ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026

Δυναμική Παρουσία του Ομίλου Εταιρειών TEXAN Envipco στο 26th Annual Economist Government Roundtable

Δρ. Π. Μούργος : Έρχονται νέες επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης!

Όμιλος εταιριών ΤΕΧΑΝ Envipco συμμετείχε δυναμικά ως Platinum Sponsor στο 26th Annual Economist Government Roundtable, που πραγματοποιήθηκε από 5 έως 7 Ιουλίου στο Grand Resort Lagonissi με θέμα «Αντιθέσεις, μεταμορφώσεις και επιτεύγματα σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Στο φετινό συνέδριο του Economist παρευρέθηκαν ισχυρές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό: Αρχηγοί Κρατών, Υπουργοί, Υφυπουργοί, Μέλη της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, υψηλόβαθμα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Επικεφαλής διεθνών οργανισμών, εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής κοινότητας και της Επικοινωνίας. Στόχος ήταν ο γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος πάνω σε καίρια ζητήματα και θεματικές που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ Envipco Hellas Group, συμμετείχε την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο πάνελ TRANSFORMATIONS AND ACHIEVEMENTS IN GREECES BUSINESS SECTOR – Paving the way towards a new growth model”, μαζί με τους κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σταύρο Κωνσταντά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Κώστα Αξαρλόγλου, Πρύτανη και Καθηγητή International Business and Strategy, Alba Graduate Business School, The American College of Greece, κ. Juerg Steffen, Group CEO, Henley and Partners & ο κ. Greg O’Hara, Founder & Senior Managing Director, Centares. Συντονίστρια του πάνελ ήταν η κ.Joan Hoey, Director, Europe, The Economist Intelligence Unit Editor, The Democracy Index.

Κατά την ομιλία του, ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, προανήγγειλε νέες επενδύσεις σε συνεργασία με αμερικανικές επιχειρήσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στον ρόλο των Αμερικάνων στις επενδύσεις της ΤΕΧΑΝ στον τομέα ανακύκλωσης και ευχαρίστησε τον απελθόντα πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ για την συνεργασία της ΤΕΧΑΝ με την Envipco. «Ο κ. Πάιατ είναι εκείνος που εργάστηκε για να έρθει αυτή η επένδυση στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Δρ. Μούργος. Επίσης, χαρακτήρισε απαραίτητες τις επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και επεσήμανε πως η Ελλάδα υστερεί σημαντικά στον τομέα αυτό. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι με τη συνδρομή του γεωστρατηγικού συμμάχου των ΗΠΑ η χώρα μπορεί να δημιουργήσει υψηλή αξία και πολλές θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τόνισε πως το σύνολο σχεδόν της επιχειρηματικής κοινότητας συμφωνεί πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. «Ο υπουργός είναι ο θεσμικός συνομιλητής όλων των επενδυτών και είναι ο άνθρωπος, ο οποίος με τις υπηρεσίες του προσπαθεί με διαφανή, αποτελεσματικό και αλλά και γρήγορο τρόπο να λύνει τα προβλήματα κάθε νέας επένδυσης στη χώρα» τόνισε ο Δρ. Π. Μούργος και προσέθεσε: «Με συνεχή, συστηματική και αθόρυβη εργασία έχει καταφέρει, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, να κάνει την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, θέλω να σημειώσω ότι η άριστη συνεργασία των δύο συναρμόδιων υπουργών, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κ. Κώστα Σκρέκα, έχει καταφέρει να φέρει νέες επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης» υπογράμμισε, προαναγγέλλοντας ακόμη περισσότερες επενδύσεις, αλλά και θέσεις εργασίας στην πράσινη οικονομία που θα ανακοινωθούν σύντομα, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας και την βιώσιμη ανάπτυξη.

Δείτε την ομιλία του Δρ. Π. Μούργου εδώ:

Ειδήσεις / Άρθρα

Νέα δικαστική μάχη γιά τήν «μακεδονική γλῶσσα»

Εφημερίς Εστία
Τί τονίζει ὁ δικηγόρος κ. Νικόλαος Βασιλειάδης ‒ Ἡ ἀναίρεσις δικαιωματιστῶν κατά ἀποφάσεως τοῦ Ἐφετείου πού διαλύει τό κέντρο διδασκαλίας «μακεδονικῆς γλώσσας»

Φειδίας: Ὁ κορυφαῖος ἐκφραστής τῆς κλασσικῆς γλυπτικῆς

Εφημερίς Εστία
Ὁ Φειδίας, ὁ Ἀθηναῖος πού ἔζησε τόν 5ο αἰῶνα π.Χ., θεωροῦνταν ὁ μεγαλύτερος ἀπό τούς ἀρχαίους Ἕλληνες γλύπτες

Τό Παλάτι τοῦ Μεγάλου Μαγίστρου ἑνώνει μῦθο καί Ἱστορία

Εφημερίς Εστία
Χάρις εἰς ἀπίστευτα μυστικά, θρύλους, γεγονότα καί παράδοξα συμβάντα, τό Παλάτι τοῦ Μεγάλου Μαγίστρου, στήν Ρόδο, θεωρεῖται τό πλέον ἑλκτικό κάστρο ὁλοκλήρου τοῦ Νότου καί, ἐάν ἡ «νεο-μυθολογία» του διεδίδετο, θά ἀποτελοῦσε ἐπίκεντρο τοῦ συγχρόνου ἱστορικοῦ μεσαιωνικοῦ τουρισμοῦ!

Οἱ «λεγεωνάριοι» βλάπτουν σοβαρά τήν ΝΔ

Εφημερίς Εστία
Ἐκνευρισμός στό Μαξίμου ἀπό τίς ἀπειλές Φλωρίδη γιά «θερμό ἐπεισόδιο» μέ τήν Τουρκία ἄν δέν ὑπάρξει αὐτοδυναμία – Ἀποστάσεις ἀπό τόν κυβερνητικό ἐκπρόσωπο

Περιδεής ἡγεσία

Μανώλης Κοττάκης
Ακούσαμε κατά σειράν ἀπό τόν ὑπουργό Δικαιοσύνης, τόν ὑπουργό Ὑγείας, τήν πρώην ὑπουργό Ἐξωτερικῶν καί τήν πρώην ὑφυπουργό Μεταναστεύσεως τόν ἰσχυρισμό ὅτι σέ περίπτωση μή αὐτοδυναμίας στίς ἐκλογές θά γίνει θερμό ἐπεισόδιο καί περίπου θά εἰσβάλει ἡ Τουρκία στήν Ἑλλάδα