ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Η ΤΗΕΟΝ ΙΝΤΕRNATIONAL PLC εισήχθη στο Χρηματιστήριο Euronext του Άμστερνταμ με τελική τιμή 10 ευρώ ανά μετοχή

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON), κορυφαίος σχεδιαστής και κατασκευαστής συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης για στρατιωτικές εφαρμογές και εφαρμογές ασφαλείας με ισχυρό παγκόσμιο αποτύπωμα, ανακοινώνει ότι εισάγει σήμερα τις μετοχές της στη ρυθμιζόμενη αγορά του Άμστερνταμ (Euronext), επιτυγχάνοντας μία από τις πρώτες δημόσιες εγγραφές στην Ευρώπη.

Συνολικά 15,4 εκατ. μετοχές τοποθετήθηκαν σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής τοποθέτησης, συμπεριλαμβανομένων 1,4 εκατ. μετοχών του δικαιώματος προαίρεσης πώλησης. Ο συνολικός αριθμός των προσφερόμενων μετοχών αντιστοιχεί σε 22% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

Η τελική τιμή προσφοράς €10 ανά μετοχή καθορίστηκε με τη διαδικασία του bookbuilding. Η διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Euronext Amsterdam θα αρχίσει σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2024. Τα ακαθάριστα έσοδα της ΤΗΕΟΝ ανέρχονται σε 154 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από την πλήρη εξάσκηση του δικαιώματος προαίρεσης πώλησης.

Τα καθαρά έσοδα από τις νεοεκδοθείσες μετοχές θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της THEON μέσω εξαγορών.

«Η εισαγωγή της ΤΗΕΟΝ στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την υλοποίηση του επιχειρηματικού και επενδυτικού μας πλάνου. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε σε εξαγορές με στόχο τον εμπλουτισμό του υπό διαχείριση προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου, τη μερική καθετοποίηση της παραγωγής μας και την απόκτηση νέων τεχνολογιών ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην παγκόσμια πελατειακή μας βάση νέα προηγμένα προϊόντα. Θέλω επίσης να επισημάνω ότι είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ποιότητα των επενδυτών που μας εμπιστεύτηκαν. Η ποιοτική συμμετοχή τους υπήρξε βασικό κριτήριό μας στον καθορισμό της τελικής τιμής ανά μετοχή» σχολίασε ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της THEON.

Κατά το οικονομικό έτος 2022, η THEON πραγματοποίησε έσοδα €142,9 εκατ., σημειώνοντας επαναλαμβανόμενη αύξηση, η οποία σε επίπεδο τελευταίας τριετίας (2020-2022) ανέρχεται σε ποσοστό άνω του 62% ανά έτος, ενώ το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBIT) για το ίδιο έτος έφτασε στο 27,8%, το υψηλότερο του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ΤΗΕΟΝ έκλεισε το 2023 με πωλήσεις σχεδόν €220 εκατ. και αντίστοιχα υψηλή κερδοφορία, ενώ αναμένει διατήρηση αυτής της δυναμικής και το 2024.

Αυτή την περίοδο η ελληνική εταιρία επενδύει σε νέες υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις, αλλά και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μέσα σε 5 χρόνια τριπλασίασε το προσωπικό που απασχολεί δημιουργώντας νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιεί διαχρονικά πάνω από το 95% των πωλήσεων στο εξωτερικό, με πωλήσεις σε 68 χώρες.

Πρόσφατα μάλιστα, η ΤΗΕΟΝ υπέγραψε νέα σημαντικά συμβόλαια με στρατούς αναφοράς, μεταξύ άλλων του Γερμανικού και του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική θέση της στον κλάδο και το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης των υφιστάμενων πελατών που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και πωλήσεις.

Η UBS Europe SE ενήργησε ως Παγκόσμιος Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, η Coöperatieve Rabobank U.A. σε συνεργασία με την Kepler Cheuvreux SA ενήργησε ως Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών και η Stifel Europe Bank AG ενήργησε ως Συν-Επικεφαλής Διαχειριστής στην ιδιωτική τοποθέτηση.

Κεντρική φωτό: Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της THEON INTERNATIONAL, και η ομάδα του, χτύπησαν το Gong κατά τη διάρκεια της τελετής σήμερα το πρωί, παρουσία της Simone Huis in ‘t Veld (CEO, Euronext Amsterdam) και του René van Vlerken (Head of Listings Euronext Amsterdam), για να γιορτάσουν την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τό παρασκήνιο τῆς ἀναβολῆς τῆς ἐπισκέψεως Ρούμπιο στήν Ἀθήνα

Εφημερίς Εστία
Ἡ ταλάντευσις Μητσοτάκη μεταξύ Οὐάσιγκτων καί Βερολίνου ἐνοχλεῖ τό Σταίητ Ντηπάρτμεντ – Ἡ πρέσβυς Γκιλφόυλ συνηντήθη στό Νταβός μέ ἐπιτελεῖς τοῦ Προέδρου Τράμπ καί προετοιμάζει τήν ἐπίσκεψή του στήν Ἀθήνα, ἀλλά τό Μαξίμου φοβᾶται πιέσεις γιά μεγάλο συμβιβασμό μέ τήν Τουρκία

Ὁ νόμος τοῦ Μέρφυ

Μανώλης Κοττάκης
ΕΜΕΙΣ οἱ παλαιοί δημοσιογράφοι, τῆς παλαιᾶς σχολῆς, τῆς παλαιᾶς κοπῆς καί τῆς μιᾶς …κάποιας ἡλικίας, μελετᾶμε πάρα πολύ τά βασικά κείμενα.

Παραπομπές ὑπουργῶν ζητεῖ ὁ κ. Βενιζέλος

Εφημερίς Εστία
«Πρέπει νά ἐλεγχθοῦν στήν ἑπόμενη βουλευτική περίοδο πολύ συγκεκριμένες εὐθῦνες τῆς παρούσας κυβέρνησης» ἐπί τῇ βάσει ἑνός νέου ἄρθρου 86, δήλωσε ὁ Εὐάγγελος Βενιζέλος, μεταξύ ἄλλων, στήν ἐκδήλωση «Οἱ προϋποθέσεις τῆς ἀναθεώρησης τοῦ Συντάγματος» τοῦ Κύκλου Ἰδεῶν.

Ὁ Γεώργιος Ζαμπέτας τά εἶχε πεῖ ἀπό τό 1974!

Δημήτρης Καπράνος
Ἀντιγράφω ἀπό τό ρεπορτάζ: «Σέ κάθε περίπτωση, ὁ ἀντίκτυπος τῶν ἀποκαλύψεων εἶναι διαφορετικός.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ H ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ!