Δωρεά 100 εκατ. δολλαρίων από το «Σταύρος Νιάρχος»

Ιδιαίτερη έμφασις στις δράσεις εντός Ελλάδος

ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει έως τώρα –σε παγκόσμιο επίπεδο- στην μάχη κατά του κορωνοϊού ανεκοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία δράσεως για τον COVID-19, ο προϋπολογισμός της οποίας αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολλάρια! Το ΙΣΝ δραστηριοποιείται φιλανθρωπικά σε περισσότερες από 120 χώρες και επιθυμία του είναι μέσω αυτής της δράσεως να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού, καθώς η εξάπλωσις της πανδημίας δεν γνωρίζει σύνορα και «η αντιμετώπισή της είναι κοινή για όλο τον πλανήτη». Ένας εκ των βασικών στόχων του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει την ιατρική έρευνα. Για τον λόγο αυτό έχει προχωρήσει σε δωρεά τριών εκατ. δολλαρίων στο τμήμα ερεύνης του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. «Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα», εξηγεί στην ακανοίνωσή της το ΙΣΝ.
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε δράσεις στην Ελλάδα, καθώς εδώ εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος. «Όχι μόνο γιατί εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ιδρυτής μας, εδώ είναι οι ρίζες μας και εδώ βρίσκεται η καρδιά μας. Αλλά και γιατί η χώρα αναδύεται από μια βαθειά και εξαντλητική δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, και βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό, άλλος ένας σημαντικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε ενεργά τους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους υπαλλήλους υποδομών και καθαρισμού των ΜΕΘ, σε όλα τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον COVID-19. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τρεις είναι οι άξονες που σχεδιάζει το Ίδρυμα να συνεισφέρει: «Η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται και η στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση». Τέλος, ανέφερε ότι μια κρίσις αυτού του μεγέθους επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές δομές και αναδεικνύει την ανάγκη στηρίξεως των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ειδήσεις / Άρθρα

Tην Τρίτη 21.05 με την Εστία: Σειρά Μπετόβεν!

Εφημερίς Εστία
Την Τρίτη 21.05 η Εστία παρουσιάζει: BEETHOVEN LEGENDARY RECORDINS!

Tη Δευτέρα 20.05 με την Εστία: Η Εθνική Αντίσταση στην Κρήτη

Εφημερίς Εστία
Τη Δευτέρα 20.05 η Εστία τιμά την μάχη της Κρήτης: Η Εθνική Αντίσταση στην Κρήτη • 1941-1945

Ἄλλο ἡ «κυριαρχία» καί ἄλλο τά «κυριαρχικά δικαιώματα», κ. Πρωθυπουργέ!

Εφημερίς Εστία
Πῶς ὁ κ. Μητσοτάκης «παίζει» μέ τίς λέξεις γιά νά κρύβει τήν ὀπισθοχώρησή του στό θέμα τῶν θαλασσίων πάρκων στίς Κυκλάδες, στήν καρδιά τοῦ Αἰγαίου – Διαβεβαιώνει ὅτι δέν διαπραγματεύεται τήν «κυριαρχία» μας, ἀλλά θέματα πού ἀφοροῦν στήν ἁλιεία καί τό περιβάλλον συνδέονται μέ τήν ΑΟΖ καί τά κυριαρχικά δικαιώματα

Αὐτός θά γίνει ἡγέτης

Μανώλης Κοττάκης
Συνέβησαν καί τά δύο τήν ἴδια μέρα.

Προβοκάτσιες μέ ἑλληνικές σημαῖες στήν Κομοτηνή!

Εφημερίς Εστία
Νά προκαλέσουν ἐπεισόδιο μεταξύ χριστιανῶν καί μουσουλμάνων πού διαμένουν στήν Κομοτηνή ἐπιχειροῦν ὁρισμένα ἄτομα, τά ὁποῖα εὑρίσκονται στό στόχαστρο τῆς Ἀστυνομίας.