ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2026

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμμαχεί με το ΕΛΙΖΑ

Υπογράψτε την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ως κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς όφελος της κοινωνίας και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, με πολυετή δράση στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση για κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης σε παιδιά, συμπορεύονται, έχοντας ως κοινό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την προσφορά, τη συνεργασία, τις συνέργειες για καλό σκοπό.

Οι δύο οργανισμοί συστρατεύονται για να υποστηρίξουν ενεργά την Ευρωπαϊκή κίνηση του ελβετικού οργανισμού, Fluri Foundation, που με την πρωτοβουλία του «JUSTICE INITIATIVE», εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στα παιδιά, με επίκεντρο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το διαδίκτυο.

Το ΕΛΙΖΑ ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ελλάδα και συμπορεύεται με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» για να υποστηρίξει την καμπάνια συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε επίσημα στο Παρίσι στις 21.2.23 με την υποστήριξη της Ε.Ε., θυμάτων κακοποίησης και άλλων διεθνών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μια παγκόσμια ηγετική θέση να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης EU CSAM, που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, εταιρείες και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και κάθε ενεργό πολίτη, να ψηφίσουν την πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ  https://justice-initiative.eu/el/petition/

Ειδήσεις / Άρθρα

Σάββατον, 12 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΥΛΙΚΟΝ

Τό παρασκήνιο τῆς ἀναβολῆς τῆς ἐπισκέψεως Ρούμπιο στήν Ἀθήνα

Εφημερίς Εστία
Ἡ ταλάντευσις Μητσοτάκη μεταξύ Οὐάσιγκτων καί Βερολίνου ἐνοχλεῖ τό Σταίητ Ντηπάρτμεντ – Ἡ πρέσβυς Γκιλφόυλ συνηντήθη στό Νταβός μέ ἐπιτελεῖς τοῦ Προέδρου Τράμπ καί προετοιμάζει τήν ἐπίσκεψή του στήν Ἀθήνα, ἀλλά τό Μαξίμου φοβᾶται πιέσεις γιά μεγάλο συμβιβασμό μέ τήν Τουρκία

Ὁ νόμος τοῦ Μέρφυ

Μανώλης Κοττάκης
ΕΜΕΙΣ οἱ παλαιοί δημοσιογράφοι, τῆς παλαιᾶς σχολῆς, τῆς παλαιᾶς κοπῆς καί τῆς μιᾶς …κάποιας ἡλικίας, μελετᾶμε πάρα πολύ τά βασικά κείμενα.

Παραπομπές ὑπουργῶν ζητεῖ ὁ κ. Βενιζέλος

Εφημερίς Εστία
«Πρέπει νά ἐλεγχθοῦν στήν ἑπόμενη βουλευτική περίοδο πολύ συγκεκριμένες εὐθῦνες τῆς παρούσας κυβέρνησης» ἐπί τῇ βάσει ἑνός νέου ἄρθρου 86, δήλωσε ὁ Εὐάγγελος Βενιζέλος, μεταξύ ἄλλων, στήν ἐκδήλωση «Οἱ προϋποθέσεις τῆς ἀναθεώρησης τοῦ Συντάγματος» τοῦ Κύκλου Ἰδεῶν.

Ὁ Γεώργιος Ζαμπέτας τά εἶχε πεῖ ἀπό τό 1974!

Δημήτρης Καπράνος
Ἀντιγράφω ἀπό τό ρεπορτάζ: «Σέ κάθε περίπτωση, ὁ ἀντίκτυπος τῶν ἀποκαλύψεων εἶναι διαφορετικός.