ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2025

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει τα δέκα χρόνια της κυκλοφορίας της!

Η εφημερίδα που άλλαξε τα δεδομένα του Τύπου στην Ελλάδα αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στην εποχή της κυριαρχίας των ηλεκτρονικών μέσων, υπάρχει πάντα χώρος για έγκυρη έντυπη καθημερινή ενημέρωση.

Από τις 2 Δεκεμβρίου του 2010 μέχρι σήμερα παραμένει σταθερή στις αρχές και τις αξίες της. Από την πρώτη μέρα έκδοσης χαράσσει πολιτική, παρεμβαίνει με θάρρος, αποκαλύπτει και αναλύει. Με αιχμηρά και τολμηρά πρωτοσέλιδα, κατέγραψε όλα τα γεγονότα της τελευταίας ταραγμένης δεκαετίας.

Αποτέλεσε αντικείμενο παγκόσμιας μελέτης με διάκρισή της στο Κογκρέσο της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (WAN) στο Κίεβο το 2012, αλλά και ένα χρόνο μετά σε συνέδριό της στο Αμβούργο.

Η «δημοκρατία» προσέφερε στους αναγνώστες για πρώτη φορά ιστορικά βιβλία που έριξαν φως στις πιο σκοτεινές και κακοποιημένες περιόδους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και τόλμησε να διανείμει σημαντικά βιβλία της Ορθοδοξίας.

Προκάλεσε αίσθηση με τις  ειδικές συλλεκτικές εκδόσεις της για μεγάλα θέματα ή γεγονότα. Ήταν «παρούσα» στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μοιράζοντας σε χιλιάδες αντίτυπα ειδική έκδοση για το μεγάλο εθνικό θέμα. Καθιέρωσε συλλεκτικά ημερολόγια που προσφέρει κάθε χρόνο και εγκαινίασε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Η «δημοκρατία» έχοντας τηρήσει απόλυτα το «συμβόλαιο» που υπέγραψε με τους αναγνώστες της, 10 χρόνια μετά  παραμένει δεσμευμένη στις ίδιες αρχές και αξίες και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ειδήσεις / Άρθρα

Πολιτική καί ἐθνική κρίσις ἀπό τήν διάβρωση τῶν θεσμῶν

Εφημερίς Εστία
«Ὅταν ἡ κοινωνία πιστεύει ὅτι εὐαίσθητοι θεσμοί χειραγωγοῦνται, οἱ κυβερνήσεις ἀγνοοῦν τίς ἀγωνίες της, οἱ ἰσχυροί δέν ἐλέγχονται καί τήν “πληρώνουν” οἱ ἀδύναμοι, ἔχουμε κρίση ἀπαξίωσης» – «Δύο οἱ κατηγορίες τῶν πολιτικῶν: αὐτοί πού προσπορίζονται ὑλικό ὄφελος καί ἐκεῖνοι πού δέν διαπραγματεύονται τίς ἀρχές τους»

Ἔπρεπε νά ἀπεργήσει Ἀλβανός γιά νά τιμήσουμε τήν ἐθνική μνήμη;

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ γιά τήν ἐθνική μνήμη δέν γίνεται ποτέ ἐπ’ εὐκαιρίᾳ.

Ἀνησυχεῖ ἡ Κυβέρνησις γιά κινητοποιήσεις στίς παρελάσεις

Εφημερίς Εστία
ΔΥΟ μεγάλες προκλήσεις ἔχει νά ἀντιμετωπίσει τίς ἑπόμενες ἡμέρες ἡ Κυβέρνησις.

Κερδίζει, ἀλλά καί χάνει στήν Γάζα ἡ Τουρκία

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ κρίση στήν Γάζα, ἰδιαίτερα ἡ ἔνταση μεταξύ Ἰσραήλ καί Χαμάς, ἀποτελεῖ ἕνα ἀπό τά πιό κρίσιμα θέματα τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς τῆς Τουρκίας τά τελευταῖα χρόνια.

Σάββατον, 16 Ὀκτωβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΤΗΝΩΝ