ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμμαχεί με το ΕΛΙΖΑ

Υπογράψτε την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ως κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς όφελος της κοινωνίας και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, με πολυετή δράση στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση για κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης σε παιδιά, συμπορεύονται, έχοντας ως κοινό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την προσφορά, τη συνεργασία, τις συνέργειες για καλό σκοπό.

Οι δύο οργανισμοί συστρατεύονται για να υποστηρίξουν ενεργά την Ευρωπαϊκή κίνηση του ελβετικού οργανισμού, Fluri Foundation, που με την πρωτοβουλία του «JUSTICE INITIATIVE», εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στα παιδιά, με επίκεντρο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το διαδίκτυο.

Το ΕΛΙΖΑ ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ελλάδα και συμπορεύεται με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» για να υποστηρίξει την καμπάνια συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε επίσημα στο Παρίσι στις 21.2.23 με την υποστήριξη της Ε.Ε., θυμάτων κακοποίησης και άλλων διεθνών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μια παγκόσμια ηγετική θέση να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης EU CSAM, που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, εταιρείες και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και κάθε ενεργό πολίτη, να ψηφίσουν την πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ  https://justice-initiative.eu/el/petition/

Ειδήσεις / Άρθρα

Διχόνοια – Η μάστιγα του Ελληνισμού: Το νέο βιβλίο της Θεοφανώ Φ. Πολυμέρη

Εφημερίς Εστία
Το νέο βιβλίο «Διχόνοια – Η μάστιγα του Ελληνισμού» της Θεοφανώς Φ. Πολυμέρη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πελάσγος, είναι ένα ταξίδι μέσα στην Ιστορία μας, με άξονα την κακοδαιμονία που διαχρονικά μας καταδιώκει, την δολερή διχόνοια.

Θά πληρώναμε 70 δισ. εὐρώ γιά νά τυπώσουμε «Ἀσημένιες Δραχμές»!

Μανώλης Κοττάκης
Μήν ψάχνετε στά ἀρχεῖα Ἐπστάιν γιά τό τί παιγνίδια παίχτηκαν στά χρόνια τῶν μνημονίων, τά ἀποκαλύπτει ὅλα στό πόρισμά του ὁ ἀνακριτής Φούκας γιά τό σχέδιο «Πυθία» – Ὁ Μεξικανός ἐπιχειρηματίας ὀρυχείων ἀργύρου Salinas Price, ἡ ἐκτύπωσις ἐθνικοῦ νομίσματος στήν Λατινική Ἀμερική καί ὁ σύμβουλος τοῦ Γ. Παπανδρέου

Γιατί οἱ Κύπριοι ἐμπιστεύονται τό Ἰσραήλ καί ὄχι τήν Ἑλλάδα

Εφημερίς Εστία
Τό εYρημα προκαλεῖ σόκ. Δημοσκόπησις τοῦ ΡΙΚ ἀποκαλύπτει ὅτι οἱ Κύπριοι ἐμπιστεύονται περισσότερο τό Ἰσραήλ παρά τήν Ἑλλάδα ὅσον ἀφορᾶ στήν ἄμυνα τῆς Μεγαλονήσου.

Ἐκβιάζει ὁ Παναγόπουλος, μουδιάζει ἡ Κυβέρνησις

Εφημερίς Εστία
Ο πρόεδρος τῆς ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος προανήγγειλε χθές ὅτι θά μιλήσει δημοσίως τίς προσεχεῖς ἡμέρες, ἀπειλῶντας εὐθέως τήν Κυβέρνηση.

Νά ζήσουμε, νά τήν θυμόμαστε τήν γλῶσσα

Δημήτρης Καπράνος
Πῆγε ἡ σύζυγος στό σοῦπερ μάρκετ καί μπῆκαν τέσσερα νεαρά ἀγόρια, μαθητές τοῦ γειτονικοῦ Λυκείου.