ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2026

Intrakat – Εγκαινιάστηκε η νέα γέφυρα του ποταμού Μάκαρη στη Ρόδο

Παιανία, Τετάρτη 09/06/2021

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια τη Νέας Γέφυρας του ποταμού Μάκαρη επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου στη Ρόδο.

Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά,  του Γ.Γ. Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Δήμαρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και των κ.κ. Πέτρου Σουρέτη, Διευθύνοντα Συμβούλου και Δημήτρη Παππά, Εντεταλμένου Συμβούλου εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας Intrakat.

Το έργο αφορούσε την κατασκευή -μετά την κατάρρευση της τον Νοέμβριο του 2019- γέφυρας μήκους 120 μέτρων, 4 ανοιγμάτων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μία ανά κατεύθυνση) και με δύο πεζοδρόμια εκ των οποίων το ένα επιτρέπει τη διέλευση πεζών.

Η γέφυρα του ποταμού Μάκαρη επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για το νησί της Ρόδου. Με την ολοκλήρωση του συμβάλλει καθοριστικά στην ασφάλεια των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού καθώς και στη βελτίωση της κυκλοφορίας, σε έναν από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς  της χώρας μας

Είναι αξιοσημείωτο ότι για την πραγματοποίηση του έργου, εντός μόλις 18 μηνών μετά την κατάρρευση, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο ταχύτατος και αποτελεσματικός συντονισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τη μελέτη κατασκευής και την άμεση προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού καθώς και η εμπειρία και τεχνογνωσία της Intrakat που ανέλαβε την κατασκευή του.

Η υπογραφή της σύμβασης, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), έγινε τον Ιούνιο 2020 μεταξύ της Intrakat και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.  Το έργο εκτελέστηκε σε δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του COVID 19, όμως χάρη στους ανθρώπους της Intrakat με την υψηλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση που διαθέτουν, παραδόθηκε στην κυκλοφορία άρτια εκτελεσμένο και σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα τον Ιούνιο 2021.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ ὥρα τῆς ἀλήθειας γιά τόν Πρωθυπουργό

Εφημερίς Εστία
Οἱ ἀγρότες ἀναλαμβάνουν τήν πρωτοβουλία τῶν κινήσεων καί ζητοῦν συνάντηση μέ τόν κ. Μητσοτάκη στό Μαξίμου γιά τήν γεφύρωση τοῦ χάσματος – Τελευταῖο χαρτί γιά τήν ἀναπλήρωση εἰσοδήματος τά 900 ἑκατομμύρια πού ἀναλογοῦν στήν Ἑλλάδα ἀπό τήν Κομμισσιόν γιά νά ψηφίσει τό Mercosur

Πανικόβλητος ἀναστροφή

Μανώλης Κοττάκης
O νέος κόσμος πού ἀνατέλλει μοιάζει νά υἱοθετεῖ πρακτικές μαφίας:

Ἡ «Ἀλ Χααρέτζ» ἐμπλέκει τόν Σ. Παπασταύρου σέ πρόσληψη Ἰσραηλινοῦ γιά τήν καμπάνια τῆς ΝΔ

Εφημερίς Εστία
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα τῆς ἰσραηλινῆς ἐφημερίδος «Ἀλ Χααρέτζ» ἐμπλέκει τόν ὑπουργό Περιβάλλοντος καί Ἐνεργείας Σταῦρο Παπασταύρου στόν ρόλο τοῦ μεσάζοντος γιά τήν πρόσληψη συμβούλου τοῦ Προέδρου τοῦ Ἰσραήλ στήν προεκλογική ἐκστρατεία τῆς ΝΔ τό 2023.

Περί τοῦ σέ ποιόν ἀνήκει ἡ ἕδρα καί τά λοιπά

Δημήτρης Καπράνος
Μόνο μειδιάματα ἀποδοκιμασίας μποροῦν νά προκαλέσουν σέ κάθε σκεπτόμενο ἄνθρωπο δηλώσεις ὅπως ἐκείνη πού ἀκούσθηκε χθές μέ ἠχόχρωμα Βρυξελλῶν, περί τοῦ «ἡ ἕδρα ἀνήκει στούς ψηφοφόρους»…

Σάββατον, 8 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΟΛΑΒΕΝ!