ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 17 Απριλίου 2026

Intrakat: Σύμβαση ύψους €60,7 εκατ. με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη διευθέτηση οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας

Η Αττική θωρακίζεται με ένα ακόμα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο

Σε υπογραφή σύμβασης ύψους 60,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε η Intrakat για την ανάληψη του έργου «Διευθέτηση Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας», το οποίο θα θωρακίσει τη Ραφήνα και τις παρακείμενες περιοχές από τον κίνδυνο μελλοντικών αιφνίδιων πλημμυρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας και το δεύτερο σημαντικότερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής, στόχος του οποίου είναι η ανάσχεση των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υψίστης σημασίας. Η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας θα  διασφαλίσει την προστασία όχι μόνο των κατοίκων της Ραφήνας και των γύρω περιοχών, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, η Intrakat αναλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, με σκοπό τη διαχείριση των πλημμυρικών απορροών και τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των  γύρω αστικών, περιαστικών και αγροτικών περιοχών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μήκος περίπου 15 χλμ.,  και θα ακολουθούν κατά το δυνατόν τη φυσική κοίτη του ρέματος,  με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό οικοσύστημα. Η διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας μαζί με αυτή του ρέματος της Εσχατιάς, την οποία επίσης υλοποιεί η Intrakat, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Παραίτησις-βόμβα Ἀρεοπαγίτου γιά τά Τέμπη

Εφημερίς Εστία
Αἰτία, ἡ νομιμότης ἤ μή τῆς δηλώσεως ἀποχῆς τῆς προέδρου τῆς δίκης γιά τά χαμένα βίντεο καί ἡ συνέχισις ἤ μή τῆς διαδικασίας μέ ἄλλον πρόεδρο – Ὁ ἐπιθεωρητής θά ἔκρινε ἄν σωστά ἤ λάθος διεκόπη ἡ δίκη ἐπ’ ἀόριστον γιά νά ξεκινήσει ἀπό τήν ἀρχή

Σέ μεγάλα κέφια ἡ Ἱστορία

Μανώλης Κοττάκης
Ο Κωνσταντῖνος Μητσοτάκης ἔχασε τίς ἐκλογές τοῦ 1993 καταγγέλλοντας τήν τότε διαπλοκή.

Ἀβέβαιες ἐξελίξεις στό Ὁρμούζ

Εφημερίς Εστία
Τεχεράνη.- Μετά τήν παταγώδη ἀποτυχία τοῦ ναυτικοῦ ἀποκλεισμοῦ τῶν Στενῶν τοῦ Ὁρμούζ ἀπό τίς ΗΠΑ, οἱ δύο ἐμπόλεμες πλευρές ἑτοιμάζονται γιά νέο γῦρο διαπραγματεύσεων.

Ἡ «μητέρα τῶν μαχῶν», χωρίς τήν καθημερινότητα

Δημήτρης Καπράνος
Δέν θυμᾶμαι ἄλλη ἐποχή, κατά τήν ὁποία ὁ κόσμος ὅλος ἀγωνιοῦσε γιά τό «πῶς θά ξυπνήσει σήμερα» ὁ Πρόεδρος τῶν ΗΠΑ.

Σάββατον 16 Ἀπριλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΙΣ