ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική παρουσία της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) στην EDEX 2023 στο Κάιρο

Η Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του Ελληνικού Περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας EDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, 4-7 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και την υποστήριξη της Enterprise Greece και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Η EDEX, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας και η μεγαλύτερη που διεξάγεται στην Αφρική, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρίες άμυνας να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και να αναδείξουν τα προϊόντα και τις δυνατότητές τους στους επαγγελματίες του κλάδου, στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και στην παγκόσμια στρατιωτική κοινότητα, αναζητώντας νέες συνεργασίες και ευκαιρίες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων τους.

Συγκεκριμένα, 8 ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν ως εκθέτες στη φετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου και της DEFEA, οι οποίες ανέδειξαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας: οι εταιρίες Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (EAB), Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (EAΣ), MILTECH, S.A.S ΤECHNOLOGY, SCYTALYS, THEON SENSORS, UCANDRONE.

Στο πλαίσιο της EDEX, η E.E.Λ.Ε.Α.Α. πραγματοποίησε σειρά επαφών με αντίστοιχους διεθνείς συνδέσμους αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ενώ στην αντζέντα των επαφών δεσπόζουσα θέση είχαν οι επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο ελληνικό περίπτερο πλήθος επίσημων αποστολών, όπως ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, ο Αρχηγός της Αεροπορίας της Αιγύπτου, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου, η Υπουργός Άμυνας της Ζιμπάμπουε, ο Αρχηγός Αεράμυνας της Αρμενίας, Αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουάντας, του Πακιστάν, της Σαουδικής Αραβίας και του Ομάν. 

Πολύ σημαντική στην ενίσχυση των επαφών των εταιριών του Ελληνικού Περιπτέρου υπήρξε η συμβολή του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) που εκπροσωπήθηκε από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και η συμβολή του Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου και του Ακολούθου Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, Πλοίαρχο Μιχάλη Τσιλιγκάκη.

«H οργάνωση της παρουσίας του Eλληνικού Περιπτέρου στην EDEX 2023 από την E.E.Λ.Ε.Α.Α.  έχει στόχο την ανάδειξη και προβολή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών αμυντικών εταιριών δημιουργώντας ευκαιρίες όχι μόνο για ενημέρωση πάνω στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, αλλά κυρίως για διεθνείς συνεργασίες και συνέργειες με κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Νικόλαος Παπάτσας.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Ἡ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας ἤ… ζευγᾶς ζευγᾶς κ. Σακελλαροπούλου»

Εφημερίς Εστία
«Εἶναι νίκη τῶν δικαιωμάτων ἡ ἔκπτωση τοῦ ἀξιώματος τῆς Προέδρου ἀπό τόν ἑνωτικό ὑπερκομματικό χαρακτῆρα του καί ἡ συμμετοχή σέ δημόσια ἐπινίκια γιά τόν γάμο σέ οἰνοπωλεῖο;» – «Ἡ σιωπή εἶναι προδοσία τοῦ λειτουργήματος τοῦ Κλήρου» – «Οἱ δηλώσεις πού ἔκαναν βουλευτές, θά τούς ἀκολουθοῦν στό μέλλον»

Ἡ ἠθική χρεοκοπία: Συνηθίσαμε τόν βοῦρκο

Μανώλης Κοττάκης
ΣΗΜΕΡΑ θά εἶμαι ὀλίγον ἐξομολογητικός.

Πρότασις μομφῆς Τσίπρα κατά τοῦ «νάρκισσου» Κασσελάκη

Εφημερίς Εστία
ΒΟΜΒΑ μεγατόνων στήν Κουμουνδούρου ἔρριξε ὁ πρώην Πρόεδρος τοῦ ΣΥΡΙΖΑ κ. Ἀλέξης Τσίπρας, λίγες ὧρες πρίν ἀνέβει ὁ κ. Στέφανος Κασσελάκης στό βῆμα τοῦ Συνεδρίου.

Ἡ ἄλλη πλευρά τοῦ «μένουμε σπίτι»…

Δημήτρης Καπράνος
Δέν εἶναι λίγες οἱ φορές πού λές «σήμερα θά κάνω αὐτό», ἀλλά δέν τό κάνεις ποτέ.

Σάββατον, 22 Φεβρουαρίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΜΑΤΑΙΩΣΙΣ