Εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων»

Σε εορταστικό κλίμα και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, αλλά και συνεργατών και φίλων της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου «Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Ιωαννίνων», την Τρίτη, 12 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν από τα στελέχη της εταιρείας στο ολοκληρωμένο, πλήρως εξοπλισμένο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής Εκπαιδευτικό Κέντρο, αλλά και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του και τις πολυπληθείς δράσεις που θα φιλοξενούνται στους χώρους του, με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση κυρίως παιδιών, νέων, αλλά και ενηλίκων για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων, ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

Ο Παναγιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ανέφερε κατά την ομιλία του: «Επαινούμε όσους είχαν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της Σχολής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα και όσους συμβάλλουν στην καλή πορεία της. Η οικολογική ευαισθητοποίηση πρέπει να είναι πολυδιάστατη, να γίνεται στο σχολείο, στην οικογένεια, στην εκκλησιαστική κατήχηση, μέσα από ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Καμία προσπάθεια στον τομέα αυτόν δεν είναι πολυτέλεια. Εγκαινιάζουμε τη Σχολή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο των διδασκόντων και των μαθητών. Ας δείξουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της παιδείας, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση και σε μία επαπειλούμενη παγκόσμια οικολογική καταστροφή».

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, Διευθύνων Σύμβουλος, της ΤΕΧΑΝ Envipco Hellas Group, o κ. Γιώργος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κωστής Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής «Αποστολή», ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Δήμαρχος Ιωαννιτών, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας,  Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ., ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, κ. Παύλος Ραβάνης και κ. Ηλίας Μουσταΐρας.

Το Περιβάλλον και ο Πλανήτης μας έχουν αξία κάθε μέρα!

Ας βάλουμε λοιπόν όλοι την ανακύκλωση στην καθημερινότητά μας, ανακυκλώνοντας με τη σωστή μέθοδο στα Σπιτάκια της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.

Γιατί οι συσκευασίες μας έχουν αξία και η ανακύκλωση είναι υπόθεση όλων μας !

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁ κρυφός ρυθμιστής τῶν ἐκλογῶν

Μανώλης Κοττάκης
Γιατί τό ΚΚΕ δέν ἐπιθυμεῖ τήν παλινόρθωση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καί προσπαθεῖ νά θέσει ἐκτός Βουλῆς τό MέΡΑ25 τοῦ Γιάνη Βαρουφάκη – Ποιόν θά ὠφελήσει ἡ ἀνακατανομή τῆς ἀριστερῆς ψήφου – Ἡ ἀφαίρεσις τῆς σκουριᾶς καί τά νέα καθήκοντα στίς νέες συνθῆκες

Ἀκαταδίωκτο ἀπό τίς Ἐρινύες δέν ὑπάρχει

Εφημερίς Εστία
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ἡ λέξις «ἐπιτροπή» εἶναι σέ πολλές περιπτώσεις συνώνυμη μέ τήν ἀνευθυνότητα.

Τό ἕνα τρίτο τῶν πολιτῶν συμφωνεῖ μέ τήν πρόταση Ἀνδρουλάκη

Εφημερίς Εστία
ΤΟ 31,6% τῶν ψηφοφόρων συμφωνεῖ μέ τήν πρόταση τοῦ κ. Νίκου Ἀνδρουλάκη γιά Πρωθυπουργό Χ. Τό ποσοστό αὐτό, δηλαδή, ἀπορρίπτει τόσο τόν κ. Μητσοτάκη ὅσο καί τόν κ. Τσίπρα.

Ἡ πολιτική ὀρθότης καί ὁ νέος ὁλοκληρωτισμός

Δημήτρης Καπράνος
Ἀποτροπιασμό προκαλεῖ πλέον ἡ πολιτική ὀρθότης, ἡ μέθοδος, δηλαδή, μέ τήν ὁποία ἡ σημερινή, στεῖρα ἕως ἀρνητική σέ παραγωγή ἰδεῶν καί ἔργων ἐποχή, ἔχει παρέμβει γιά νά ἀποκαταστήσει τήν τάξη.

Σάββατον, 30 Μαρτίου 1963

Πρό 60 ἐτῶν
O KΟΣΜΟΣ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΑΙ