ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμμαχεί με το ΕΛΙΖΑ

Υπογράψτε την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ως κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς όφελος της κοινωνίας και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, με πολυετή δράση στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση για κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης σε παιδιά, συμπορεύονται, έχοντας ως κοινό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την προσφορά, τη συνεργασία, τις συνέργειες για καλό σκοπό.

Οι δύο οργανισμοί συστρατεύονται για να υποστηρίξουν ενεργά την Ευρωπαϊκή κίνηση του ελβετικού οργανισμού, Fluri Foundation, που με την πρωτοβουλία του «JUSTICE INITIATIVE», εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στα παιδιά, με επίκεντρο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το διαδίκτυο.

Το ΕΛΙΖΑ ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ελλάδα και συμπορεύεται με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» για να υποστηρίξει την καμπάνια συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε επίσημα στο Παρίσι στις 21.2.23 με την υποστήριξη της Ε.Ε., θυμάτων κακοποίησης και άλλων διεθνών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μια παγκόσμια ηγετική θέση να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης EU CSAM, που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, εταιρείες και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και κάθε ενεργό πολίτη, να ψηφίσουν την πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ  https://justice-initiative.eu/el/petition/

Ειδήσεις / Άρθρα

Κώδων κινδύνου ἀπό Εὐ. Βενιζέλο: Ποιοί ἐποφθαλμιοῦν τό FIR Ἀθηνῶν

Εφημερίς Εστία
Διεθνεῖς συμβάσεις ὁρίζουν πώς σέ ἐπανειλημμένα μπλάκ ἄουτ μπορεῖ νά ἀνατεθεῖ ἡ διαχείρισις τῆς ἐναερίου κυκλοφορίας σέ Ἰταλία, Τουρκία καί Βουλγαρία! – Ἀφορᾶ τόν σκληρό πυρῆνα τῆς ἐθνικῆς μας ἀσφαλείας – Γιατί ἡ Κυβέρνησις ἀθωώνει τήν ΥΠΑ καί ὁμιλεῖ γιά παρεμβολές τρίτων καί εὐθῦνες τοῦ ΟΤΕ

Captain, oh my captain

Μανώλης Κοττάκης
ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ γιά τελευταία φορά τόν Γιῶργο Παπαδάκη στά πλατό τῶν Κ studios, ἀπό ὅπου ἐκπέμπει ὁ ΑΝΤ1, τόν Φεβρουάριο τοῦ 2024.

Καρυστιανοῦ: Ἀνεκοίνωσε κόμμα μέ στόχο τήν κάθαρση, ἀλλά οἱ συγγενεῖς διαφωνοῦν

Εφημερίς Εστία
ΓΙΑ τήν προοπτική δημιουργίας ἑνός νέου κόμματος μίλησε χθές στό κανάλι Kontra ἡ Πρόεδρος τοῦ Συλλόγου Συγγενῶν Θυμάτων Τεμπῶν Μαρία Καρυστιανοῦ, τονίζοντας ὅτι στόχος εἶναι ἡ κάθαρσις καί ἡ ἀδιαμεσολάβητη ἐπικοινωνία μέ τόν λαό.

Ἀναζητῶντας, ἐπί ματαίῳ, τό Διεθνές Δίκαιο

Δημήτρης Καπράνος
Πολύ θά ἐπιθυμούσαμε νά μάθουμε τί εἶναι τελικῶς αὐτό τό «Διεθνές Δίκαιο» καί πῶς, πότε καί ἀπό ποιόν ἐφαρμόζεται, ἐπιβάλλεται ἤ ὅ,τι ἄλλο, τέλος πάντων.

Παρασκευή, 7 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ H ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΣ ΚΥΡΙΑ