ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Εξαγορά της EfaEnergy από την MYTILINEOS

Η MYTILINEOS διευρύνει περαιτέρω την παρουσία του M Energy Solutions Sub – Segment, αυτή τη φορά με την εξαγορά παρόχου Φυσικού Αερίου

Η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας ΕΦΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ («EfaEnergy»). Και η εξαγορά αυτή, η δεύτερη εντός του Αυγούστου, τέταρτη τον τελευταίο χρόνο (Watt+Volt, Unison, Volterra), εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της MYTILINEOS για τη διεύρυνση της πελατειακής της βάσης και περαιτέρω καθετοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ενέργειας, εν προκειμένω με έμφαση στο Φυσικό Αέριο.

Η MYTILINEOS αποτελεί τον κορυφαίο προμηθευτή και πάροχο Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προμήθειας η ίδια, μέσω μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγού, με δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας. Η MYTILINEOS άνοιξε το 2010 το δρόμο για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, καθώς ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που εισήλθε στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου στη χώρα, σπάζοντας το κρατικό μονοπώλιο και εξασφαλίζοντας στους πελάτες της ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια Φυσικού Αερίου, τόσο σε B2B όσο και B2C πελατολόγιο.

Με την ενσωμάτωση της EfaEnergy, η MYTILINEOS ενισχύει περαιτέρω τον Κλάδο Ενέργειας M Energy, και το sub-segment M Energy Customers Solutions αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της με επιπλέον 11 χιλιάδες πελάτες, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε παροχές Φυσικού Αερίου, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία, αυξάνοντας επίσης το βιομηχανικό πελατολόγιο και ενισχύοντας τη φυσική παρουσία της με επιπλέον 14 καταστήματα.

Το τίμημα εξαγοράς του 100% των μετοχών της EfaEnergy ανέρχεται στο ποσό των €4.5 εκατ..

H συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις λοιπές αρχές.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ Nέα Δημοκρατία καί τά Ἄκρα

Μανώλης Κοττάκης
Ἡ σύγκρουση Καραμανλῆ - Σαμαρᾶ μέ τόν ἐξτρεμισμό καί τό ἀνομολόγητο «φλέρτ» τοῦ Μαξίμου πρός τόν Κασιδιάρη

Ἑλληνόκτητη Ναυτιλία: Σέ φάση ἀναπτύξεως

Εφημερίς Εστία
Στά 6.822 πλοῖα, συνολικῆς χωρητικότητας 493.500.000 τόννων, ἀνήκοντα σέ 587 ναυτιλιακές ἑταιρεῖες, ἔφθασε ὁ ἑλληνικῶν συμφερόντων στόλος

Ἡ ἰδεολογικοποίηση τοῦ θράσους

Μανώλης Κοττάκης
Πρίν δύο ἀκριβῶς χρόνια εἶχα «συμβουλεύσει» ἕναν ὑπουργό, τά ἀνδραγαθήματα τοῦ ὁποίου, πολιτικά, οἰκογενειακά καί ἄλλα, ἔχουν κάνει τόν γῦρο τῆς ἐπικράτειας καί βρίσκονται στά χείλη τοῦ τελευταίου Ἕλληνα, νά ἀποφεύγει τήν ὑπερβολική «ἔκθεση» στήν δημοσιότητα

Ἡ ἀδελφή τοῦ Ὀζγκιούρ Φερχάτ, πού ἀμφισβητεῖ τήν Λωζάννη, στήν ΕΛΑΣ!

Εφημερίς Εστία
Στήν νέα Συντονιστική Ἐπιτροπή τῆς Ἑλληνικῆς Ἀριστερῆς Συμπαρατάξεως (ΕΛΑΣ) τοῦ Ἀλέξη Τσίπρα ἐτοποθετήθη στήν Ροδόπη ἡ Μπιλγκέ Φερχάτ

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΧΟΡΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΩΜΑΡΣΑΙ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΛΑΜΙΑΣ–ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ ΠΟΤΕ ΣΥΜΠΛΗΡΟΥΤΑΙ»