ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025

Εκδήλωση «Ο Μύθος του Ασκληπιού» βασισμένη στο βιβλίο του Ph.D. Δημήτρη Πανταζίδη

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης “Αλκυονίδες”, το “Κέντρο Τέχνης” (Aegean Marble Art Museum) και οι εκδόσεις “Τάδε Έφη”, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 20:00 στο Ναό του Απόλλωνος της Αρχαίας Κορίνθου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση παραστασιακής τέχνης με τίτλο «Ο Μύθος του Ασκληπιού».

Η εν λόγω εκδήλωση βασίζεται στο βιβλίο “Ασκληπειακή Αυτοθεραπευτική” του Ph.D. Δημήτρη Πανταζίδη. Φιλοξενείται, δε, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου και τελεί υπό την αιγίδα του ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την 1η Συνάντηση “Ασκληπιακής Αυτοθεραπευτικής” και διαρθρώνεται σε έξι μέρη:

  1. Εισηγήσεις:
  • τ. Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης
  • Δρ. Ε.Κ.Π.Α κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου (πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π)
  • Εμμανουήλ Εύμολπος Τσάμης, εκδόσεις “ΤΑΔΕ ΕΦΗ”
  1. Σκηνοθεσία θεατρικού μονόπρακτου: Θίασος “Αρσινόη” Κωνσταντίνος Μπίσδας. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
  • Δημήτρης Βεζάνης
  • Πηνελόπη Κανάτη
  • Μαριάννα Γιώτη
  1. Φωνητικό σύνολο χορωδιακής απόδοσης “Ωδή Ικεσίας Ορφικού Ύμνου” προς τον Ασκληπιό:
  • Αναστασία Γοραντωνάκη-Αγγιστριώτη, Κώστας Σεϊτανίδης
  1. Απαγγελία Ορφικού ύμνου προς τον Ασκληπιό:
  • Ερμαίς Νικολαϊδη
  1. Μετάφραση και Αποσυμβολισμός Αποσπασμάτων από τους Ύμνους:
  • Ασκληπιού, Υγίειας.
  1. Προσομοίωση εγκοίμησης με ηχητική υπόκρουση:
  • Το έκτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ολιγόλεπτη βιωματική εμπειρία προσομοίωσης της εγκοίμησης, ως μια πιθανή εκδοχή διεργασίας η οποία, λάμβανε χώρα κατά το πρώτο στάδιο της παραμονής των ικετών στο “Άβατο” του Ασκληπιείου ως προετοιμασία πριν το τελετουργικό της εγκοίμησης.

Καλλιτεχνική & φωτογραφική επιμέλεια: Δημήτρης Σίμος

Παρουσίαση και συντονισμός εκδήλωσης: Όλγα Κονομόδη, Μαρίνα Καλλίρη

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6980275555 / 6977328303

Email: [email protected] / [email protected]

Ειδήσεις / Άρθρα

Τo Σάββατο 20.12 με την Εστία: Κλασσικά παραμύθια

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε το Σάββατο 20.12 και κάθε Σάββατο με την Εστία: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Την Κυριακή 21.12 με την Εστία της Κυριακής: Συλλεκτικό ημερολόγιο 2026

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 21.12 η Εστία γιορτάζει 150 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσφέρει το επετειακό επιτοίχιο ημερολόγιο της Εστίας 2026

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος. Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00, παρουσίασαν μια βραδιά ζωγραφικής και ποίησης στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου με έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη. Παράλληλα με το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, ασχολήθηκαν ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αρβανίτης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κωνσταντίνος -Κάρολος Αρμένης ,διευθυντής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Σώζος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Πέτρος Ιωάννου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην Ελευθερία Ζαπαντιώτη, ο ηθοποιός και εικαστικός Γιάννης Γούνας, οι εικαστικοί Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη και Κατερίνα Μωυσή. Φυσικα δεν έλειπε η πρώην Βουλευτής και Υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

Ν. Φιλαδέλφεια: Τα παιδιά πρωταγωνιστές στο άναμμα του δέντρου

Εφημερίς Εστία
Με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (στις 19.00) το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων!