Εξαγορά της EfaEnergy από την MYTILINEOS

Η MYTILINEOS διευρύνει περαιτέρω την παρουσία του M Energy Solutions Sub – Segment, αυτή τη φορά με την εξαγορά παρόχου Φυσικού Αερίου

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΕΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («EfaEnergy»). Και η εξαγορά αυτή, η δεύτερη εντός του Αυγούστου, τέταρτη τον τελευταίο χρόνο (Watt+Volt, Unison, Volterra), εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και περαιτέρω καθετοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ενέργειας, εν προκειμένω με έμφαση στο Φυσικό Αέριο.

Η MYTILINEOS αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή και πάροχο Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας η ίδια, μέσω μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγού, με δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας. Η MYTILINEOS άνοιξε το 2010 το δρόμο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εισήλθε στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου στη χώρα, σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο και εξασφαλίζοντας στους πελάτες της ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια Φυσικού Αερίου, τόσο σε B2B όσο και B2C πελατολόγιο.

Με την ενσωμάτωση της EfaEnergy, η MYTILINEOS ενισχύει περαιτέρω τον Κλάδο Ενέργειας M Energy, και το sub-segment M Energy Customers Solutions αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της με επιπλέον 11 χιλιάδες πελάτες, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε παροχές Φυσικού Αερίου, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία, αυξάνοντας επίσης το βιομηχανικό πελατολόγιο και ενισχύοντας τη φυσική παρουσία της με επιπλέον 14 καταστήματα.

Το τίμημα εξαγοράς του 100% των μετοχών της EfaEnergy ανέρχεται στο ποσό των €4.5 εκατ..

H συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Πάντα σχεδιάζω μια παραγωγή σαν να είναι η καλύτερη ή η τελευταία μου»

Εφημερίς Εστία
«Η περιέργεια είναι το αντίδοτο στον φόβο και την επανάληψη. Είναι το κλειδί για την εξέλιξη»

Ὑπό ἀμφισβήτηση ἡ μητρότητα

Εφημερίς Εστία
Σέ ποσοστό 86% δέν ἀναγνωρίζεται ἀπό τήν κοινωνία – Ἐκτιμᾶται μόνο ἀπό τό 13% – Ρατσισμός ἀπό τό 73% γιά τίς τετράτεκνες οἰκογένειες! – Οἱ μητέρες ἐργάζονται γιά τά πρός τό ζῆν – Ὀξύ τό στεγαστικό πρόβλημα

Ἡ Δημοκρατία δέν εἶναι πολίτευμα σχεδιασμένο γιά τόν ἐγωισμό

Μανώλης Κοττάκης
Ὁ κ. Τασούλας θεωρεῖ μή πιθανή τήν αὐτοδυναμία τῆς ΝΔ καί νουθετεῖ

Σύννεφα μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη καί Ἡρώδου Ἀττικοῦ

Εφημερίς Εστία
Η Ανησυχία τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα γιά τό ἐνδεχόμενο νά ὑπάρξει πολιτικό ἀδιέξογο τήν ἑπομένη τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν λόγῳ ἀδυναμίας συναινέσεως τῶν πολιτικῶν κομμάτων προκάλεσε τήν ἔντονη ἀντίδραση τοῦ ΠΑΣΟΚ, πού κάνει λόγο γιά ἀντιθεσμική παρέμβαση τοῦ Προέδρου.

Δυό μῆνες πρίν ἀπό τά Χριστούγεννα

Δημήτρης Καπράνος
Τήν ζημιά μᾶς τήν ἔκαναν οἱ διαφημίσεις στήν τηλεόραση!