Επαναλειτουργία καταστημάτων ΟΠΑΠ με προτεραιότητα την υγεία όλων

Προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των πρακτόρων, των πελατών και των εργαζομένων του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια σχετικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το δίκτυο των περίπου 3.750 καταστημάτων ΟΠΑΠ επαναλειτουργεί από τις 11 Μαΐου 2020. Οι πλανόδιοι πωλητές της Ελληνικά Λαχεία θα μπορούν να διανέμουν ξανά τα προϊόντα της εταιρείας (ΣΚΡΑΤΣ και Λαχεία) από την ίδια ημερομηνία.

Σε αυτή την πρωτοφανή περίοδο για την ελληνική κοινωνία και αγορά, κορυφαία προτεραιότητα του ΟΠΑΠ αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια των πρακτόρων, των πελατών και των εργαζομένων του. Στη βάση αυτή, η εταιρεία υιοθετεί ολοκληρωμένα προληπτικά μέτρα, που συμμορφώνονται πλήρως με τα πρωτόκολλα υγιεινής και τους κανόνες λειτουργίας, που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα εξής μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τίθενται σε ισχύ, σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ:

• Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιείται στις 10:00για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε Αττική (πλην νήσων) και στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η λειτουργία των καταστημάτων θα ξεκινάει στις 09:00.
• Τα καταστήματα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εξυπηρέτηση ορθίων, χωρίς τραπεζοκαθίσματα για τους πελάτες
• Τήρηση απόστασης 1,5μέτρου μεταξύ των ατόμων
• Ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και τους πελάτες
• Καθορισμός μέγιστου αριθμού εργαζομένων και πελατών εντός των καταστημάτων:
o Για καταστήματα έως 20 τ.μ.: 4 άτομα
o Για καταστήματα από 20τ.μ. έως 100 τ.μ.: 4 άτομα και 1 άτομο ανά 10 τ.μ.
o Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.: 12 άτομα και 1 άτομο ανά 15 τ.μ.
o Για καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα (ορόφους): 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο

Ο ΟΠΑΠ διαβεβαιώνει τους πελάτες ότι οι εργαζόμενοι και οι πράκτορές του εργάζονται για να διασφαλίσουν την ομαλή επαναλειτουργία του δικτύου καταστημάτων και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους, προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Επίσης, ο ΟΠΑΠ καλεί τους πελάτες να τηρήσουν με προσοχή τις οδηγίες πρόληψης και υγιεινής και να αποφεύγουν το συνωστισμό εντός και εκτός καταστημάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων PLAY και η ιπποδρομιακή δραστηριότητα στο Markopoulo Park στην Ελλάδα, καθώς και η λειτουργία του δικτύου καταστημάτων ΟΠΑΠ στην Κύπρο, είναι σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΠΑΠ θα επανέλθει με επιπλέον ενημερώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία τους.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Παγώνουν» ἐπιδοτήσεις 500 ἑκατ. εὐρώ τῆς ΕΕ μέχρι τό τελικό πόρισμα τῆς Κοβέσι!

Εφημερίς Εστία
Τό ποσόν πού ἐπιστώθη στόν ΟΠΕΚΕΠΕ μέσῳ τοῦ Ὁλοκληρωμένου Πληροφοριακοῦ Συστήματος γιά τίς πληρωμές τῶν ἀγροτῶν βάσει τοῦ ἐπιτελικοῦ κράτους, θά πρέπει τώρα νά καταβληθεῖ διά τοῦ προγράμματος δημοσίων ἐπενδύσεων! – Στό 1 δισ. εὐρώ τό τελικό πρόστιμο – Στόν πάγο ὅλα τά προγράμματα τοῦ πυλῶνος 1, 2 τῆς Κοινῆς Ἀγροτικῆς Πολιτικῆς, μέχρι νεωτέρας

Κάτι ξέρουν οἱ κομμουνιστές

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μητσοτάκης συνιστοῦσε τακτικά στόν συνεργάτη τοῦ διευθυντῆ τοῦ «Κήρυκα Χανίων» καί μετέπειτα βουλευτή τῆς Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Νικηφοράκη νά μελετᾶ προσεκτικά τόν «Ριζοσπάστη».

Μέ ἀναφορά στήν μάχη τῶν Λεύκτρων ὁ Μάσκ ἀνεκοίνωσε νέο κόμμα

Εφημερίς Εστία
Οὐάσιγκτων.– Ὁ δισεκατομμυριοῦχος ἐπιχειρηματίας Ἔλον Μάσκ ἀνεκοίνωσε τήν ἵδρυση ἑνός νέου πολιτικοῦ κόμματος, μιά κίνησις ἡ ὁποία κλιμακώνει τήν ἀντιπαράθεσή του μέ τόν Ντόναλντ Τράμπ.

Ὅταν τά σκουπίδια γίνονται σῆμα κατατεθέν…

Δημήτρης Καπράνος
Μεσημέρι, ντάλα ζέστη, εἴμαστε σέ μία ἀπό τίς θολές παραλίες στό Αἰάντειο (Μούλκι) τῆς Σαλαμίνας.

«Από τις Κάννες στη Βενετία»: Η νέα ατομική έκθεση φωτογραφίας του Βαγγέλη Ρασσιά

Εφημερίς Εστία
Υπάρχουν βλέμματα που διαρκούν όσο μια αναπνοή και εικόνες που τα κρατούν για πάντα. Σε αυτό το αθόρυβο πάτημα του χρόνου ανάμεσα σε φεστιβαλικές αυλαίες και κινηματογραφικά χαμόγελα, ο Βαγγέλης Ρασσιάς στήνει το δικό του φωτογραφικό αρχείο αισθήσεων — με σκιές, φώτα, πρόσωπα και φυσικά, σιωπές.