Η εφημερίδα μας ανοίγει τον δρόμο

Η «ΕΣΤΙΑ» ξεκινά από σήμερα να…

… δημοσιεύει τα ποσά που θα εισπράττει από την κρατική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημερώσεως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα χρήματα δεν είναι «κρατικά», της «Κυβερνήσεως» ή του «Δημοσίου», όπως λένε, αλλά των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες που αιμορραγούν ακόμα από τα μνημονιακά δεσμά αιμοδοτούν το κράτος, από το υστέρημά τους. Σε εκείνους οφείλουμε όλοι να δίδουμε λόγο και να παρέχουμε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.

Η δημοσιοποίησις, σε καθημερινή βάση, των ποσών που εισπράττουμε είναι μια από τις πολλές αποδείξεις που μπορούν να έχουν οι αναγνώστες μας και γενικά το κοινό ότι η «Εστία» πράττει όσα γράφει και δεν υιοθετεί την υποκριτική στάση εκείνων που οι σκοτεινές πράξεις τους απέχουν έτη φωτός από τις λαμπερές υποσχέσεις τους. Τον αγώνα για διαφάνεια και λογοδοσία τον ξεκινάμε από εμάς, δεν καλυπτόμαστε από την ένοχη σιωπή των άλλων.

Εννοείται ότι προτείνουμε και στα άλλα μέσα ενημερώσεως, έντυπα και ηλεκτρονικά, να δημοσιοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν και θα λαμβάνουν από το κράτος. Έτσι, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να δύνανται να συμπεράνουν αν τα ποσά που θα διανεμηθούν είναι αντίστοιχα με την απήχηση που έχει κάθε ΜΜΕ, αν γίνεται ορθολογική διαχείριση αυτών των κονδυλίων ή… πάρτυ κατασπαταλήσεως των χρημάτων των φορολογουμένων όπου προσκεκλημένοι είναι τα συνήθη φερέφωνα και οι “κολλητοί”.

Η ισχυρότερη ασπίδα του πολιτεύματος και του συλλογικού βίου είναι η γνώσις – και γνώσις δίχως αντικειμενική και εις βάθος πληροφόρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Η «Εστία» θέλει να συνεισφέρει στην ουσιαστική πληροφόρηση των αναγνωστών και για όσα την αφορούν. Δεν είναι δυνατόν να αξιώνουμε διαρκώς την δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά να απαιτούμε… διακριτικότητα όταν μερίδιο από αυτά τα χρήματα προορίζεται για τον Τύπο.

Όλα στο φως, όλα αναλυτικά, ώστε όλοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η «Εστία» έχει λάβει μέχρι σήμερα υπό μορφήν καταχωρήσεων εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000€) από τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000€).

Ειδήσεις / Άρθρα

Βουλή: Ἐλίτ «δημογερόντων» ἄνω τῶν 60, πού δέν ἀγαπᾶ τήν ἀνανέωση

Εφημερίς Εστία
Τραγική μειοψηφία οἱ τριαντάρηδες, οἱ γυναῖκες καί οἱ ἐκπρόσωποι τῆς ἐπιχειρηματικῆς καί τῆς ἐργατικῆς τάξεως – 255 στούς 300 βουλευτές ἀνήκουν στήν ἀνώτερη τάξη – 66 δικηγόροι, 31 ἰατροί, 29 τεχνοκράτες, 29 καθηγητές ΑΕΙ, 20 κομματικά στελέχη καί 19 δημοσιογράφοι

Ὁ ποδόγυρος ὑπονομεύει τίς παγκόσμιες ἀποφάσεις

Μανώλης Κοττάκης
Διαπρεπής Ἕλλην τοῦ ἐξωτερικοῦ μέ βαθιά διείσδυση, ἄν ὄχι ἐπαγγελματική συνεργασία, σέ συμμαχικές ὑπηρεσίες διεθνῶν ὀργανισμῶν μοῦ ἀποκάλυψε πρό διετίας ὅτι ἡ ὑπόθεση Ἔπσταϊν ἔχει καί γεωπολιτική πτυχή. 

Ὁ Ἔπσταϊν «καίει» καί τόν πρέσβυ τῶν ΗΠΑ στήν Ἄγκυρα!

Εφημερίς Εστία
Δέν εχουν τέλος οἱ ἀποκαλύψεις ἀπό τήν δημοσιοποίηση χιλιάδων σελίδων μέ ἔγγραφα, e-mails τοῦ καταδικασμένου χρηματιστοῦ-παιδεραστοῦ Τζέφρυ Ἔπσταϊν, γιά τίς σχέσεις πού εἶχε ἀναπτύξεις μέ δημόσια πρόσωπα ἐντός καί ἐκτός τῶν ΗΠΑ.

Ὑπάρχουν ἀκόμη «ἐγκλήματα τιμῆς» στήν Ἑλλάδα;

Δημήτρης Καπράνος
Ἀνήκω στήν γενιά πού ἔζησε μέ τήν Δικαιοσύνη νά διαχωρίζει τά «ἐγκλήματα τιμῆς» καί νά ἀντιμετωπίζει τούς δολοφόνους αὐτῆς τῆς κατηγορίας μέ ἐπιείκεια.

Σάββατον, 13 Νοεμβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ