Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει την Ιστορία της Δραχμής

Την Κυριακή 24.11 η εφημερίδα «δημοκρατία» παρουσιάζει για πρώτη φορά την Ιστορία της Νεότερης Ελλάδας μέσα από τα χαρτονομίσματα της Δραχμής.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη Συλλογή Ιστορίας και Τέχνης που φιλοδοξεί να προσφέρει κάτι νέο σε φιλίστορες και νομισματιστές. Βάση της είναι τα χαρτονομίσματα που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους Έλληνες από τότε που γεννήθηκε το νεότερο ελληνικό κράτος, μετά την επανάσταση του 1821. Μια ολοκληρωμένη και ιδιαίτερα προσιτή συλλογή που περιλαμβάνει όχι μόνο τις επίσημες εκδόσεις του ελληνικού κράτους, αλλά και ειδικές εκδόσεις ελληνικών τραπεζών και ξένων δυνάμεων στη χώρα μας.

Το έργο προσφέρει, για πρώτη φορά, την απεικόνιση των χαρτονομισμάτων όσο πιο κοντά γίνεται στην τέλεια αρχική τους κατάσταση κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, χάρη σε υπερσύγχρονη ψηφιακή επεξεργασία Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence–AI). Η απεικόνιση γίνεται σε σύγχρονες «γκραβούρες», δηλαδή λιθογραφικές αναπαραγωγές σε βαρύ χαρτί εξαιρετικής ποιότητας, με ανάγλυφη νομισματική διακόσμηση.

Πέρα από τα στοιχεία περί τα χαρτονομίσματα, στα τεύχη της συλλογής προσφέρεται σε 60 συνέχειες μια χρονολογική αφήγηση της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνικού Κράτους σαν ένα συνοπτικό αλλά απαραίτητο ιστορικό υπόβαθρο της περιόδου.

Την Κυριακή 24.11 θα κυκλοφορήσει ο 1ος τόμος «από το Ναυαρίνο στον Καποδίστρια» και τα 2 πρώτα χαρτονομίσματα.

Ειδήσεις / Άρθρα

Νέο ὑβριδικό σπόρ «ἀνοίγει» μιά ἀγορά 2,5 δισ. δολλαρίων

Εφημερίς Εστία
Ὁ διευθυντής Διεθνοῦς Μάρκετινγκ καί Ἐπικοινωνίας τῆς Ὁμοσπονδίας Phygital International (PI), John Hewitt, ἀποκαλύπτει τά μυστικά τοῦ ἀθλήματος πού «ἑνώνει» τά γήπεδα μέ τίς κονσόλες, προσελκύοντας ἐπενδυτές ἀπό ὅλο τόν κόσμο

Βέτο στά στρατηγεῖα τοῦ ΝΑΤΟ γιά τήν ἀκύρωση τῆς «Γαλάζιας Πατρίδας»

Εφημερίς Εστία
Καί ὡς ἀντάλλαγμα γιά τήν ἄρση τῆς ἀρνησικυρίας ἵδρυση στρατηγείου στήν Κάρπαθο

Μόνος δρόμος, ὁ συμβιβασμός καί ἡ ἐνσωμάτωση στό σύστημα

Μανώλης Κοττάκης
Τά νέα δίπολα μέ Σαμαρᾶ καί Τσίπρα

Νά αἱματοκυλήσει τήν Κρήτη ἤθελε ἡ Χαμάς

Εφημερίς Εστία
Σχέδιο τρομοκρατικῆς ἐπιθέσεως τῆς Χαμάς σέ κρουαζιερόπλοιο μέ Ἰσραηλινούς τουρίστες ἀπετράπη στήν Κρήτη.

Ἕνας ἄλλος κόσμος, νεφελώδης ἕως σκοτεινός

Δημήτρης Καπράνος
Συμφωνοῦμε –ὡς στήλη– 100% μέ τήν παρέμβαση τοῦ σπουδαίου Σταύρου Ξαρχάκου, σχετικά μέ τήν ἀκατάσχετη προβολή τοῦ «τζόγου» ἀπό τά ἑλληνικά μέσα μαζικῆς ἐνημερώσεως.