Eνα ταξίδι στην τέχνη μέσα από τα χρώματα και τα υλικά της Άννας Αμπαριώτου

Με έμπνευση από την αρχιτεκτoνική η έκθεση «The Unknown Soul Of An Architectural Mind And My Follies» στην Gallery Genesis

Η Gallery Genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση της εικαστικού Αννας Αμπαριώτου. Στην έκθεση, η οποία διοργανώνεται υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη, περιλαμβάνονται ζωγραφικά έργα και γλυπτά, με έμπνευση από την αρχιτεκτονική δημιουργία.

Η Αννα Αμπαριώτου εξελίσσει το προσωπικό της καλλιτεχνικό ιδίωμα, εστιάζοντας αυτή τη φορά στη διαρκή διαλογική σχέση της αρχιτεκτονικής με τις εικαστικές τέχνες. Εμπνέεται από επιμέρους τμήματα και λεπτομέρειες εμβληματικών κτιρίων, τις οποίες εντοπίζει, απομονώνει και αναδεικνύει, θεωρώντας ότι αποτελούν ιδιαίτερες χωρικές εκφράσεις που περιέχουν αυτόνομες χρωματικές και γλυπτικές συνθέσεις.

Οπως σημειώνει στον πρόλογο του καταλόγου της έκθεσης ο αρχιτέκτων, καθηγητής Σχολής Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ Τάσης Τάσης Παπαϊωάννου, «στα έργα της Αμπαριώτου συντελείται μια μεταγραφή εικόνων – αποσπασμάτων – θραυσμάτων των επιλεγμένων χώρων από το πεδίο της αρχιτεκτονικής σε εκείνο της ζωγραφικής ή της γλυπτικής, μέσω δισδιάστατων ή τρισδιάστατων απεικονίσεων. Μια νέα δημιουργία, δηλαδή, που εκπορεύεται από την αρχιτεκτονική και συνομιλεί μαζί της, αλλά ως έκφραση σε μια άλλη εικαστική περιοχή».

Στην έκθεση «The Unknown Soul Of An Architectural Mind And My Follies», η αυστηρότητα των γραμμών της αρχιτεκτονικής μετουσιώνεται σε δημιουργίες που αποπνέουν τη δυναμική μεταφυσικών αναζητήσεων, ενώ παράλληλα εκφράζουν την απελευθερωτική σύντηξη του βιωμένου χώρου με την προσωπική εμπειρία και το ανεξάντλητο πεδίο έμπνευσης, που προσφέρει η φύση.

Η Αννα Αμπαριώτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και Γραφιστική στη Σχολή Βακαλό και Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ, με τον Χρόνη Μπότσογλου και τον Τάσο Χριστάκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην ΑΣΚΤ παρακολούθησε Γλυπτική στο εργαστήριο του Νίκου Τρανού καθώς και Μultimedia στο εργαστήριο του Μάνθου Σαντοριναίου. Η δουλειά της εκτείνεται σε διαφορετικά εικαστικά είδη: ζωγραφική, γλυπτική, video art, ψηφιακά project. Εχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις. Εργα της φιλοξενούνται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

—

Info:
Gallery Genesis
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 29 Ιανουαρίου, 12.00–16.00.
Διάρκεια έκθεσης: 27 Ιανουαρίου έως 19 Φεβρουαρίου www.gallerygenesisathens.com

Ειδήσεις / Άρθρα

Λένα Παπαληγούρα: «Ζήσαμε μέ εἰλικρίνεια; Αὐτό θά μᾶς κάνει πάντοτε νά ἀναρωτιόμαστε ἡ Ἄννα Καρένινα»

Εφημερίς Εστία
Μεγάλωσε σέ μιά οἰκογένεια μέ πολιτικές ρίζες. Μπορεῖ νά ἔγινε δημόσιο πρόσωπο ἀπό ἄλλον «δρόμο», ἔλαβε ὅμως παρακαταθήκη νά μήν ἀποκόβεται ἀπό τήν κοινωνία καί τά προβλήματά της, ὅπως ἀναφέρει στήν συνέντευξη πού παρεχώρησε στήν «ΕτΚ» ἡ σπουδαία ἠθοποιός τῆς γενιᾶς της

Ρευματοκλοπές: Οἰκονομικές ἐπιπτώσεις γιά τούς παραβάτες καί προσπάθεια περιορισμοῦ τῶν ἀπωλειῶν τοῦ δικτύου

Εφημερίς Εστία
Τό κόστος τῶν 400 ἑκατ. εὐρώ, οἱ χρεώσεις καί τό στοίχημα τῶν ἐξύπνων μετρητῶν

Ἀδριάνειο Ὑδραγωγεῖο: Τό ἀόρατο θαῦμα πού κράτησε ζωντανή τήν Ἀθήνα

Εφημερίς Εστία
Κάτω ἀπό τούς δρόμους τῆς σύγχρονης Ἀθήνας κρύβεται ἕνα ἀπό τά σημαντικώτερα τεχνικά ἔργα τῆς ἀρχαιότητας, τό ὁποῖο ἐξακολουθεῖ νά προκαλεῖ τόν θαυμασμό μηχανικῶν, ἀρχαιολόγων καί ἱστορικῶν

Γίνε, παιδί μου, «χάκερ» γιά νά προκόψεις…

Δημήτρης Καπράνος
Ἀντιγράφω ἀπό τό ρεπορτάζ:

Oἱ χάρτες πού ἔβαλε στό συρτάρι τό ΠΑΣΟΚ γιά ΑΟΖ μέ τήν Λιβύη

Εφημερίς Εστία
Τό σχέδιο Καραμανλῆ «Ἑλλάς ἐπί 4» μέ θαλάσσιο χῶρο 505.000 km2 καί πῶς ἡ κυβέρνηση τοῦ Γιώργου Παπανδρέου τό ἐγκατέλειψε τόν Αὔγουστο τοῦ 2010