Η εφημερίδα μας ανοίγει τον δρόμο

Η «ΕΣΤΙΑ» ξεκινά από σήμερα να…

… δημοσιεύει τα ποσά που θα εισπράττει από την κρατική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημερώσεως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα χρήματα δεν είναι «κρατικά», της «Κυβερνήσεως» ή του «Δημοσίου», όπως λένε, αλλά των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες που αιμορραγούν ακόμα από τα μνημονιακά δεσμά αιμοδοτούν το κράτος, από το υστέρημά τους. Σε εκείνους οφείλουμε όλοι να δίδουμε λόγο και να παρέχουμε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.

Η δημοσιοποίησις, σε καθημερινή βάση, των ποσών που εισπράττουμε είναι μια από τις πολλές αποδείξεις που μπορούν να έχουν οι αναγνώστες μας και γενικά το κοινό ότι η «Εστία» πράττει όσα γράφει και δεν υιοθετεί την υποκριτική στάση εκείνων που οι σκοτεινές πράξεις τους απέχουν έτη φωτός από τις λαμπερές υποσχέσεις τους. Τον αγώνα για διαφάνεια και λογοδοσία τον ξεκινάμε από εμάς, δεν καλυπτόμαστε από την ένοχη σιωπή των άλλων.

Εννοείται ότι προτείνουμε και στα άλλα μέσα ενημερώσεως, έντυπα και ηλεκτρονικά, να δημοσιοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν και θα λαμβάνουν από το κράτος. Έτσι, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να δύνανται να συμπεράνουν αν τα ποσά που θα διανεμηθούν είναι αντίστοιχα με την απήχηση που έχει κάθε ΜΜΕ, αν γίνεται ορθολογική διαχείριση αυτών των κονδυλίων ή… πάρτυ κατασπαταλήσεως των χρημάτων των φορολογουμένων όπου προσκεκλημένοι είναι τα συνήθη φερέφωνα και οι “κολλητοί”.

Η ισχυρότερη ασπίδα του πολιτεύματος και του συλλογικού βίου είναι η γνώσις – και γνώσις δίχως αντικειμενική και εις βάθος πληροφόρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Η «Εστία» θέλει να συνεισφέρει στην ουσιαστική πληροφόρηση των αναγνωστών και για όσα την αφορούν. Δεν είναι δυνατόν να αξιώνουμε διαρκώς την δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά να απαιτούμε… διακριτικότητα όταν μερίδιο από αυτά τα χρήματα προορίζεται για τον Τύπο.

Όλα στο φως, όλα αναλυτικά, ώστε όλοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η «Εστία» έχει λάβει μέχρι σήμερα υπό μορφήν καταχωρήσεων εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000€) από τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000€).

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἑστία, Τετάρτη, 31 Αὐγούστου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων

Ο D GROUP διοργανώνει το 1ο «Πανελλήνιο Forum Μη Τυπικής Εκπαίδευσης & Πιστοποίησης 2026»: Επαναπροσδιορίζοντας την επόμενη μέρα

Εφημερίς Εστία
31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου, Ξενοδοχείο THE STANLEY

Θερμό ἐπεισόδιο μέ τό καλώδιο στήν ΑΟΖ της «βλέπει» ἡ Λευκωσία

Μύρνα Νικολαΐδου
Γιατί ἡ Προεδρία Χριστοδουλίδη καί, γενικώτερα, τό πολιτικό σύστημα τῆς Μεγαλονήσου ἐξακολουθεῖ νά εἶναι καχύποπτο καί βάζει παρασκηνιακῶς «ἀστερίσκους» γιά τήν ἠλεκτρική διασύνδεση Ἀθηνῶν - Μεγαλονήσου καί τήν χρηματοδότησή της

Ἀναχαίτιση καί ἀνάσχεση

Εφημερίς Εστία
Υπάρχει κάποια ἠθελημένη ἤ ἀκουσία σύγχυση στά ἑτερόχθονα μέσα μαζικῆς ἐνημέρωσης (ΜΜΕ), ὅσον ἀφορᾶ στά μή ἐπανδρωμένα ἀεροσκάφη (ΜΕΑ) πού κατακλύζουν τελευταίως τόν ἐναέριο χῶρο τῆς Ἑλλάδος, εἰς ἀπόστασιν μέχρις δύο μιλίων ἀπό τῶν ἀκτῶν της:

Ἕνα φιὸρδ βαθιὰ μέσα στὴν ἀνθρώπινη θάλασσα

Δημήτρης Καπράνος
Μοῦ ἔχει προκαλέσει μεγάλη ἐντύπωση τό ὅτι ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι οὐδεμία σχέση ἔχουν μέ τήν θρησκεία, τήν Ἐκκλησία, τόν ἐκκλησιασμό, τίς θρησκευτικές παραδόσεις, δηλαδή ἄνθρωποι μοντέρνοι, χωρίς προκαταλήψεις, ἄνθρωποι τῆς ἐποχῆς, μίλησαν μέ τά καλύτερα λόγια γιά τήν ταινία «Τό φιόρδ»