτσαρντ Γκρενέλλ πού ἐπεσκέφθη τήν Ἀθήνα καί ἡ διεθνής διαιτησία Οἱ μυστικές διαπραγματεύσεις Ἑλλάδος-Τουρκίας στήν ἕδρα τοῦ ΝΑΤΟ στίς Βρυξέλλες καί στήν Γενεύη

«Παῖδες ἐν καμίνῳ» Ἀναστάσης Παπαληγούρας, in Memoriam

Εφημερίς Εστία
ΕΧΑΣΑ ἕναν φίλο, συναγωνιστή καί συνάδελφο. Ἕναν ἀδερφό. Τόν Ἀναστάση Π. Παπαληγούρα.

Ὁ Μᾶρκο Ρούμπιο θύμισε στούς Εὐρωπαίους ὅτι εἴμαστε Χριστιανοί

Εφημερίς Εστία
Μόναχο.– Αὐτό πού δέν τολμοῦν οὔτε ὡς λέξη οὔτε ὡς πραγματικότητα νά ἀναφέρουν οἱ Εὐρωπαῖοι ἡγέτες στίς ὁμιλίες τους, τό ἔπραξε ὁ Ἀμερικανός ὑπουργός Ἐξωτερικῶν στήν ὁμιλία του στήν Διάσκεψη τοῦ Μονάχου.

Ἡ θηριωδία ἀπέκτησε εἰκόνα καί πρόσωπα

Δημήτρης Καπράνος
Εἶναι συγκλονιστικές οἱ φωτογραφίες ἀπό τήν ἐκτέλεση τῶν διακοσίων Ἑλλήνων στήν Καισαριανή, πού εἶδαν προχθές γιά πρώτη φορά τό φῶς τῆς δημοσιότητος.

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΣΚΕΨΙΣ