Intrakat – Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα του ποταμού Μάκαρη στη Ρόδο

Παιανία, Τετάρτη 09/06/2021

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια τη Νέας Γέφυρας του ποταμού Μάκαρη επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου στη Ρόδο.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά,  του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Δήμαρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και των κ.κ. Πέτρου Σουρέτη, Διευθύνοντα Συμβούλου και Δημήτρη Παππά, Εντεταλμένου Συμβούλου εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας Intrakat.

Το έργο αφορούσε την κατασκευή -μετά την κατάρρευση της τον Νοέμβριο του 2019- γέφυρας μήκους 120 μέτρων, 4 ανοιγμάτων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) και με δύο πεζοδρόμια εκ των οποίων το ένα επιτρέπει τη διέλευση πεζών.

Η γέφυρα του ποταμού Μάκαρη επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το νησί της Ρόδου. Με την ολοκλήρωση του συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού καθώς και στη βελτίωση της κυκλοφορίας, σε έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς  της χώρας μας

Είναι αξιοσημείωτο ότι για την πραγματοποίηση του έργου, εντός μόλις 18 μηνών μετά την κατάρρευση, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο ταχύτατος και αποτελεσματικός συντονισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τη μελέτη κατασκευής και την άμεση προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού καθώς και η εμπειρία και τεχνογνωσία της Intrakat που ανέλαβε την κατασκευή του.

Η υπογραφή της σύμβασης, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έγινε τον Ιούνιο 2020 μεταξύ της Intrakat και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.  Το έργο εκτελέστηκε σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID 19, όμως χάρη στους ανθρώπους της Intrakat με την υψηλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση που διαθέτουν, παραδόθηκε στην κυκλοφορία άρτια εκτελεσμένο και σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα τον Ιούνιο 2021.

Ειδήσεις / Άρθρα

Παράθυρο γιά ἐκλογές ἀπό τόν κυβερνητικό ἐκπρόσωπο

Εφημερίς Εστία
Ἄφησε ἀνοικτό τό ὅτι γίνονται ἰδιωτικές συζητήσεις σέ ἀνεπίσημες συσκέψεις ὑπό τόν Πρωθυπουργό Πλήρης ἐπιβεβαίωσις τῆς «Ἑστίας τῆς Κυριακῆς»

Κανένα ἔγκλημα δέν εἶναι τέλειο

Μανώλης Κοττάκης
ΕΙσαγωγικό σχόλιο πρίν ὑπεισέλθω στό βασικό θέμα τοῦ σημερινοῦ σημειώματος.

Τέσσερα μέτρα διμήνου διαρκείας γιά τό αὐξημένο ἐνεργειακό κόστος

Εφημερίς Εστία
Μέ τίς ἐπιπτώσεις ἀπό τόν πόλεμο στήν Μέση Ἀνατολή νά ἔχουν ἀρχίσει νά γίνονται ἐμφανεῖς στήν ἑλληνική ἀγορά, ἡ Κυβέρνησις ἐνεργοποιεῖ ἕνα πακέτο τεσσάρων στοχευμένων μέτρων μέ ὁρίζοντα τούς μῆνες Ἀπρίλιο καί Μάιο ,ὕψους 300 ἑκατομμυρίων εὐρώ γιά τήν στήριξη νοικοκυριῶν, ἐπιχειρήσεων καί τήν συγκράτηση τῶν τιμῶν.

Ὅταν ὁ κομματισμός ὁρίζει τά πάντα…

Δημήτρης Καπράνος
Ὑπάρχει, ἀλήθεια, κάποιος πού νόμισε ὅτι ἡ δίκη γιά τήν ὑπόθεση τῶν Τεμπῶν θά μποροῦσε νά διεξαχθεῖ πολιτισμένα, μέ ἀπόλυτο σεβασμό στούς θεσμούς, μέ ἀπόλυτη τήρηση τῆς δικονομίας, μέ δημοκρατικές διαδικασίες; Κούνια πού μᾶς κούναγε, ἄν τό πιστέψαμε ἔστω καί γιά μιά στιγμή.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ H ΒΑΝΙΛΛΙΑ