ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026

Επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στην INTRACOMDEFENSE

Κορωπί, 23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. YosefAmrani, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE (IDE) στο Κορωπί.O Διευθύνων Σύμβουλος της IDE, κ. Γεώργιος Τρουλλινός, υποδέχθηκε τον κ. Πρέσβη μαζί με ανώτατα στελέχη της εταιρίας.

Ο Πρέσβης ενημερώθηκε για τις προοπτικές συνεργασίας σε έργα των δύο χωρών, καθώς και της διεθνούς αγοράς.

Η IDE υπέγραψε πρόσφατα σύμβαση με την κρατική εταιρίαIsraelAerospaceIndustries (ΙΑΙ), τη μεγαλύτερη αμυντική εταιρία στο Ισραήλ, για την προμήθεια τουκαινοτόμουτης υβριδικού συστήματοςπαροχής και διαχείρισης ενέργειας για στρατιωτική χρήση. Η IDE ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με τις Ισραηλινές βιομηχανίεςκαι σε άλλα υπό εξέλιξη προγράμματακαι σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν οι βέλτιστες μέθοδοι και η στρατηγική με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Ο Πρέσβης είχε επίσης την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις Έρευνας και Ανάπτυξης της IDE, η οποίαεπενδύει το 7% του κύκλου εργασιών της στην Έρευνα και Ανάπτυξη, καθώς και τις δυνατότητες παραγωγής της, εστιάζοντας στο εξαιρετικό δυναμικό της IDE που οδήγησε τις εξαγωγές της εταιρείας στο 93% κατά μέσο όρο του κύκλου εργασιών της κατά την τελευταία δεκαετία, κυρίως προς την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ειδήσεις / Άρθρα

Παραδοχή Γεραπετρίτη στήν Βουλή: «Δέν τρέφω αὐταπάτες γιά τό casus belli»

Εφημερίς Εστία
«Δύσκολη ἡ ἄρση του» – «Μπορεῖ ὅμως ἡ Τουρκία νά κάνει κινήσεις γιά τά ὑποκείμενά του καί νά μπορέσουμε νά κηρύξουμε ΑΟΖ στό μέλλον» – Αἰχμές πρός Μαξίμου καί Δένδια: «Τό τουρκολιβυκό ἔγινε ἐπί τῆς σημερινῆς πρωθυπουργίας ἀλλά ὄχι ἐπί τῆς δικῆς μου θητείας» – Καμμία ἀπάντησις σέ ἐρωτήσεις γιά συνεκμετάλλευση, ἀκύρωση Navtex, κύρωση 7 Μνημονίων μέ Ἄγκυρα ἀπό τήν Βουλή

Οἱ Ἕλληνες εἴμαστε συνάθροιση δισεκατομμυρίων ἐτῶν μνήμης

Εφημερίς Εστία
«Τό ὅμαιμον, τό ὁμόθρησκον καί τό ὁμόγλωσσον καί τό ὁμοηθές»

Σαμαρᾶς: Κίνδυνος παγιώσεως τετελεσμένων εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος

Εφημερίς Εστία
ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ κατά τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη κυρίως σέ ὅ,τι ἀφορᾶ στήν ἐξωτερική πολιτική καί εἰδικά σέ σχέση μέ τήν Τουρκία, ἐπραγματοποιήθη ἡ συνάντησις τοῦ Ἀντώνη Σαμαρᾶ μέ τόν Κωνσταντῖνο Τασούλα, στό Προεδρικό Μέγαρο.

Ἔλεος, πιά, μέ τόν αἰώνιο διχασμό

Δημήτρης Καπράνος
Τό μικρόβιο τοῦ διχασμοῦ εἶναι συστατικό τοῦ αἵματος τῶν Ἑλλήνων!

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ «Η ΒΑΡΩΝΗ ΠΛΕΝΕΙ ΠΙΑΤΑ…»