Επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» ο Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς

Εντυπωσιακές πρόοδοι και εξαγγελίες από τον φορέα των γηγενών Αθηναίων

Πρόεδρος του παλαίφατου «Συλλόγου των Αθηναίων» επανεκλέχθηκε για την πενταετία 2023-2028 ο δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής της «Εστίας» κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, o οποίος παρουσίασε το έργο που παράχθηκε, κυρίως την ριζική ανακαίνιση των ιστορικών εγκαταστάσεων στην Πλάκα, τη δημιουργία του «Αθηναϊκού Μουσείου» και τις δωρεές εθνικού χαρακτήρα. Επίσης παρουσιάσθηκε το έργο που προγραμματίζεται και περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση των απέραντων θησαυρών του Συλλόγου και το Ψηφιακό Μουσείο, τη δημιουργία της «Αθηναϊκής Κατοικίας» και το «Αρχείο Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με υποδειγματική τάξη στον Σύλλογο των Γηγενών, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 128 διαρκούς λειτουργίας και προσφοράς στην πρωτεύουσα (έτος ιδρύσεως 1895). Βασικές προτεραιότητες του Συλλόγου είναι η συνέχιση της λειτουργίας του ως θεματοφύλακα της Αθηναϊκής Ιστορίας, η διάθεση του πλούσιου υλικού των βιβλιοθηκών, των αρχείων και πάσης φύσεως συλλογών του στο κοινό και την έρευνα.

Επίσης η διαρκής προσφορά του «Κοινωνικού Παραρτήματος» του Συλλόγου που εξυπηρετεί τα τελευταία χρόνια τις ανάγκες περισσότερων από τριακόσιες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Ταυτοχρόνως ο Σύλλογος διατηρεί τον ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό ιστότοπο www.taathinaika.gr  που λειτουργεί ως ψηφιακό περιοδικό.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος επισήμανε ότι περισσότερο από ποτέ η ελληνική πρωτεύουσα έχει ανάγκη από συνοχή και αναζωογόνηση. Το τρίπτυχο Πολιτισμός – Ιστορία – Αισθητική πρέπει να οδηγήσει τους νέους σχεδιασμούς. Το αύριο της πόλης απαιτεί την ανύψωσή της και γενναία βήματα. Είναι απαραίτητο οι νέες γενιές να αφουγκραστούν τα μηνύματα. Το καθήκον αυτό υποχρεούνται να αναλάβουν οι φορείς της πόλης. Διότι «ο έρως διά τας Αθήνας είναι ανάγκη ζωής» όπως έλεγε ο Κωστής Παλαμάς.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν και οι Μαρία Αθανασιάδου, Εμμανουήλ Καρανίκας, ΝαπολέωνΑλέξανδρος Νέζερ, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, Ερρίκος Στάγγελ, Δημήτριος Τούκας, Χρυσούλα Τσίγκρη και Γεώργιος Τσούτσος.

Ειδήσεις / Άρθρα

Δυσφορία σέ Kυβέρνηση καί βουλευτές ἀπό τόν νέο τοπικό ΕΝΦΙΑ Λιβάνιου

Εφημερίς Εστία
Ἐν ἀγνοίᾳ τῶν συναρμοδίων οἰκονομικῶν ὑπουργείων τό νέο Τέλος Τοπικῆς Ἀνάπτυξης μέ ἐπιβάρυνση ἕως 33 εὐρώ ἀνά ἰδιοκτήτη κατοικίας – Ἐνόχλησις καί στούς δήμους: Θά παρεμβαίνει ὡς διάδικος τό Ὑπουργεῖο Ἐσωτερικῶν σέ δίκες μεταξύ ΟΤΑ καί 20.000 ὁμήρων συμβασιούχων

ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ: Πώς αντιδρούν κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Εφημερίς Εστία
Η Ολλανδία ήδη έχει θέσει μια σειρά ζητημάτων στο πλαίσιο των προωθούμενων αλλαγών, εκφράζοντας την ανησυχία της για το «τι μέλλει γενέσθαι»

ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ: Οι νομικές ενστάσεις σε σχέση με το CSA2

Εφημερίς Εστία
Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η εθνική ασφάλεια παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη κάθε κράτους-μέλους της Ε.Ε.

ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΕΡΕΥΝΑ – ΦΑΚΕΛΟΣ 2ο ΜΕΡΟΣ – Έως 4 δισ. € το κόστος για την Ελλάδα από τις προτεινόμενες αλλαγές

Εφημερίς Εστία
Τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, τράπεζες και υγεία βρίσκονται στο επίκεντρο των νέων απαιτήσεων, που συνολικά καλύπτει 18 κρίσιμους τομείς

Εἴχαμε ἄδικο γιατί εἴχαμε δίκιο πολύ νωρίς

Μανώλης Κοττάκης
Διαβάζω τήν κυριακάτικη ἀνάρτηση τοῦ Πρωθυπουργοῦ γιά τόν ἀπολογισμό στό κυβερνητικό ἔργο, ἀλλά, παραμονές τῆς ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, καμμία ἀναφορά σέ αὐτήν.