Έκπτωσις 25% για οφειλές- δόσεις και τον Ιούνιο

Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας

ΕΠΕΚΤΕΝΕΤΑΙ και για τον Ιούνιο η έκπτωσις 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπροθέσμως, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζομένους που πλήττονται από την πανδημία. Ταυτοχρόνως θεσπίζεται ευνοϊκώτερο πλαίσιο για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ενώ εξαιρούνται και για το 2020 τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο “Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις” που κατετέθη στην Βουλή με το οποίο προβλέπεται η σύστασις ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, τα οποία θα μπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος ορίζεται ως αρμόδια αρχή εποπτείας και αδειοδοτήσεως, ενώ δικαιούχοι είναι, μεταξύ άλλων, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα για την σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλη κυκλοφορίας: Παρέχεται η δυνατότης σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας, εφ’ όσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2020, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

ΕΝΦΙΑ: Δεν θα συνυπολογίζεται και για το έτος 2020 στην συνολική αξία των δικαιωμάτων επί ακινήτου για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Επίσης επεκτείνονται και για το 2020 οι μειώσεις (που ίσχυσαν το 2019) στον ΕΝΦΙΑ ειδικών κατηγοριών φυσικών προσώπων.

Εκπτωσις 25%: Επεκτείνεται και για τον μήνα Ιούνιο 2020 το ευνοϊκό μέτρο της εκπτώσεως 25% σε δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που καταβάλλονται εμπροθέμως για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ σταδιακή κατάρρευσις τῆς γερμανικῆς Χριστιανοδημοκρατίας

Εφημερίς Εστία
Οἱ αἰτίες ἀνάγονται στήν οὐσιαστική ἀπεμπόληση τῶν παραδοσιακῶν ἀξιῶν της

Στή χώρα τῶν Λωτοφάγων

Εφημερίς Εστία
O Yπουργός Οἰκονομικῶν καί πρόεδρος τοῦ παράτυπου Eurogroup νομίζει ὅτι συγκίνησε τό Πανελλήνιο μέ τήν ἐξαγγελία ὅτι ἐλαφρύνει τίς μέλλουσες γενεές τῶν Νεοελλήνων ἐπιβαρύνοντας τήν παροῦσα

Ὅταν τό Αἰγαῖο παύει νά χωρίζει

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἰδιαίτερη σχέση τῶν μικρασιατικῶν παραλίων μέ τήν Ἑλλάδα

Ο «Στρατηγός» και ο «Κανονιέρης»: Μια φιλία σχεδόν 60 χρόνων «ζωντανεύει» στην Ξάνθη

Εφημερίς Εστία
Η ιστορία του Μίμη Δομάζου και του Αντώνη Αντωνιάδη «ζωντανεύει» μέσα από το βιβλίο του Κώστα Μπλιάτκα

Ξέφυγαν εντελώς οι Τούρκοι. Μας απειλούν ευθέως με πόλεμο!!!

Εφημερίς Εστία
O Τούρκος υπουργός Άμυνας… ρίχνει βόμβα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο