ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026

INTRACOM DEFENSE: Εξελιγμένο σύστημα επικοινωνιών για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Κορωπί, 18Iανουαρίου 2021

Συμφωνία χρηματοδότησης ύψους 3,9 εκ. Ευρώ υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η INTRACOM DEFENSE (IDE) μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Αφορά στην ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος διαχείρισης επικοινωνιών, για χρήση σε τακτικές επικοινωνίες στρατιωτικών μονάδων εν κινήσει.

Πρόκειται για το έργο SMOTANET (“Software DefinedMobile Ad-Hoc TacticalNetworks”) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την Βιομηχανική Ανάπτυξη στον τομέα της Άμυνας (European Defence Industrial Development Program – EDIDP). Μέσω της έντεχνης διαχείρισης δικτύων επικοινωνιών, το SMOTANET υποστηρίζει αποτελεσματικά το δόγμα των «δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων», δίνοντας τη δυνατότητα στις στρατιωτικές μονάδες να ανταλλάσσουν τακτικές πληροφορίες με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, δήλωσε σχετικά: «ΤοSMOTANETαποτελεί ευρωπαϊκή καινοτομία που συνδυάζει τρεις τεχνολογίες αιχμής για να καλύψει ένα επιχειρησιακό κενό, ενισχύοντας σημαντικά την επίγνωση της τακτικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο, καθώς και την διακλαδικότητα των επιχειρήσεων. Αναμένεται ότι θα προσδώσει έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις που καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον, το οποίο επιβάλλει ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των επικοινωνιών».

Η IDE ηγείται της κοινοπραξίας του SMOTANET, στην οποία συμπράττουν η Ελλάδα (GridNet, ΟΠΑ), η Κύπρος (SignalGenerix) και η Πολωνία (iTTi ), με την υποστήριξη των Υπουργείων Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὧρες πολέμου στήν Μέση Ἀνατολή

Εφημερίς Εστία
Ἐσπευσμένη συνάντησις Γεραπετρίτη-Ρούμπιο στήν σκιά τῶν φημῶν περί ἀμερικανικῆς ἐπιθέσεως στό Ἰράν – Ἡ ἑλληνική ἐμπλοκή, ἡ νέα ἀρχιτεκτονική ἀσφαλείας καί ἡ συνεκμετάλλευσις

Ὁ Ἐμφύλιος τοῦ μανικετόκουμπου

Μανώλης Κοττάκης
Ἡ ἀφελής Ἀριστερά κομπάρσος στά ἐσωκομματικά τῆς ΝΔ

Δεύτερο ἔτος συρρικνώσεως τοῦ λιανεμπορίου τό 2025

Εφημερίς Εστία
ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ μηνύματα ἐκπέμπει ἡ ἀνάλυσις τοῦ Ἰνστιτούτου τῆς ΕΣΕΕ γιά τήν ἐξέλιξη τοῦ κύκλου ἐργασιῶν στά καταστήματα λιανικοῦ ἐμπορίου (ἐκτός τροφίμων, ὀχημάτων καί καυσίμων) κατά τό δ΄ τρίμηνο τοῦ 2025 καί ὁλόκληρου τοῦ ἔτους.

Τό βουνό δέν εἶναι εὔκολη ὑπόθεση…

Δημήτρης Καπράνος
Τό βουνό δέν εἶναι εὔκολη ὑπόθεση.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΥΛΟΛΟΓΙΑ