ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026

Intrakat: Σύμβαση ύψους €60,7 εκατ. με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για τη διευθέτηση οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας

Η Αττική θωρακίζεται με ένα ακόμα σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο

Σε υπογραφή σύμβασης ύψους 60,7 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε η Intrakat για την ανάληψη του έργου «Διευθέτηση Οριοθέτησης Ρέματος Ραφήνας», το οποίο θα θωρακίσει τη Ραφήνα και τις παρακείμενες περιοχές από τον κίνδυνο μελλοντικών αιφνίδιων πλημμυρών.

Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας και το δεύτερο σημαντικότερο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής, στόχος του οποίου είναι η ανάσχεση των πλημμυρικών φαινομένων που αντιμετωπίζει το λεκανοπέδιο τα τελευταία χρόνια. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και η προστασία της ζωής και της περιουσίας από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι υψίστης σημασίας. Η διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας θα  διασφαλίσει την προστασία όχι μόνο των κατοίκων της Ραφήνας και των γύρω περιοχών, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Αττικής».

Συγκεκριμένα, η Intrakat αναλαμβάνει τη διευθέτηση του ρέματος της Ραφήνας, που διασχίζει τους Δήμους Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, με σκοπό τη διαχείριση των πλημμυρικών απορροών και τη διασφάλιση της αντιπλημμυρικής προστασίας των  γύρω αστικών, περιαστικών και αγροτικών περιοχών. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε μήκος περίπου 15 χλμ.,  και θα ακολουθούν κατά το δυνατόν τη φυσική κοίτη του ρέματος,  με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό οικοσύστημα. Η διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας μαζί με αυτή του ρέματος της Εσχατιάς, την οποία επίσης υλοποιεί η Intrakat, αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα της Αττικής.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ειδήσεις / Άρθρα

Την Παρασκευή 27.02 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 27.02 και κάθε Παρασκευή με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 28.02 με την Εστία: Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 28.02 με την Εστία: Οι μεγαλες εφημερίδες και η ιστορία τους

Την Κυριακή 01.03 με την «Εστία» της Κυριακής: Η πολεμική αρετή των Ελλήνων

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 01.03 για πρώτη φορά με την «Εστία»: Η πολεμική αρετή των Ελλήνων

Ἰδού ἡ συγκυριαρχία!

Εφημερίς Εστία
Ἡ Τουρκία θεωρεῖ παράνομη μονομερῆ ἐνέργεια τίς ἔρευνες τῆς Chevron νοτίως τῆς Κρήτης, ἄν καί ἀναγνωρίζει ὅτι δέν θίγουν τήν θαλάσσια δικαιοδοσία της – Διακηρύσσει ὅτι θά στηρίξει τήν Λιβύη νά στραφεῖ κατά τῆς Ἑλλάδος γιά παραβίαση τοῦ τουρκολιβυκοῦ μνημονίου

Παπασταύρου: Πέταξε «χαρταετό» πρίν τήν Καθαρά Δευτέρα!

Μανώλης Κοττάκης
Εμεῖς καί τά γράψαμε τόν Δεκέμβριο καί τά εἴπαμε χθές, ἀλλά, ὡς συνήθως, φωνή βοῶντος…