Επαναλειτουργία καταστημάτων ΟΠΑΠ με προτεραιότητα την υγεία όλων

Προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των πρακτόρων, των πελατών και των εργαζομένων του ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια σχετικής απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού COVID-19, το δίκτυο των περίπου 3.750 καταστημάτων ΟΠΑΠ επαναλειτουργεί από τις 11 Μαΐου 2020. Οι πλανόδιοι πωλητές της Ελληνικά Λαχεία θα μπορούν να διανέμουν ξανά τα προϊόντα της εταιρείας (ΣΚΡΑΤΣ και Λαχεία) από την ίδια ημερομηνία.

Σε αυτή την πρωτοφανή περίοδο για την ελληνική κοινωνία και αγορά, κορυφαία προτεραιότητα του ΟΠΑΠ αποτελεί η υγεία και η ασφάλεια των πρακτόρων, των πελατών και των εργαζομένων του. Στη βάση αυτή, η εταιρεία υιοθετεί ολοκληρωμένα προληπτικά μέτρα, που συμμορφώνονται πλήρως με τα πρωτόκολλα υγιεινής και τους κανόνες λειτουργίας, που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, τα εξής μέτρα υγιεινής και ασφάλειας τίθενται σε ισχύ, σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ:

• Η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων θα πραγματοποιείται στις 10:00για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε Αττική (πλην νήσων) και στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, η λειτουργία των καταστημάτων θα ξεκινάει στις 09:00.
• Τα καταστήματα θα λειτουργούν αποκλειστικά με εξυπηρέτηση ορθίων, χωρίς τραπεζοκαθίσματα για τους πελάτες
• Τήρηση απόστασης 1,5μέτρου μεταξύ των ατόμων
• Ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους και τους πελάτες
• Καθορισμός μέγιστου αριθμού εργαζομένων και πελατών εντός των καταστημάτων:
o Για καταστήματα έως 20 τ.μ.: 4 άτομα
o Για καταστήματα από 20τ.μ. έως 100 τ.μ.: 4 άτομα και 1 άτομο ανά 10 τ.μ.
o Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.: 12 άτομα και 1 άτομο ανά 15 τ.μ.
o Για καταστήματα άνω των 300 τ.μ. που αναπτύσσονται σε επίπεδα (ορόφους): 1 άτομο ανά 10 τ.μ. ανά όροφο

Ο ΟΠΑΠ διαβεβαιώνει τους πελάτες ότι οι εργαζόμενοι και οι πράκτορές του εργάζονται για να διασφαλίσουν την ομαλή επαναλειτουργία του δικτύου καταστημάτων και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους, προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Επίσης, ο ΟΠΑΠ καλεί τους πελάτες να τηρήσουν με προσοχή τις οδηγίες πρόληψης και υγιεινής και να αποφεύγουν το συνωστισμό εντός και εκτός καταστημάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων PLAY και η ιπποδρομιακή δραστηριότητα στο Markopoulo Park στην Ελλάδα, καθώς και η λειτουργία του δικτύου καταστημάτων ΟΠΑΠ στην Κύπρο, είναι σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. Ο ΟΠΑΠ θα επανέλθει με επιπλέον ενημερώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία τους.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ συγχώνευσις τῶν ἐξουσιῶν ὑπονομεύει τήν Δημοκρατία

Μανώλης Κοττάκης
Τήν διάκριση τῶν ἐξουσιῶν, ἡ ὁποία εἶναι καί συνταγματικῶς κατοχυρωμένη, ἐπικαλέστηκε ὁ εἰσαγγελέας τοῦ Ἀρείου Πάγου Κωνσταντῖνος Τζαβέλλας γιά νά ἀρνηθεῖ τήν προσέλευσή του στήν Ἐπιτροπή Θεσμῶν τοῦ Κοινοβουλίου προκειμένου νά ἀπαντήσει σέ δύσκολα ἐρωτήματα πού ἀφοροῦν τούς χειρισμούς του στίς ὑποκλοπές.

Περί ἀμυντικῆς αὐτονομίας καί ἄλλων φαντασιώσεων

Εφημερίς Εστία
Οὐδόλως μᾶς καθησυχάζουν οἱ δηλώσεις διαφόρων Εὐρωπαίων σχετικά μέ τήν ἀμυντική αὐτονομία τῶν κρατῶν-μελῶν τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως.

Νέα παρέμβασις Καραμανλῆ γιά τά ἐθνικά θέματα

Εφημερίς Εστία
O πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλῆς θά μιλήσει τήν προσεχῆ Τρίτη στήν παρουσίαση τοῦ βιβλίου «Ἡ Νέα Παγκόσμια Τάξη – Τό Δίκαιο τῆς Ἰσχύος» καί ἐκεῖ ἀναμένεται νά προβεῖ σέ νέα παρέμβαση γιά τά ἐθνικά θέματα.

Τά θεριά τῆς θάλασσας δέν πεθαίνουν ποτέ

Δημήτρης Καπράνος
Ἀντιγράφω ἀπό τό ρεπορτάζ: «Παρά τήν μαζική κινητοποίηση καί τίς διαδοχικές διασταυρώσεις στοιχείων, ἡ βασική δυσκολία γιά τίς Ἀρχές ἦταν ὅτι ἀποκλείονταν διαρκῶς πιθανά σενάρια, χωρίς ὅμως νά προκύπτει τεκμηριωμένη ἐξήγηση.

Σάββατον 21 Μαΐου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΣΤΗΡ!