Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ συμμαχεί με το ΕΛΙΖΑ

Υπογράψτε την Πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και το ΕΛΙΖΑ – Σωματείο Ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών μέσα από το διαδίκτυο.

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ως κύριος εκφραστής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας προς όφελος της κοινωνίας και το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, με πολυετή δράση στην πρόληψη και την πρώιμη παρέμβαση για κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης σε παιδιά, συμπορεύονται, έχοντας ως κοινό την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την προσφορά, τη συνεργασία, τις συνέργειες για καλό σκοπό.

Οι δύο οργανισμοί συστρατεύονται για να υποστηρίξουν ενεργά την Ευρωπαϊκή κίνηση του ελβετικού οργανισμού, Fluri Foundation, που με την πρωτοβουλία του «JUSTICE INITIATIVE», εργάζεται για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας στα παιδιά, με επίκεντρο την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης μέσα από το διαδίκτυο.

Το ΕΛΙΖΑ ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής στην Ελλάδα και συμπορεύεται με τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» για να υποστηρίξει την καμπάνια συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε επίσημα στο Παρίσι στις 21.2.23 με την υποστήριξη της Ε.Ε., θυμάτων κακοποίησης και άλλων διεθνών φορέων της κοινωνίας των πολιτών.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να τερματίσουμε τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών στην Ευρώπη. Μαζί μπορούμε και πρέπει να απαιτήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη νομοθεσία και λαμβάνοντας μια παγκόσμια ηγετική θέση να ψηφίσει υπέρ της τρέχουσας πρότασης EU CSAM, που καθιστά δύσκολη ή αδύνατη την κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο.

Καλούμε όλα τα μέλη μας, εταιρείες και επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα, φορείς του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και κάθε ενεργό πολίτη, να ψηφίσουν την πρόταση #safeforkids για ένα διαδίκτυο ασφαλές για τα παιδιά.

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ  https://justice-initiative.eu/el/petition/

Ειδήσεις / Άρθρα

«Βάσις» γαλλικῶν μαχητικῶν μέ πυρηνικά ὅπλα ἡ Ἑλλάς

Εφημερίς Εστία
Κοινές ἀσκήσεις ἑτοιμότητος καί προσομοιώσεως ἐχθρικῶν ἐπιθέσεων – Συνάντησις Μητσοτάκη-Μακρόν τήν Τρίτη

Δύο Κράτη ἕνα Ἔθνος

Εφημερίς Εστία
ΕΙΝΑΙ ἐλάχιστα γνωστό, ἀλλά τίς ἡμέρες τῶν Ἰμίων ἡ κυπριακή Ἐθνική Φρουρά εἶχε κινητοποιηθεῖ, προκειμένου νά μετάσχει στήν προδιαγραφόμενη ἀντιπαράθεση μέ τήν Τουρκία. 

Ἑλληνική ἀντιβαλλιστική ἀσπίδα καλύπτει καί τήν Βουλγαρία

Εφημερίς Εστία
O ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ἐθνικῆς Ἀμύνης Νῖκος Δένδιας ἐδήλωσε ὅτι ἡ Ἑλλάς θά συμβάλλει σημαντικά στήν ἀντιβαλλιστική προστασία τῆς Βουλγαρίας ἀπό τό Ἰράν, μετά τήν συνομιλία πού εἶχε μέ τόν Βούλγαρο ὁμόλογό του Ἀτανάς Ζαπριάνωφ.

Στίς κορυφές τοῦ Ὀλύμπου, μέ ὑψηλό φρόνημα

Δημήτρης Καπράνος
Ἔ, ἀφοῦ ἐπαινέσαμε τόν Παπαχελᾶ, ἄς μιλήσουμε καί γιά μιά ἄλλη –ἐξαιρετική– ἐκπομπή, πού εἴδαμε προχθές στόν «Ἄλφα», μέ τόν φίλτατο Σταῦρο Θεοδωράκη (εὐτυχῶς, ἐγκατέλειψε τήν πολιτική καί ἐπανέκαμψε στούς κόλπους μας) νά συναντᾶ στίς κλιτύες καί τίς κορυφές τοῦ Ὀλύμπου, Ἕλληνες καταδρομεῖς καί μιά ὁμάδα ἀνδρῶν καί γυναικῶν, καταδρομέων, ὑποψηφίων μονίμων ὑπαξιωματικῶν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 8 Μαρτίου 1926