Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.

Βαθέως εμπνεόμενοι από το έργο, την διάνοια και το όραμά του για τον απανταχού Ελληνισμό και βαδίζοντες στα ματωμένα ίχνη του Αγωνιστή που τόλμησε με θάρρος να εναντιωθεί στο καθεστώς του βενιζελικού ολοκληρωτισμού, καλούμε όσους ζωντανούς, Έλληνες και Ελληνίδες, μονάχα με τα σύμβολα του Γένους μας επ’ ώμου, Δευτέρα 29 Ιουλίου κι ώρα 8:00 μ.μ. επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 77Α στην Αθήνα, σε μία σημειακή συγκέντρωση μνήμης και ευγνωμοσύνης για το ιστορικό πρότυπο του Ίδα της Λογοτεχνίας μας και τον μόχθο του για μια ελεύθερη και ισχυρή Πατρίδα, όπως την σκιαγράφησαν με πάθος τα απαγορευμένα όνειρά του.

Στη Λευκή Στήλη, ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου έπεσε άπνους από τις ένδεκα σφαίρες της ελλαδικής δημ(ι)οκρατίας ο μεγάλος Εθνικός οραματιστής επανενωνόμαστε μυστηριακά, όπως κάθε χρόνο, από το 1982, με την ήρωϊκή του μορφή δίδοντας μυχία υπόσχεση συνεχίσεως ενός ιερού και ευγενούς Αγώνος υπέρ βωμών και εστιών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁ πιλότος ἥρωας τοῦ καθήκοντος: Ἔσωσε δημόσια περιουσία 100 ἑκατομμυρίων

Εφημερίς Εστία
Τό Oνομα τοῦ ἀντισμηνάρχου Γιώργου Χατζόπουλου ἴσως καί νά μήν τό ἀκούγαμε ποτέ. Καί ὅμως εἶχε διαγράψει μιά πορεία στήν Πολεμική Ἀεροπορία ὡς χειριστής καί ὡς διοικητής πρίν γίνει γνωστός στό πανελλήνιο ἀπό ἕνα περιστατικό πού ἐκ πρώτης ὄψεως ἦταν ἀτυχές.

«Ποῦ πᾶμε μέ αὐτή τή συσπείρωση;»

Μανώλης Κοττάκης
Τό πρῶτο γεγονός ἦταν ἡ δημοσκόπηση τῆς ἑταιρείας Data research τοῦ Θόδωρου Λουλούδη, ὁ ὁποῖος σφυγμομέτρησε τήν ἐπιρροή τῆς Νέας Δημοκρατίας στήν Πελοπόννησο χωρίς κόμμα Σαμαρᾶ καί μέ κόμμα Σαμαρᾶ.

Σέ ἀνεξέλεγκτη κλιμάκωση ὁδηγεῖ ἡ συμφωνία συμπαραγωγῆς Οὐκρανίας-ΕΕ

Εφημερίς Εστία
Μόσχα.- Ἀνεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει σταδιακῶς ὁ πόλεμος στήν Οὐκρανία, ὄχι μόνο στό πεδίο τῶν μαχῶν, ὅπου πλέον βομβαρδίζονται οἱ πρωτεύουσες τῶν δύο ἀντιμαχομένων χωρῶν, ἀλλά καί στό διπλωματικό πεδίο.

Ἡ «ἀτυχήσασα» καί ἡ κυρία Κοκοβίκου

Δημήτρης Καπράνος
Μέ εἶχε ἐντυπωσιάσει, ἦταν «τύπος», μιλοῦσε σταθερά, εἶχε ἄποψη, τό μυαλό της ἔκοβε στροφές πολλές καί ὁ λόγος της ἦταν ἄψογος.

Ἑστία, Σάββατον 16 Ἰουλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ