Για απείθεια «διώκεται» ο Βαρουφάκης

Διαβιβάζεται το πόρισμα της προανακρίσεως του Λιμεναρχείου στην Δικαιοσύνη

ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ Αιγίνης, έχοντας ολοκληρώσει την έρευνα σχετικώς με το συμβάν που είχε πρωταγωνιστή τον Γιάνη Βαρουφάκη την περασμένη εβδομάδα, σχημάτισε δικογραφία. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι δύο καταθέσεις των παρισταμένων, με τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν όταν ο επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25 αρνήθηκε να προβεί σε έλεγχο όπως όλοι οι επιβάτες του πλοίου που έφθασε στην Αίγινα. Η μία κατάθεσις είναι του λιμενικού, τον οποίο φέρεται να αγνόησε επιδεικτικώς, λέγοντας συμφώνως προς την κατάθεσή του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και η άλλη του δημάρχου της νήσου Γιάννη Ζορμπά. Η δικογραφία διεβιβάσθη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς και από εκεί θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα. Το αδίκημα για το οποίο διερευνάται ότι υπέπεσε ο κ. Βαρουφάκης είναι η απείθεια.

Βάσει του άρθρου 169 του νέου Ποινικού Κώδικος (νόμος 4619/2019) «τιμωρείται με φυλάκιση έως έξι μηνών ή χρηματική ποινή όποιος, ύστερα από νόμιμη πρόσκληση, αρνείται σε κάποιον από τους υπαλλήλους του άρθρου 13 περίπτ. α΄, χωρίς αντίσταση την υπηρεσία ή συνδρομή που οφείλεται κατά τον νόμο ή την είσοδο σε οποιοδήποτε μέρος για να επιχειρηθεί κάποια νόμιμη υπηρεσιακή ενέργεια».

Το αδίκημα είναι εξευτελιστικό για έναν πολιτικό αρχηγό και πλέον αναμένεται να ζητηθεί η δίωξίς του για απείθεια. Ο εισαγγελεύς όταν θα παραλάβει την δικογραφία θα την διαβιβάσει αμέσως στον Πρόεδρο της Βουλής, καθώς εμπλέκεται πολιτικό πρόσωπο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία με την άρση της ασυλίας του.

Αυτό όμως που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να κατηγορήσει τον άνδρα του Λιμενικού για υπέρβαση καθήκοντος, αλλά και τον δήμαρχο Γιάννη Ζορμπά ότι αυτοεξευτελίζεται. Επίσης η σύζυγός του Δανάη Στράτου μετά το περιστατικό άρχισε να αναρτά στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο της Αίγινας φανερώνοντας ότι δεν τηρεί στο ακέραιο το «μένουμε στο σπίτι». Προφανώς στόχος της ήταν να μετακινήσει για λίγο το ενδιαφέρον των followers της (ακολούθων στα κοινωνικά δίκτυα) από τον απείθαρχο σύζυγό της στους αγρούς της πέριξ της «μονίμου κατοικίας» τους.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Βαρουφάκης αν και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε επετέθη στον λιμενικό και σε όσους επεχείρησαν να το ελέγξουν προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, εν συνεχεία και αφού είχαν περάσει αρκετά 24ωρα, θυμήθηκε ότι έδειξε κανονικά την ταυτότητα στους λιμενικούς και περίμενε κανονικά στην σειρά επί 15 λεπτά για να απολυμανθεί το αυτοκίνητό του, διαδικασία που ακολουθείται για όλους τους επιβάτες. Υπεστήριξε ότι η μόνιμη κατοικία του είναι στην Αίγινα και εκείνη την ημέρα ταξίδευσε στην Αθήνα επειδή ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε, κατά τα λεγόμενά του, να δεχθεί να τοποθετηθεί μέσω τηλεδιασκέψεως. «Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδυάς στο οποίο η Κυβέρνηση “πούλησε” το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα σπίτι μου», κατέληξε ο επί κεφαλής του ΜέΡΑ 25.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΚΥΡΟΣΗΜΟΝ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΛΑΙΟΝ»

Ἡ Ἱστορία, ἐμπόδιο στά deals

Μανώλης Κοττάκης
Νά γιατί δέν πρέπει νά σβήσει τό κερί

«Βάλανε τόν λύκο νά φυλάει τό… καλώδιο»

Εφημερίς Εστία
Γαλλία καί Τουρκία ὑπέγραψαν στρατιωτική καί ἀμυντική συμφωνία

Ράπισμα κατά τῆς μετριοκρατίας

Εφημερίς Εστία
Ὁ Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, ὁ καθηγητής κ. Ἰωαννίδης καί ὁ διδάκτωρ κ. Μελετόπουλος μίλησαν γιά τήν ἀριστεία, τόν πατριωτισμό, ἀλλά καί τίς παθογένειες τῆς σύγχρονης Ἑλλάδος

Τό μήνυμα τοῦ Ἀρχιεπισκόπου γιά τήν «Ἑστία» καί ἡ δέσμευσις Φιλιππάκη γιά τήν ἱστορική ἐφημερίδα

Εφημερίς Εστία
«Γιά τήν Ἐκκλησία μας, ἡ “Ἑστία” ξεχωρίζει διότι προσεγγίζει τήν Ὀρθοδοξία ὡς βασικό πυλῶνα διαφύλαξης τῆς ἐθνικῆς μας ταυτότητας»