Η εφημερίδα μας ανοίγει τον δρόμο

Η «ΕΣΤΙΑ» ξεκινά από σήμερα να…

… δημοσιεύει τα ποσά που θα εισπράττει από την κρατική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημερώσεως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα χρήματα δεν είναι «κρατικά», της «Κυβερνήσεως» ή του «Δημοσίου», όπως λένε, αλλά των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες που αιμορραγούν ακόμα από τα μνημονιακά δεσμά αιμοδοτούν το κράτος, από το υστέρημά τους. Σε εκείνους οφείλουμε όλοι να δίδουμε λόγο και να παρέχουμε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.

Η δημοσιοποίησις, σε καθημερινή βάση, των ποσών που εισπράττουμε είναι μια από τις πολλές αποδείξεις που μπορούν να έχουν οι αναγνώστες μας και γενικά το κοινό ότι η «Εστία» πράττει όσα γράφει και δεν υιοθετεί την υποκριτική στάση εκείνων που οι σκοτεινές πράξεις τους απέχουν έτη φωτός από τις λαμπερές υποσχέσεις τους. Τον αγώνα για διαφάνεια και λογοδοσία τον ξεκινάμε από εμάς, δεν καλυπτόμαστε από την ένοχη σιωπή των άλλων.

Εννοείται ότι προτείνουμε και στα άλλα μέσα ενημερώσεως, έντυπα και ηλεκτρονικά, να δημοσιοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν και θα λαμβάνουν από το κράτος. Έτσι, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να δύνανται να συμπεράνουν αν τα ποσά που θα διανεμηθούν είναι αντίστοιχα με την απήχηση που έχει κάθε ΜΜΕ, αν γίνεται ορθολογική διαχείριση αυτών των κονδυλίων ή… πάρτυ κατασπαταλήσεως των χρημάτων των φορολογουμένων όπου προσκεκλημένοι είναι τα συνήθη φερέφωνα και οι “κολλητοί”.

Η ισχυρότερη ασπίδα του πολιτεύματος και του συλλογικού βίου είναι η γνώσις – και γνώσις δίχως αντικειμενική και εις βάθος πληροφόρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Η «Εστία» θέλει να συνεισφέρει στην ουσιαστική πληροφόρηση των αναγνωστών και για όσα την αφορούν. Δεν είναι δυνατόν να αξιώνουμε διαρκώς την δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά να απαιτούμε… διακριτικότητα όταν μερίδιο από αυτά τα χρήματα προορίζεται για τον Τύπο.

Όλα στο φως, όλα αναλυτικά, ώστε όλοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η «Εστία» έχει λάβει μέχρι σήμερα υπό μορφήν καταχωρήσεων εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000€) από τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000€).

Ειδήσεις / Άρθρα

G7: Ἡ γεωπολιτική κρίση μιᾶς παγκοσμιοποιημένης ἐποχῆς

Εφημερίς Εστία
Τό «μεγάλο παράδοξο» εἶναι ὅτι οἱ ἀδύναμες καί ἀντιδημοφιλεῖς ἡγεσίες συνυπάρχουν μέ μιά οἰκονομική παγκοσμιοποίηση, πού ὄχι μόνον ἀρνεῖται πεισματικά νά «πεθάνει», ἀλλά ἐξαπλώνεται καί μεταλλάσσεται μέ γοργούς ρυθμούς!

Περικυκλώνουν τά νησιά μέ τήν «Γαλάζια Πατρίδα»

Μύρνα Νικολαΐδου
Θαλάσσιες ζῶνες δικῆς του δικαιοδοσίας ἀπαιτεῖ ὁ Πρόεδρος Ἐρντογάν ἀπό τόν Πρόεδρο τῶν ΗΠΑ Τράμπ γύρω ἀπό τά νησιά πού θεωρεῖ «ἀποστρατιωτικοποιημένα», γιά νά ἐξουδετερώσει μέ πολεμικά πλοῖα τήν «ἰσραηλινή ἀπειλή» τῶν πυραύλων Spike στό Βόρειο Αἰγαῖο – Γιατί δέν θά κλείσει ἡ Τουρκική Ἐθνοσυνέλευσις τήν 1η Ἰουλίου Στό τραπέζι καί ἡ ΑΟΖ τοῦ Καστελλορίζου, πού ἐπηρεάζει τήν ὁριοθέτηση στά Κατεχόμενα – Τί σημαίνουν γιά τήν Κύπρο ἡ κοινή ἄσκησις Τουρκίας – Αἰγύπτου – Ἀζερμπαϊτζάν καί τό ἀνακοινωθέν τοῦ Τουρκικοῦ Συμβουλίου Ἐθνικῆς Ἀσφαλείας

Δέν ὑπάρχει οὔτε μία «κιβωτός γνώσης» ἀπό τό ἑλληνικό κράτος γιά τήν Μικρασιατική Καταστροφή!

Εφημερίς Εστία
Μέ ἀφορμή τό 7ο Πανελλήνιο Ἀντάμωμα Μικρασιατικῶν Συλλόγων στήν Νέα Ἰωνία, συνομιλοῦμε μέ τόν Πρόεδρο τῆς Ἕνωσης Σπάρτης Μικρᾶς Ἀσίας καί Πρόεδρο τῆς Δ.Ε. ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.

Ἀποχή διαμαρτυρίας 14 ἀρεοπαγιτῶν ἀπό τήν ἀκρόαση τοῦ Κοινοβουλίου

Εφημερίς Εστία
Ἐπί συνόλου 25 – Στήν συνεδρίαση γιά τήν ἔκφραση γνώμης γιά τούς ὑποψηφίους πού διεκδικοῦν τό ἀξίωμα τοῦ προέδρου τοῦ Ἀρείου Πάγου

Δεύτερες σκέψεις γιά τήν Σχολή τῆς Χάλκης

Εφημερίς Εστία
Θέμα Επαναλειτουργίας τῆς Σχολῆς τῆς Χάλκης τίθεται μετ’ ἐπιτάσεως τίς τελευταῖες ἡμέρες, γεγονός πού μᾶς δημιουργεῖ πολλούς προβληματισμούς.