Εξαγορά της EfaEnergy από την MYTILINEOS

Η MYTILINEOS διευρύνει περαιτέρω την παρουσία του M Energy Solutions Sub – Segment, αυτή τη φορά με την εξαγορά παρόχου Φυσικού Αερίου

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΕΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («EfaEnergy»). Και η εξαγορά αυτή, η δεύτερη εντός του Αυγούστου, τέταρτη τον τελευταίο χρόνο (Watt+Volt, Unison, Volterra), εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και περαιτέρω καθετοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ενέργειας, εν προκειμένω με έμφαση στο Φυσικό Αέριο.

Η MYTILINEOS αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή και πάροχο Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας η ίδια, μέσω μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγού, με δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας. Η MYTILINEOS άνοιξε το 2010 το δρόμο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εισήλθε στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου στη χώρα, σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο και εξασφαλίζοντας στους πελάτες της ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια Φυσικού Αερίου, τόσο σε B2B όσο και B2C πελατολόγιο.

Με την ενσωμάτωση της EfaEnergy, η MYTILINEOS ενισχύει περαιτέρω τον Κλάδο Ενέργειας M Energy, και το sub-segment M Energy Customers Solutions αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της με επιπλέον 11 χιλιάδες πελάτες, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε παροχές Φυσικού Αερίου, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία, αυξάνοντας επίσης το βιομηχανικό πελατολόγιο και ενισχύοντας τη φυσική παρουσία της με επιπλέον 14 καταστήματα.

Το τίμημα εξαγοράς του 100% των μετοχών της EfaEnergy ανέρχεται στο ποσό των €4.5 εκατ..

H συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.

Ειδήσεις / Άρθρα

Παυλόπουλος: Ἡ Ἀποκλειστική Οἰκονομική Ζώνη τῶν κρατῶν-μελῶν εἶναι καί ΑΟΖ τῆς ΕΕ

Εφημερίς Εστία
«Είναι θεσμικῶς αὐτονόητο ὅτι ἡ Ἀποκλειστική Οἰκονομική Ζώνη (ΑΟΖ) τῶν κρατῶν-μελῶν εἶναι καί ΑΟΖ τῆς ἴδιας τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης»

Βεστφαλιανή τάξις ἐναντίον ἠθικιστικῆς ἡγεμονίας: Ἡ σύγκρουσις Ρωσσίας-Δύσεως γιά τούς κανόνες τοῦ διεθνοῦς συστήματος

Εφημερίς Εστία
Πῶς ἡ στροφή τῆς Δύσεως ἀπό τήν ἠθική στόν «ἠθικισμό» καί τήν νομική ἀσυμμετρία ἀποδομεῖ τήν διπλωματία, ὑπονομεύει τήν στρατηγική σκέψη καί συγκρούεται μέ τήν προσήλωση τῆς Μόσχας στήν κρατική κυριαρχία.

Παρασκευή 19 Αὐγούστου 1966

Εφημερίς Εστία
Πρό 60 ετων

«Γαλάζια Πατρίδα»: δόγμα ἤ διοίκηση τῆς θάλασσας;

Εφημερίς Εστία
τῆς Στέλλας Κυβέλου*

Ὁ πολέμιος τοῦ ἐχθροῦ, φίλος

Εφημερίς Εστία
τοῦ Κώστα Κόλμερ