Κανονικά Θείες Λειτουργίες θέλει ο Ιερώνυμος

ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ η απόφασις που έλαβε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να…

… επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν την Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ζητούν με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος. «Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…», τονίζει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι παραμένουν «σιωπηλοί».

Το ίδιο θέλει ο Αρχιεπίσκοπος να ισχύσει και στα μοναστήρια, με το σκεπτικό ότι οι μοναχοί ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο. Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη να επιτραπεί η τέλεσις κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων, αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς. Επίσης η Ιερά Σύνοδος ζητεί να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, η «ατομική προσευχή», όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

Εν τω μεταξύ, στην Εισαγγελία Πατρών ευρίσκεται η υπόθεσις ενός ιερέως που τέλεσε Θεία Λειτουργία ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε κεντρική εκκλησία της πόλεως παρουσία περίπου 30 πιστών. Η Αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία και διεξάγει έρευνες.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁμοφυλογένεια Παιδιά, χωρίς μάνα ἤ πατέρα

Εφημερίς Εστία
Ντροπή: Τό Συμβούλιο τῆς Ἐπικρατείας, πολιτικό παρακολούθημα τῆς Κυβερνήσεως, νομιμοποίησε μετά τόν γάμο καί τήν υἱοθεσία τέκνων ἀπό ὁμόφυλα ζευγάρια

Ἕνας πόλεμος πού θά κρατήσει

Εφημερίς Εστία
ΕΙΝΑΙ πλέον φανερό ὅτι ὁ πόλεμος στήν Μέση Ἀνατολή δέν πρόκειται νά τελειώσει σύντομα.

Καί ἄλλος Ἰρανός στρατηγός νεκρός σέ ἐπιδρομή τοῦ Ἰσραήλ

Εφημερίς Εστία
Τεχεράνη.– Ἰρανικά ΜΜΕ ἐπιβεβαίωσαν πώς ἀπό τά ἰσραηλινά πλήγματα σκοτώθηκε ὁ στρατηγός Ἰσμαήλ Ἀχμαντί, ἐπί κεφαλῆς τῆς ὑπηρεσίας πληροφοριῶν τῆς πολιτοφυλακῆς Μπασίτζ καί νούμερο 2 στή συγκεκριμένη ὁμάδα μετά τόν διοικητή Γκολαμρεζά Σουλεϊμανί πού σκοτώθηκε πρό ἡμερῶν, μετά ἀπό ἰσραηλινή ἐπιχείρηση.

Ὁ σπουδαῖος καί πολύτιμος Σταῦρος Ξαρχάκος

Δημήτρης Καπράνος
Ἔχω τήν ἄποψη ὅτι ὁ Σταῦρος Ξαρχάκος ἔπρεπε νά εἶναι μέλος τῆς Ἀκαδημίας Ἀθηνῶν.

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 22 Μαρτίου 1926