ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

Η εφημερίδα μας ανοίγει τον δρόμο

Η «ΕΣΤΙΑ» ξεκινά από σήμερα να…

… δημοσιεύει τα ποσά που θα εισπράττει από την κρατική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημερώσεως για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα χρήματα δεν είναι «κρατικά», της «Κυβερνήσεως» ή του «Δημοσίου», όπως λένε, αλλά των Ελλήνων πολιτών. Οι Έλληνες που αιμορραγούν ακόμα από τα μνημονιακά δεσμά αιμοδοτούν το κράτος, από το υστέρημά τους. Σε εκείνους οφείλουμε όλοι να δίδουμε λόγο και να παρέχουμε ικανοποιητικές εξηγήσεις για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας.

Η δημοσιοποίησις, σε καθημερινή βάση, των ποσών που εισπράττουμε είναι μια από τις πολλές αποδείξεις που μπορούν να έχουν οι αναγνώστες μας και γενικά το κοινό ότι η «Εστία» πράττει όσα γράφει και δεν υιοθετεί την υποκριτική στάση εκείνων που οι σκοτεινές πράξεις τους απέχουν έτη φωτός από τις λαμπερές υποσχέσεις τους. Τον αγώνα για διαφάνεια και λογοδοσία τον ξεκινάμε από εμάς, δεν καλυπτόμαστε από την ένοχη σιωπή των άλλων.

Εννοείται ότι προτείνουμε και στα άλλα μέσα ενημερώσεως, έντυπα και ηλεκτρονικά, να δημοσιοποιούν με θρησκευτική ευλάβεια και το τελευταίο ευρώ που λαμβάνουν και θα λαμβάνουν από το κράτος. Έτσι, οι Έλληνες θα μπορούν να κάνουν τις συγκρίσεις τους, να δύνανται να συμπεράνουν αν τα ποσά που θα διανεμηθούν είναι αντίστοιχα με την απήχηση που έχει κάθε ΜΜΕ, αν γίνεται ορθολογική διαχείριση αυτών των κονδυλίων ή… πάρτυ κατασπαταλήσεως των χρημάτων των φορολογουμένων όπου προσκεκλημένοι είναι τα συνήθη φερέφωνα και οι “κολλητοί”.

Η ισχυρότερη ασπίδα του πολιτεύματος και του συλλογικού βίου είναι η γνώσις – και γνώσις δίχως αντικειμενική και εις βάθος πληροφόρηση δεν μπορεί να υπάρξει. Η «Εστία» θέλει να συνεισφέρει στην ουσιαστική πληροφόρηση των αναγνωστών και για όσα την αφορούν. Δεν είναι δυνατόν να αξιώνουμε διαρκώς την δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος αλλά να απαιτούμε… διακριτικότητα όταν μερίδιο από αυτά τα χρήματα προορίζεται για τον Τύπο.

Όλα στο φως, όλα αναλυτικά, ώστε όλοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Η «Εστία» έχει λάβει μέχρι σήμερα υπό μορφήν καταχωρήσεων εννέα χιλιάδες ευρώ (9.000€) από τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ (20.000.000€).

Ειδήσεις / Άρθρα

Την Παρασκευή 02.10 με την Εστία: Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 02.10 με την Εστία: Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας

Το Σάββατο 03.10 με την Εστία: Ηράκλειτος ο Εφέσιος

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 03.10 με την Εστία: Ηράκλειτος ο Εφέσιος

Την Κυριακή 04.10 με την Εστία της Κυριακής: 80 χρόνια από τον Εμφύλιο

Εφημερίς Εστία
Tην Κυριακή 04.10 η «Εστία» θυμάται: 80 χρόνια από τον Εμφύλιο

Λένα Νίτσου-Ψαθά: «Οι κωμωδίες του Δημήτρη Ψαθά έχουν κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο»

Εφημερίς Εστία
Η Λένα Νίτσου-Ψαθά ανοίγει το πολύτιμο οικογενειακό αρχείο, θυμάται τον παππού της και αποκαλύπτει τα επόμενα θεατρικά και εκδοτικά της σχέδια.

Στήν Δυτική Ἀφρική οἱ «σπόροι» μιᾶς νέας 11ης Σεπτεμβρίου

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἐπιρροή τοῦ Ἰσλαμικοῦ Κράτους καί τῆς Ἀλ Κάιντα συνεχίζει νά ὑφίσταται ἀλλά καί ἐνισχύεται μέ χρήση ὅλων τῶν νέων τεχνολογιῶν