Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.

Βαθέως εμπνεόμενοι από το έργο, την διάνοια και το όραμά του για τον απανταχού Ελληνισμό και βαδίζοντες στα ματωμένα ίχνη του Αγωνιστή που τόλμησε με θάρρος να εναντιωθεί στο καθεστώς του βενιζελικού ολοκληρωτισμού, καλούμε όσους ζωντανούς, Έλληνες και Ελληνίδες, μονάχα με τα σύμβολα του Γένους μας επ’ ώμου, Δευτέρα 29 Ιουλίου κι ώρα 8:00 μ.μ. επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 77Α στην Αθήνα, σε μία σημειακή συγκέντρωση μνήμης και ευγνωμοσύνης για το ιστορικό πρότυπο του Ίδα της Λογοτεχνίας μας και τον μόχθο του για μια ελεύθερη και ισχυρή Πατρίδα, όπως την σκιαγράφησαν με πάθος τα απαγορευμένα όνειρά του.

Στη Λευκή Στήλη, ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου έπεσε άπνους από τις ένδεκα σφαίρες της ελλαδικής δημ(ι)οκρατίας ο μεγάλος Εθνικός οραματιστής επανενωνόμαστε μυστηριακά, όπως κάθε χρόνο, από το 1982, με την ήρωϊκή του μορφή δίδοντας μυχία υπόσχεση συνεχίσεως ενός ιερού και ευγενούς Αγώνος υπέρ βωμών και εστιών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Οἱ πιό πλούσιοι ἄνθρωποι τοῦ κόσμου

Μανώλης Κοττάκης
Δώρισε τό ἐφ’ ἅπαξ του ὑπέρ ἀνεγέρσεως ναοῦ – Ἱερεῖς, οἱ ἀθόρυβοι ἐργάτες τῆς Ἐκκλησίας πού κρατοῦν τίς τοπικές κοινωνίες ὄρθιες

Τετάρτη, 17 Αὐγούστου 1966

Βαρβάρα Φανίδη
Πρό 60 ετων

Ένα ταξίδι από την Αθήνα στη Ρώμη… μέσα από την τέχνη

Εφημερίς Εστία
Η τέχνη ταξιδεύει πιο μακριά από τους ανθρώπους που τη δημιουργούν

Ξαφνικός ἐμφύλιος στήν ΝΔ γιά Τράμπ καί Μάνο!

Εφημερίς Εστία
Ἐπίθεσις τοῦ βουλευτοῦ Δημήτρη Καιρίδη κατά τῶν ὑπουργῶν Γεωργιάδη καί Πλεύρη γιά τό μεταναστευτικό

Παρακολουθῶντας ἕναν ἀκόμη ἐμπρησμό

Δημήτρης Καπράνος
Χωρίς ἀμφιβολία, ἡ χθεσινή τραγωδία στή Σαλαμίνα εἶναι ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ!