H Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών φιλοξενεί τον καθηγητή και συγγραφέα Roderick Beaton

  • Ο καταξιωμένος πανεπιστημιακός και διεθνούς φήμης συγγραφέας θα μιλήσει για το βιβλίο του «Οι Έλληνες, μια παγκόσμια ιστορία» σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Την εκδήλωση, που είναι ανοιχτή στο κοινό, θα προλογίσει ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Matthew Lodge.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 16:30 η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) φιλοξενεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, τον πανεπιστημιακό καθηγητή και διεθνούς φήμης συγγραφέα Roderick Beaton που τα βιβλία του για τους Έλληνες, έγιναν παγκόσμια best sellers. Ο πρώην καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Λογοτεχνίας της έδρας «Κοραής» στο King’s College London θα μιλήσει για το πώς ο ελληνικός πολιτισμός συνέβαλε στη διαμόρφωση του δυτικού τρόπου ζωής, κατορθώνοντας να επιβιώσει μετά από καταστροφικές αλλαγές. Στο τελευταίο βιβλίο του, το “The GreeksA global History” από τις εκδόσεις FABER & FABER που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά υπό τον τίτλο “Οι Έλληνες- Μια Παγκόσμια Ιστορία” από τις Εκδόσεις Πατάκη, ο Beaton με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα επιχειρεί μια ολιστική προσέγγιση στο σύνολο της Ελληνικής Ιστορίας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με σημείο αναφοράς τα πολιτιστικά και ιστορικά σημεία της πορείας των Ελλήνων που επηρέασαν τον παγκόσμιο πολιτισμό και τη διανόηση.

«Το έργο του κ. Roderick Beaton αναδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις δυνατότητες του ελληνικού πολιτισμού, εστιάζοντας αφενός στη δυνατότητα επιβίωσης που έχουμε επιδείξει, αφετέρου στην εξωστρέφεια που είναι εγγεγραμμένη στο εθνικό μας DNA. Αυτά τα δυο στοιχεία προσπαθούμε ως Ε.ΕΝ.Ε. να ενδυναμώσουμε στο ελληνικό επιχειρείν, ώστε πρώτον να αποκτήσει ξανά την ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και δεύτερον να προωθήσουμε την έννοια της ελληνικότητας. Το να είσαι Έλληνας δεν δηλώνει μόνο εθνική καταγωγή, αλλά στάση ζωής. Κρατώντας αυτό ως σημείο αναφοράς σήμερα έχουμε μοναδική ιστορική ευκαιρία και ευθύνη ως Έλληνες, πρωτίστως μέσω της εξωστρεφούς ελληνικής επιχειρηματικότητας, να κατακτήσουμε εκ νέου τη θέση που ιστορικά μας αναλογεί. Άλλωστε το έχουμε ξανακάνει!», δήλωσε ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε. και Προέδρος του Ομίλου EFA GROUP.

Η Ε.ΕΝ.Ε. συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμα δράσεών της για να ενισχύσει και να προβάλλει την ελληνική επιχειρηματικότητα, επιμένοντας να χτίζει γέφυρες μεταξύ εταιρειών και κοινωνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εμπλακούν ενεργά στον διάλογο με τον κ. Roderick Beaton.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Ε.ΕΝ.Ε., κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς και θα την προλογίσει ο Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Matthew Lodge, ενώ θα τη συντονίσει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, κ. Απόστολος Μαγγηριάδης. Για την προσέλευσή σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής σας στο events@eene.gr ή στο τηλέφωνο 210 7289000. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών

Ειδήσεις / Άρθρα

4 στούς 10 Ἕλληνες θεωροῦν ὅτι δωροδοκοῦνται πολιτικοί, δικαστές, ΜΜΕ

Εφημερίς Εστία
Τί ἀποκαλύπτει ἔρευνα τῆς Kapa Research γιά τό Ἵδρυμα Χάινριχ Μπέλ – Μόνον ὁ Στρατός καί ἡ Ἀστυνομία ψηλά στήν ἐκτίμηση τῶν πολιτῶν μέ 64% καί 45% ἀντιστοίχως – Στίς τελευταῖες θέσεις τά κόμματα μέ 12%, οἱ συνδικαλιστικές ὀργανώσεις μέ 11% καί τά Μέσα Ἐνημερώσεως μέ 8%!

Πάλι ὁ ἐκλογικός νόμος: Κυβέρνηση μειοψηφίας χάριν τῆς σταθερότητας

Μανώλης Κοττάκης
Τό θέμα τοῦ ἐκλογικοῦ νόμου δέν ἔχει κλείσει. Παραμένει ἀνοικτό.

Τήν παράδοση τοῦ Ντονέτσκ στήν Ρωσσία φέρεται νά δέχεται ὁ Ντόναλντ Τράμπ

Εφημερίς Εστία
Οὐάσιγκτων.

Προβληματική ἡ «πράσινη ἀνάπτυξη» στήν ναυτιλία

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ θέση μας ἦταν, ἀπό τήν πρώτη στιγμή, κατά τῆς σπουδῆς μέ τήν ὁποία ἡ γραφειοκρατία τῆς ΕΕ προσπάθησε νά ἐπιβάλει «φορομπηχτική» πολιτική στήν ναυτιλία, τήν ὁποία, εὐήχως, ὀνόμαζε «τέλος ὑπέρ τῆς μηδενικῆς ρυπάνσεως».

Τετάρτη 20 Ὀκτωβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ