Εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων»

Σε εορταστικό κλίμα και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, αλλά και συνεργατών και φίλων της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων», την Τρίτη, 12 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν από τα στελέχη της εταιρείας στο ολοκληρωμένο, πλήρως εξοπλισμένο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής Εκπαιδευτικό Κέντρο, αλλά και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του και τις πολυπληθείς δράσεις που θα φιλοξενούνται στους χώρους του, με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση κυρίως παιδιών, νέων, αλλά και ενηλίκων για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων, ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

Ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ανέφερε κατά την ομιλία του: «Επαινούμε όσους είχαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της Σχολής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα και όσους συμβάλλουν στην καλή πορεία της. Η οικολογική ευαισθητοποίηση πρέπει να είναι πολυδιάστατη, να γίνεται στο σχολείο, στην οικογένεια, στην εκκλησιαστική κατήχηση, μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Καμία προσπάθεια στον τομέα αυτόν δεν είναι πολυτέλεια. Εγκαινιάζουμε τη Σχολή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο των διδασκόντων και των μαθητών. Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της παιδείας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση και σε μία επαπειλούμενη παγκόσμια οικολογική καταστροφή».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, Διευθύνων Σύμβουλος, της ΤΕΧΑΝ Envipco Hellas Group, o κ. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κωστής Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής «Αποστολή», ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννιτών, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας,  Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ., ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης και κ. Ηλίας Μουσταΐρας.

Το Περιβάλλον και ο Πλανήτης μας έχουν αξία κάθε μέρα!

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας, ανακυκλώνοντας με τη σωστή μέθοδο στα Σπιτάκια της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Γιατί οι συσκευασίες μας έχουν αξία και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας !

Ειδήσεις / Άρθρα

Βόμβα στά θεμέλια τοῦ Κράτους: Ἀξιωματικοί τοῦ Στρατοῦ …τρομοκράτες!

Εφημερίς Εστία
Λίγες ἡμέρες μετά τήν ἐμπλοκή ἀνδρῶν τῶν ΟΥΚ σέ ὑπόθεση τῆς «Συνωμοσίας Πυρήνων τῆς Φωτιᾶς», νέο κροῦσμα συμμετοχῆς στρατιωτικῶν σέ τρομοκρατική ὀργάνωση

Στις 3 Μαρτίου ξεκινά το Κυνήγι Τρούφας στα Μετέωρα

Εφημερίς Εστία
Η νέα περίοδος του Κυνηγιού Τρούφας στα Μετέωρα ξεκινά στις 3 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου του 2024.

Τό «Σημεῖο Τήξεως» τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας

Μανώλης Κοττάκης
Ὁ λαός, μέ ἀρχηγό μιά μάνα, νέα ἀξιωματική ἀντιπολίτευση Θεία Δίκη γιά τήν Κυβέρνηση πού προσέβαλε τήν μητρότητα

1.000.000 ὑπογραφές πολιτῶν κατά τῆς ἀσυλίας πολιτικῶν

Εφημερίς Εστία
ΟΛΗ ἡ χώρα ἀπέτισε χθές φόρο τιμῆς στά 57 θύματα τῆς τραγωδίας τῶν Τεμπῶν.

Περί ἡρώων καί μή, καί περί ἐθνικῶν ἐπετείων

Δημήτρης Καπράνος
Ἕνα κείμενο ἐπάνω σέ σκέψεις τοῦ ἀξέχαστου «φιλοσόφου τῆς Ναυτιλίας» Σπύρου Ράνη.