Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.

Βαθέως εμπνεόμενοι από το έργο, την διάνοια και το όραμά του για τον απανταχού Ελληνισμό και βαδίζοντες στα ματωμένα ίχνη του Αγωνιστή που τόλμησε με θάρρος να εναντιωθεί στο καθεστώς του βενιζελικού ολοκληρωτισμού, καλούμε όσους ζωντανούς, Έλληνες και Ελληνίδες, μονάχα με τα σύμβολα του Γένους μας επ’ ώμου, Δευτέρα 29 Ιουλίου κι ώρα 8:00 μ.μ. επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 77Α στην Αθήνα, σε μία σημειακή συγκέντρωση μνήμης και ευγνωμοσύνης για το ιστορικό πρότυπο του Ίδα της Λογοτεχνίας μας και τον μόχθο του για μια ελεύθερη και ισχυρή Πατρίδα, όπως την σκιαγράφησαν με πάθος τα απαγορευμένα όνειρά του.

Στη Λευκή Στήλη, ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου έπεσε άπνους από τις ένδεκα σφαίρες της ελλαδικής δημ(ι)οκρατίας ο μεγάλος Εθνικός οραματιστής επανενωνόμαστε μυστηριακά, όπως κάθε χρόνο, από το 1982, με την ήρωϊκή του μορφή δίδοντας μυχία υπόσχεση συνεχίσεως ενός ιερού και ευγενούς Αγώνος υπέρ βωμών και εστιών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Tην Παρασκευή 21.08 με την Εστία: Οδηγός επιβίωσης

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 21.08 με την «Εστία»: Οδηγός επιβίωσης σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου & περιόδους κρίσεων

Το Σάββατο 22.08 με την Εστία: Η Συμφωνία της Βάρκιζας!

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 22.08 με την Εστία ένα ανεκτίμητο τεκμήριο: Η Συμφωνία της Βάρκιζας!

Την Κυριακή 23.08 με την Εστία της Κυριακής: Μία διπλή προσφορά

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 23.08 με την Εστία της Κυριακής: Μία διπλή προσφορά

Γιάννης Καλπούζος: «Ἡ μεγάλη μου ἔγνοια εἶναι οἱ λέξεις»

Εφημερίς Εστία
Στήν συνέντευξή του στήν «ΕτΚ» ὁ πολυβραβευμένος συγγραφέας μιλᾶ γιά τόν συμβολισμό τοῦ νέου του βιβλίου

Πλήρης αἰφνιδιασμός τῆς Ἑλλάδος γιά τήν ἰσλαμική συμμαχία Τουρκίας – Σαουδικῆς Ἀραβίας

Μύρνα Νικολαΐδου
Διεργασίες γιά μεγάλο ἰσλαμικό ΝΑΤΟ, πού διευρύνεται καί ἀποσπᾶται ἀπό τήν Δύση κάτω ἀπό τήν μύτη μας