Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.

Βαθέως εμπνεόμενοι από το έργο, την διάνοια και το όραμά του για τον απανταχού Ελληνισμό και βαδίζοντες στα ματωμένα ίχνη του Αγωνιστή που τόλμησε με θάρρος να εναντιωθεί στο καθεστώς του βενιζελικού ολοκληρωτισμού, καλούμε όσους ζωντανούς, Έλληνες και Ελληνίδες, μονάχα με τα σύμβολα του Γένους μας επ’ ώμου, Δευτέρα 29 Ιουλίου κι ώρα 8:00 μ.μ. επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 77Α στην Αθήνα, σε μία σημειακή συγκέντρωση μνήμης και ευγνωμοσύνης για το ιστορικό πρότυπο του Ίδα της Λογοτεχνίας μας και τον μόχθο του για μια ελεύθερη και ισχυρή Πατρίδα, όπως την σκιαγράφησαν με πάθος τα απαγορευμένα όνειρά του.

Στη Λευκή Στήλη, ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου έπεσε άπνους από τις ένδεκα σφαίρες της ελλαδικής δημ(ι)οκρατίας ο μεγάλος Εθνικός οραματιστής επανενωνόμαστε μυστηριακά, όπως κάθε χρόνο, από το 1982, με την ήρωϊκή του μορφή δίδοντας μυχία υπόσχεση συνεχίσεως ενός ιερού και ευγενούς Αγώνος υπέρ βωμών και εστιών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Μᾶς «κλείνουν» στό Αἰγαῖο Μᾶς ἀποκόπτουν ἀπό τήν Μεσόγειο

Εφημερίς Εστία
Μυστικές διαβουλεύσεις Τουρκίας-Συρίας γιά συμφωνία ΑΟΖ πού θά τινάξει στόν ἀέρα τήν ΑΟΖ Ἑλλάδος-Κύπρου Τό ἴδιο ἐπιχειροῦν μέ τήν Λιβύη μέ στόχο τήν ἀκύρωση τῆς ΑΟΖ Ἑλλάδος-Αἰγύπτου

«Τελειωμένη» πού δέν τελείωσε!

Μανώλης Κοττάκης
H Απαστράπτουσα Μαργαρίτα Πουρνάρα ἀνήγγειλε μέ πᾶσα ἐπισημότητα τήν ἔλευσή της στήν αἴθουσα «Σταῦρος Νιάρχος».

Ν. Κακλαμάνης: 6 Ὀκτωβρίου τό ὅριο τῆς παραγραφῆς

Εφημερίς Εστία
Η ΒΟΥΛΗ θά μείνει ἀνοικτή ἀκόμη καί ὅλο τόν Αὔγουστο, γιά νά μήν μπορέσει κανείς νά ἰσχυρισθεῖ ὅτι ὑπάρχει σχέδιο παραγραφῆς ἐνδεχομένων ἀδικημάτων γιά τό σκάνδαλο τοῦ ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ἄλλο ἀκροατήριο ἔπρεπε νά δεῖ ἡ φράου Μέρκελ

Δημήτρης Καπράνος
Ἦλθε, λοιπόν –κατόπιν προσκλήσεως– στόν τόπο τοῦ ἐγκλήματος ἡ φράου Μέρκελ.

Σάββατον, 3 Ἰουλίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ H ΚΟΚΑΡΔΑ